Ο Βαλεντίνο Ρόσι κάνει τα 42 τα νέα 22

Ο Βαλεντίνο Ρόσι αποφάσισε να μείνει για άλλο ένα χρόνο στις πίστες και αυτή έγινε η είδηση της ημέρας. Οι αναβάτες του MotoGP είναι στην Καταλονία από την Παρασκευή 25/9 και εδώ θα δεις 9 λόγους που ο αυριανός αγώνας δεν χάνεται.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε πει πως πρώτα θέλει να δει αν θα είναι ανταγωνιστικός φέτος και μετά θα αποφάσιζε τι θα κάνει με την καριέρα του. Είναι ανταγωνιστικός, οπότε θα κάνει 26η τις σεζόν του στο MotoGP.
Ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε πει πως πρώτα θέλει να δει αν θα είναι ανταγωνιστικός φέτος και μετά θα αποφάσιζε τι θα κάνει με την καριέρα του. Είναι ανταγωνιστικός, οπότε θα κάνει 26η τις σεζόν του στο MotoGP. AP PHOTO/NICOLAS AGUILERA

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος του MotoGP είναι η πιο ενδιαφέρουσα, μακράν της δεύτερης, της σύγχρονης ιστορίας του σπορ. Και ο βασικός λόγος είναι ότι απουσιάζει ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος 'πλήρωσε' με τη σεζόν ένα ιατρικό λάθος.

✎ Έπειτα από οκτώ αγώνες, ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) είναι στο Νο1 της βαθμολογίας, με 84 πόντους. Έναν λιγότερο (83) έχουν οι Φάμπιο Κουαρταράρο (Yamaha) και Μαρκ Βινιάλες (Yamaha), ενώ στην τέταρτη θέση είναι ο Ζοάν Μιρ (Suzuki) με 80. Αν σκεφτείς πως το πρόγραμμα έχει άλλους επτά αγώνες, αντιλαμβάνεσαι πως γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος.

Ακολουθεί και περαιτέρω εξήγηση. Πρώτα θα ήθελα να μεταφέρω την είδηση της ημέρας, όπως παρουσιάστηκε από όσους όσους ασχολούνται με το σπορ. Σκέψου πως η Ducati ήθελε να ανακοινώσει τους δικούς τους οδηγούς, για την επόμενη σεζόν και προς σεβασμό στο είδωλο αποφάσισε να αναβάλει τη διαδικασία.

✎ Η Petronas SRT Yamaha (satellite ομάδα της Yamaha) ανακοίνωσε επισήμως, την 'απόκτηση' του Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος αποφάσισε να μην εγκαταλείψει φέτος και να μείνει εκεί όπου είναι από το 2000 και του χρόνου. Για 'συμπαίκτη' θα 'χει τον μαθητή του, Φράνκο Μορμπιντέλι. Λίγες ώρες μετά, ο 'γιατρός' είπε να το ρίξει 'έξω'. Παρεμπιπτόντως, το μεσημέρι έγινε κάτοχος ενός εκ των τριών καλύτερων χρόνων.

✎ Οι αναβάτες που λες, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα στο Circuit de Barcelona-Catalunya για την 9η πρόκληση της σεζόν, με τον αγώνα να ξεκινά την Κυριακή 27/9 στις 15.30 (COSMOTE SPORT 7HD). Θα ήθελα να σου 'μεταφέρω' κάποιες εικόνες με πράγματα που συνέβησαν από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, έως τις κατατακτήριες που 'τρέχουν' αυτήν την ώρα, για να σου εξηγήσω γιατί δεν χάνεται ο αγώνας. Ξεκινάμε με ένα ποτ πουρί της Παρασκευής (25/9)

✎ O Κουαρταράρο ήταν ο πιο γρήγορος στις ελεύθερες δοκιμές, με διαφορά 0.044sec από τον Βινιάλες. Σε μια στροφή έκανε αυτό που θα δεις -δηλαδή, ακούμπησε το γόνατο, τον αγκώνα και τον ώμο στην πίστα. Μετά αποκάλυψε πως είχε ένα θέμα με τα φρένα 'αλλά δεν ανησυχώ'. Έχει και ένα άλλο θέμα, υγείας (με το αναπνευστικό) από τη Δευτέρα. Έκανε τεστ για Covid-19, ήταν αρνητικό, εξ ου και μπορεί να αγωνιστεί. Είναι ταλαιπωρημένος, αλλά... όπως θα φαντάζεσαι δεν ανησυχεί ούτε για αυτό.

✎ Η Ducati τα 'χει τα προβληματάκια της φέτος, εξαιρουμένου του Γιοάν Ζαρκό, πρωταγωνιστή του ανατριχιαστικού ατυχήματος που λίγο έλειψε να εξοντώσει τον Ρόσι. Ο Κάρλος Μπανάια, πρωταθλητής του Moto2 το 2018, διεκδικεί μια θέση στη βασική ομάδα της εταιρίας (προς το παρόν τις κρατούν οι Ντοβιτσιόζο και Πετρούτσι) και όπως αποδεικνύεται κάνει ό,τι μπορεί για να την πάρει. Το κοντέρ το βλέπεις ή να σου δώσω εδώ τα 350.6 χιλιόμετρα την ώρα;

✎ Ο Καλ Κράτσλοου μπήκε στην πίστα, με πρόβλημα στον αστράγαλο και το δεξί χέρι. Το οποίο δεξί χέρι 'διέλυσε', με την πίεση που 'έβαλε' για να μην επιβαρύνει τον αριστερό καρπό που 'έσπασε' στην πρεμιέρα της σεζόν. Να σου πω και πώς χτύπησε στον αστράγαλο: τον κάλεσαν για τεστ Covid-19, έσπρωξε με δύναμη την πόρτα για να μπει στο χώρο, δεν υπήρχε όμως, η παραμικρή αντίσταση, παραπάτησε στο σκαλοπάτι και έπεσε. “Άκουσα έναν ήχο που με έκανε να καταλάβω ότι είχα 'πειράξει' κόκαλο. Όταν σηκώθηκα διαπίστωσα πως είχα τραυματίσει τους συνδέσμους”. Μέχρι να πάει να τον δει ο γιατρός της ομάδας του, ο αστράγαλος είχε γίνει τριπλάσιος. Κατόπιν όλων αυτών, συνέχισε τη δουλειά του και σήμερα η μέρα του ξεκίνησε με τον τρόπο που θα δεις.

✎ Δεν ξέρω αν συγκράτησε την στροφή στην οποία έπεσε ο Kράτσλοου. Στην Turn 5 έπεσε και ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με τρόπο από αυτόν που οδηγεί τους νοσηλευτές στην πίστα και τη διακομιδή του 'ασθενή' στο κέντρο υγείας για εξετάσεις.

O Aλέιξ Εσπαργκαρό έμεινε ακίνητος, για ώρα μετά την πτώση του στην Turn 5
O Aλέιξ Εσπαργκαρό έμεινε ακίνητος, για ώρα μετά την πτώση του στην Turn 5 ΜOTOGP

✎ Ο Μπράντλι Σμιθ, o oποίος αγωνίζεται στη θέση του Αντρέα Ιανόνε -τελεί υπό τιμωρία για θετικό δείγμα σε αναβολικές ουσίες, με την υπόθεση να είναι στο CAS- έκανε την έκπληξη και έπεσε πριν καν μπει σε στροφή.

✎ Επειδή έχει πάντα σημασία να ξέρεις και τι έρχεται, θα 'κλείσουμε' τη λίστα με στιγμιότυπο από το Moto3. O Ραούλ Φερνάντεθ ήταν ο καλύτερος στις κατατακτήριες, μολονότι είχε πέσει νωρίτερα και αυτός στην Turn 5.

Eν πάση περιπτώσει, όταν μετρούσε (ο χρόνος) προηγείτο και ήταν το φαβορί για την pole position που τελικά πήρε ο Τόνι Αρμπολίνο. Γιατί; Δες το βίντεο -αφού σου πω ότι μετά την πτώση μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο, όπου επιβεβαίωσαν πως δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK