O 'τσακισμένος' Mαρκ Μάρκεθ βγήκε από το νοσοκομείο και πήγε αμέσως για δουλειά

Δυο ημέρες μετά την επέμβαση που έκανε, για να διορθώσει τρία κατάγματα στο δεξί χέρι ο Μαρκ Μάρκεθ επέστρεψε στο Circuito de Jerez, ώστε να τεστάρει αν μπορεί να τρέξει στο δεύτερο αγώνα του σαββατοκύριακου.

Oι γιατροί έστειλαν τον Μαρκ Μάρκεθ στο σπίτι του, για την αποθεραπεία. Εκείνος επέστρεψε στο Χέρεθ για να δοκιμάσει αν μπορεί να τρέξει το σαββατοκύριακο.
Oι γιατροί έστειλαν τον Μαρκ Μάρκεθ στο σπίτι του, για την αποθεραπεία. Εκείνος επέστρεψε στο Χέρεθ για να δοκιμάσει αν μπορεί να τρέξει το σαββατοκύριακο. AP PHOTO/VINCENT THIAN

Την Κυριακή 19/7 έπεσε δυο φορές, στην πρεμιέρα του MotoGP. Την πρώτη ο Μαρκ Μάρκεθ σηκώθηκε, πήρε τη μηχανή του και συνέχισε. Επέστρεψε στην πίστα στην 16η θέση και ήταν στην τρίτη, όταν ξαναέπεσε -με τον τρόπο που θα δεις.

Λίγο αργότερα ομολόγησε πως θα υποβληθεί σε επέμβαση, για να διορθώσει το κάταγμα που 'χε αποκτήσει στο δεξί βραχίονα.

Έφυγε από το Χέρεθ και πήγε στη Βαρκελώνη, όπου μπήκε στο χειρουργείο ημέρα Τρίτη 21/7, με το γιατρό της Repsol Honda, Χαβιέρ Μιρ να αναλαμβάνει τη διαδικασία. Ο ειδικός φοβόταν μην τυχόν έχει πειραχθεί το αχτινωτό νεύρο (ενώνει τους μύες τρικεφάλου και αγκώνα). Όταν 'άνοιξε' το χέρι του πρωταθλητή είδε πως δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Υπήρχαν τρία μικρά κατάγματα που ενώθηκαν σε μια 'λάμα', ώστε να επισπευσθεί η θεραπεία. Κάτι που σήμαινε πως ο Ισπανός θα έμενε εκτός μόνο σε έναν αγώνα, το δεύτερο της σεζόν. Εκτιμήθηκε ότι θα επιστρέψει στον τρίτο, στις αρχές του Αυγούστου. Ο ίδιος πόσταρε και μια φωτογραφία από το νοσοκομείο.

Η Repsol Honda ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε αντικατάσταση οδηγού στο δεύτερο Grand Prix, με τον αδελφό του Μαρκ, Άλεξ να τρέχει ως ο μόνος εκπρόσωπος της εταιρίας που, δια του αφεντικού της Αλμπέρτο Πούιγκ ενημέρωσε ότι 'ο Μαρκ θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνέλθει. Είμαστε ευτυχείς που όλα πήγαν καλά'.

Ο Πούιγκ μίλησε και για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Καλ Κράτσλοου, αναβάτης της LCR Honda, στον καρπό που 'διέλυσε' όταν έπεσε στην προθέρμανση του opening. Στην περίπτωση του Βρετανού, το αφεντικό είπε πως 'θα δοκιμάσει το χέρι του την Παρασκευή'.  Για τον Μάρκεθ είπε ότι χρειάζεται υπομονή.

Την Τετάρτη 22/7 ο πρωταθλητής πήρε εξιτήριο, με τους γιατρούς να του δίνουν το πρόγραμμα αποθεραπείας που έπρεπε να ακολουθήσει στο σπίτι. Την Πέμπτη 23/7 επέστρεψε στο Χέρεθ και πήγε κατευθείαν στην πίστα, για να δοκιμάσει αν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, ώστε να τρέξει το τριήμερο. Προφανώς και το ενδεχόμενο υποτροπής δεν είναι κάτι που σκέφτεται. Το μόνο που τον απασχολεί είναι πώς δεν θα χάσει άλλους πόντους, ώστε να κρατήσει -για μία ακόμη χρονιά- τον τίτλο. Δεδομένου ότι στο πρόγραμμα υπάρχουν μόνο 13 Grands Prix, δεν έχει περιθώρια για πολλές απώλειες. Μπορεί να αποφασίσει για το αν θα τρέξει ή όχι, έως τις κατατακτήριες του Σαββάτου (25/7).

Update: Ο γιατρός εξήγησε πως 'στο τεστ που έκανε σήμερα, φάνηκε ότι μπορεί να κάνει όλες τις κινήσεις με το χέρι του -και οι οποίες θα μπορούσαν να 'χουν 'πειραχθεί' από τον τραυματισμό. Δεν ένιωσε πόνο ή ενόχληση'. Και για αυτό του επέτρεψε να πάει στην πίστα. 'Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά το τεστ ήταν θετικό και κρίθηκε ικανός να αγωνιστεί. Δεν μπορώ να αποκαλύψω το ποσοστό της ετοιμότητας, αλλά είναι συνεπής με όλες τις οδηγίες που προβλέπει ο κανονισμός'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK