Matchday Σαββάτου 28/09: 13.04'' και 5 πάσες ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (28/09) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σουντανί και Ελ Αραμπί ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού στο 2-0 επί της Λαμίας στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 5η αγ. της Super League 2019-2020.
Σουντανί και Ελ Αραμπί ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού στο 2-0 επί της Λαμίας στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για την 5η αγ. της Super League 2019-2020. LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (28/09) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Super League: 13.04'' και 5 πάσες χρειάστηκε ο Ολυμπιακός

Η Λαμία κρατούσε απαραβίαστη την εστία της για 62 λεπτά στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', χρονικό σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις 13.04'' και 5 πάσες για να ανοίξει το σκορ. Η μπάλα ταξίδεψε από τον Σα στον Κούτρη, από εκεί στον Βαλμπουενά, αυτός έδωσε στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος άλλαξε για τον Ελ Αραμπί και αυτός έκοψε για τον Σουντανί που σκόραρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι για το 1-0 των 'ερυθρολεύκων'. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί από δημιουργός έγινε σκόρερ για το 2-0, 'κλειδώνοντας' το τρίποντο για τον Ολυμπιακό.

Ενόψει της αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε ελεγχόμενο ροτέισον δίνοντας φανέλα βασικού στους Μπα, Κούτρη, Καμαρά, Σουντανί, ενώ σταδικά τράβηξε στον πάγκο τους Βαλμπουενά (Λοβέρα, ντεμπούτο), Ποντένσε (Μπενζιά), Σεμέδο (Παπαδόπουλος). Αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει στο κυριάκατικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός θα μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 13 πόντους (10 έχει ο ΠΑΟΚ, 9 Ξάνθη, Βόλος και ΑΕΚ).

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη σέντρα της αναμέτρησης στο Φάληρο, ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τιμητική πλακέτα στον Ντέιβιντ Μπλατ. Νωρίτερα ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού είχε υποδεχτεί τον Πορτογάλο στο ΣΕΦ και οι δύο τους είχαν έναν πολύ συναισθηματικό διάλογο, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τονίζει μεταξύ άλλων "σας ευχαριστώ για το παράδειγμα ζωής κόουτς" απευθυνόμενος στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Η ανατροπή είχε χρώμα βυσσινί στο 'Κ. Βικελίδης'

Εκπληκτικό σε πλοκή παιχνίδι έγινε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΛ, με το οποίο 'άνοιξε' η 5η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι με γκολ των Βέλεθ στο 11' και Γκάμα στο 12' προηγήθηκαν με 2-0, παίρνοντας από νωρίς ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα στην αναμέτρηση. Ωστόσο οι 'βυσσινί' δεν πτοήθηκαν από το σοκαριστικό ξεκίνημα και με μπροστάρη τον Κροάτη Νούνιτς γρήγορα έφεραν το ματς στα ίσια. Ο φορ της ΑΕΛ σκόραρε στο 20' και το 33', ισοφαρίζοντας για το 2-2 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης πίεσε για το τρίτο του γκολ, είχε δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες, για να δει τον Ουάρντα στο 74' να βρίσκει δίχτυα για την ολική ανατροπή του σκηνικού στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Το 2-3 από το γκολ του Αιγύπτιου έμεινε ως το τέλος, χαρίζοντας στην ΑΕΛ μια τεράστια νίκη στην έδρα του Άρη.

Στο τρίτο ματς της ημέρας, ο Ατρόμητος επικράτησε με σκορ 2-0 του Παναιτωλικού στο Περιστέρι χάρη σε δύο γκολ του Μανούσου (2', 87').

Basket League: Πρωταθλητής πριν από το τζάμπολ

Ντέρμπι μόνο στη θεωρία αποδείχθηκε αυτό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της Basket League. Οι 'πράσινοι' του Αργύρη Πεδουλάκη επιβλήθηκαν με άνεση της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου όπως μαρτυρά το τελικό 89-68. Τόμας 26 (6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές) και Φριντέτ 13 (3/5 τρίποντα) τράβηξαν το σκορ για τον Παναθηναϊκό, Ρέι 18 (5/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Κακλαμανάκης 11 (9 ριμπάουντ) το πάλεψαν για την ΑΕΚ. Με τον Ολυμπιακό να συμμετέχει φέτος στην Α2 με την αναπτυξιακή του ομάδα, μοιάζει απίθανο να βρεθεί αντίπαλος των 'πρασίνων' για τον τίτλο, που μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται πρωταθλητές πριν καν το τζάμπολ της πρεμιέρας.

Η επιστροφή του Ηρακλή στην Α1 συνδυάστηκε με ήττα

Μετά από 8 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής αγωνίστηκε ξανά σε περιβάλλον Α1, γεγονός που συνδυάστηκε με ήττα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που υπέκυψε στην έδρα του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι με τον Ηλία Ζούρο στο τιμόνι τους επικράτησαν σχετικά εύκολα με σκορ 75-59. Αξίζει να σημειωθεί πως στις εξέδρες του 'Ανδρέας Παπανδρέου' βρέθηκαν οπαδοί και των δύο ομάδων.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής της Basket League είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Κολοσσός - Πανιώνιος 89-61, Ήφαιστος - Ρέθυμνο 66-50, Ιωνικός - Λαύριο 90-94, Λάρισα - Προμηθέας 69-96.

Premier League: Το 7/7 της Λίβερπουλ ήρθε μέσω Old Trafford

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το 'Bramall Lane', επικρατώντας με σκορ 1-0 της γηπεδούχου Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έκανε το 3x7=21, φιγουράροντας στην κορυφή της Premier League. Οι 'κόκκινοι' του Γιούργκεν Κλοπ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, είχαν παίκτες-κλειδιά της ενδεκάδας σε κακή μέρα, με τους Σαλά - Μανέ να χάνουν κλασικές ευκαιρίες και τον Φιρμίνο να είναι ακίνδυνος, ενώ ο Αντριάν λειτούργησε σωτήρια σε 2-3 περιπτώσεις. Τελικά ήταν ένας παίκτης της... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φρόντισε για το τρίποντο της Λίβερπουλ.

Στο 64' ο Κλοπ πέρασε εκτός αγώνα τον Χέντερσον βάζοντας στην θέση του τον Οριγκί και στο 70' ο Χέντερσον χάρισε το γκολ της νίκης στους φιλοξενούμενους. Σωστά διαβάσατε, καθώς μπορεί ο κάπτεν της Λίβερπουλ να κάθισε στον πάγκο όμως ο Χέντερσον της Σέφιλντ παρέμενε κάτω από τα γκολπόστ των γηπεδούχων και με μια ανεπανάληπτη γκάφα στην προσπάθεια του Βαϊνάλντουμ εκτός περιοχής ευθύνεται 100% για το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 'Bramall Lane'. O 22χρονος γκολκίπερ, διεθνής με τις ελπίδες της Αγγλίας, ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγωνίζεται ως δανεικός στην Σέφιλντ...

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική της Premier League είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Άστον Βίλα - Μπέρνλι 2-2, Γουλβς - Γουότφορντ 2-0, Κρίσταλ Πάλας - Νόριτς 2-0, Μπόρνμουθ - Γουέστ Χαμ 2-2, Τότεναμ - Σάουθαμπτον 2-1, Τσέλσι - Μπράιτον 2-0, Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-3.

La Liga: Ατλέτικο και Ρεάλ βόλεψαν την Μπαρτσελόνα με κορυφαίο τον... Βαλβέρδε

Πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί το ντέρμπι του 'Metropolitano' ανάμεσα σε Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα. Ένα παιχνίδι γενικά 'ήσυχο', με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, μόλις 3 κάρτες και κανένα γκολ. Στα 68' λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, ο Ουρουγουανός χαφ Φεντερίκο Βαλβέρδε των 'μερένγκες' ήταν ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου. Η ισοπαλία βόλεψε την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που νωρίτερα κέρδισε με σκορ 2-0 στην έδρα της Χετάφε και μείωσε την διαφορά της από την Ρεάλ Μαδρίτης και την κορυφή στους 2 βαθμούς, ενώ πλησίασε στον πόντο της Γρανάδα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αν η Σοθιεδάδ κερδίσει την Κυριακή στην έδρα της Σεβίλλης, έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Στα άλλα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν μέσα στην ημέρα, η Βαλένθια κέρδισε με 1-0 την Μπιλμπάο στο 'San Mames', ενώ η Γρανάδα επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Λεγανές εντός έδρας.

Serie A: Προελαύνει η Ίντερ του -πρώην Γιουβεντίνου- Κόντε

Στην κορυφή της ιταλικής λίγκας βρίσκεται η Ίντερ, με 6 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Οι 'νερατζούρι' του Αντόνιο Κόντε πέρασαν από τη Γένοβα, επικρατώντας με σκορ 3-1 της Σαμπντόρια χάρη σε τέρματα των Σένσι (20'), Αλέξις Σάντσες (22') και Γκαλιαρντίνι (61'). Η Σαμπντόρια είχε μειώσει προσωρινά με τον Γιάνκτο (55'), με την Ίντερ να αγωνίζεται με δέκα παίκτες από το 46' εξαιτίας της αποβολής του Αλέξις Σάντσες με 2η κίτρινη κάρτα.

Νωρίτερα η Γιουβέντους επικράτησε με σκορ 2-0 της Σπαλ στο Τορίνο και είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας με δύο βαθμούς λιγότερους (18-16) από την Ίντερ. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου για την Serie A, η Αταλάντα πήρε τη νίκη κόντρα στη Σασουόλο στο 'Mapei Stadium' με το επιβλητικό 4-1, σκοράροντας όλα τα τέρματα της μέχρι το 35'.

Στο καινούργιο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, σε ένα άνευ προηγουμένων ξέσπασμα, για την απονομή του βραβείου The Best στον Λιονέλ Μέσι, την ώρα που ο Κώστας Μπράτσος του βάζει φωτιές. Επιλέγουν τον παίκτη που θα πάρει το αντίστοιχο βραβείο του MVP στη Super League 1 τον Μάιο, επανεξετάζουν αν τελικά η Λίβερπουλ διαθέτει κάποια ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League, αφού ο Οκτώβριος πάντα βγάζει πρωταθλητή και καταλήγουν με μια μίνι ανάλυση για το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μεταξύ Αμπέλ Φερέιρα και παικτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK