Όταν ο Φέντερερ χάνει την ψυχραιμία του, ο διαιτητής φοβάται

Ο Ρότζερ Φέντερερ διαμαρτυρήθηκε σε διαιτητή που τον τιμώρησε με αφαίρεση πόντου. Ο διάλογός τους ήταν πραγματικά σπάνιος για την ιστορία του Ελβετού πρωταθλητή.

Ο Ρότζερ Φέντερερ σερβίρει στον Νταμίρ Τζουμούρ, για τον 2ο γύρο του US Open, Νέα Υόρκη, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
Ο Ρότζερ Φέντερερ σερβίρει στον Νταμίρ Τζουμούρ, για τον 2ο γύρο του US Open, Νέα Υόρκη, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 AP PHOTO/EDUARDO MUNOZ ALVAREZ

Το θέαμα είναι πραγματικά σπάνιο και δεν συνάδει με το στάτους του Ρότζερ Φέντερερ. Είναι δυνατόν το ελβετικό κομπιούτερ να χάσει την ψυχραιμία του, να εκνευριστεί και να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή; Είναι δυνατόν ένας umpire να τολμήσει να τον τιμωρήσει με αφαίρεση πόντου;

Όλα είναι δυνατά στον κόσμο, ακόμα κι αυτό που συνέβη στα προημιτελικά του Masters1000 της Σανγκάης, λίγο μετά τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Νόβακ Τζόκοβιτς, στην αναμέτρηση του Φέντερερ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Οι δύο σπουδαίοι τενίστες είχαν μοιραστεί από ένα σετ και στο 3ο ο Γερμανός είχε πάρει προβάδισμα 3 games. Με την πίεση να αυξάνεται στο 4ο game, με τον Ζβέρεφ να προηγείται με 30-15 μετά από φιλέ του Φέντερερ, ο τελευταίος χτύπησε με τη ρακέτα του ένα μπαλάκι κι αυτό έφυγε εκτός κορτ.

"Code violation. Unsportsmanlike conduct, point penalty, Mr Federer", πρόφερε κάπως διστακτικά ο διαιτητής. Ο Φέντερερ άρχισε να βαδίζει προς το μέρος του και -σε ήρεμο τόνο είναι η αλήθεια- ζήτησε εξηγήσεις. "Χτύπησες το μπαλάκι. Δεν ήθελες να το χτυπήσεις με δύναμη, Ρότζερ...", επιχείρησε να... δικαιολογηθεί ο διαιτητής. "Εντάξει, μπορεί να μην ήταν με μεγάλη δύναμη", άρχισε να τα μαζεύει ο δύσμοιρος διαιτητής με κάθε θανατηφόρο βλέμμα και κάθε ειρωνική ερώτηση του 38χρονου πρωταθλητή. "Οπότε ποιος είναι ο λόγος; Το μπαλάκι;" "Βγήκε έξω από το γήπεδο. Εκεί είναι ένα σημείο που μπορεί να χαθεί το μπαλάκι", συνέχισε με εμφανή δισταγμό ο διαιτητής. Ο Φέντερερ του έλεγε κάτι για μια προηγούμενη φάση και στη συνέχεια γύρισε στη γραμμή του σερβίς. Δεν κέρδισε κάτι από αυτό. Η αυτοσυγκέντρωση χάθηκε, όπως και το 3ο σετ.

Το σπάνιο στιγμιότυπο, όμως, θα μείνει για πάντα:


News 24/7

24MEDIA NETWORK