Παγκόσμιο Ενόργανης: Πάνε για μετάλλιο Μάρας, Τσοκαλίδης

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ξεκίνησε την Τρίτη (22/11) στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών-γυναικών.

Παγκόσμιο Ενόργανης: Πάνε για μετάλλιο Μάρας, Τσοκαλίδης

Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα ξεκίνησε την Τρίτη (22/11) στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής ανδρών-γυναικών.

Ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο και ο Βασίλης Τσοκαλίδης στο δίζυγο πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση στα προκριματικά, κάτι που μεταφράστηκε με είσοδο στους αντίστοιχους τελικούς. Αντίθετα, ο Δημοσθένης Ταμπάκος εμφανώς επηρεασμένος από τους τραυματισμούς των τελευταίων μηνών (τενοντίτιδα και στους δύο ώμους) έμεινε εκτός τελικού των κρίκων.

Πιο αναλυτικά, ο Μάρας που πήγε στην Αυστραλία για να πάρει κατά κάποιο «εκδίκηση» για τον άδικο αποκλεισμό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση συγκεντρώνοντας 9.687 βαθμούς και έμεινε πίσω μόνο από τον Ιάπωνα Χιρογιούκι Τομίτα (9.737).

Ο Τσολακίδης, από την άλλη πλευρά, έκλεψε την παράσταση στο δίζυγο, που πήρε την υψηλότερη βαθμολογία με 9.737. Χαρακτηριστικό είναι ότι ορισμένοι προπονητές των αντιπάλων του έσπευσαν να ρωτήσουν τον Αβραάμ Σαπρανίδη για την τεχνική του αθλητή του. « Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, αφού οι υποψήφιοι για την πρόκριση ήταν πολλοί. Ο Βασίλης είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το έδειξε εκτελώντας εξαιρετικά ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, στο οποίο υπάρχει και η μία από τις δύο ασκήσεις που φέρουν το όνομά του στο παγκόσμιο ασκησιολόγιο. Είναι μια από τις δύσκολες ασκήσεις που υπάρχουν. Στόχος μας τώρα το μετάλλιο. Μέχρι την Κυριακή που θα αγωνισθεί στον τελικό έχουμε χρόνο για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και να παρουσιάσουμε ακόμη καλύτερα το πρόγραμμά μας. Γιατί ο Βασίλης έχει τις δυνατότητες » δήλωσε ο Σαπρανίδης.

Όσον αφορά στον Ταμπάκο, ήταν ένατος στους κρίκους με 9.525 βαθμούς, μόλις 12 χιλιοστά κάτω από τον Ντάνι Ριντρίγκεζ που προκρίθηκε. Παρ’ όλα αυτά, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας φάνηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του: « Ήταν η αρχή της επιστροφής μου στις διοργανώσεις, επομένως δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Θα δουλέψω σκληρά και θα είμαι πολύ πιο δυνατός στα επόμενα τουρνουά. Και μόνο η συμμετοχή μου στους αγώνες είναι επιτυχία. Έχω να αγωνιστώ σε μεγάλη διοργάνωση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμα και τον τελευταίο μήνα δεν προπονήθηκα κανονικά, αφού αντιμετώπιζα πρόβλημα στον ώμο μου ».

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Μπαρμπάκης πήρε 8.987 βαθμούς στο άλμα και 8.425 στο έδαφος. Ο Χρήστος Λιμπανοβνός, που συμμετείχε στο σύνθετο ατομικό, συγκέντρωσε 7.425 βαθμούς στον πλάγιο ίππο και 8.562 στους κρίκους ενώ αποχώρησε μετά το άλμα, στο οποίο είχε πτώση με την πλάτη και αποκόμισε έναν μικροτραυματισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK