Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρόσι

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ρόσι

Ο βασιλιάς του Moto GP είναι ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι ή αλλιώς ο «γιατρός» όπως είναι το υποκοριστικό του. Ο αναβάτης της Gauloises Yamaha κατέκτησε πανηγυρικά τον 7ο προσωπικό του τίτλο, 5ο συνεχόμενο στην μεγάλη κατηγορία, τέσσερις αγώνες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, στο Σεπάνγκ της Μαλαισίας, όπως είχε πράξει και το 2003.

Ο 26χρονος Ιταλός αναβάτης, συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να γράφει ιστορία στις πίστες του κόσμου. Αν και στις κατατακτήριες δοκιμές δεν ξεκίνησε με το δεξί, μένοντας στην έβδομη θέση, στον επίσημο αγώνα δεν το έβαλε κάτω και απέδειξε ότι είναι πράγματι ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών.

Εκμεταλλευόμενος την πτώση των Τζιμπερνό και Νακάνο στον 2ο γύρο, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον 3ο Μάρκο Μελάντρι, όπου τον πέρασε τελικά στον 8ο γύρο. Πρωτοπόροι ήταν οι Νίκι Χέιντεν και Λόρις Καπιρόσι. Ο Καπιρόσι με τον Ρόσι άλλαξαν την πρώτη θέση τρεις φορές στην διάρκεια του 11ου γύρου , όμως ο πρώτος με ηθικό ακμαιότατον πέρασε μπροστά στον 13ο γύρο και κατέκτησε την νίκη. Μία ήττα που δεν στοίχισε στον Ιταλό αναβάτη, Βαλεντίνο Ρόσι τον τίτλο στο φινάλε.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Τσέκα που πέρασε τον Χέιντεν στον 16ο γύρο. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν ο πανηγυρισμός του Ρόσι στο τέλος για την κατάκτηση του 7ου τίτλου με τους επτά νάνους, κάτι που είχαν σκαρφιστεί από το fan club του ίδιου.

Επίδειξη τεχνικής από τον 19χρονο Αυστραλό αναβάτη Κάσει Στόνερ της Aprilia που έφτασε πολύ πιο εύκολα από όσο θα φανταζόταν στην 3η του νίκη στην κατηγορία των 250cc. Στην 2η θέση έφτασε ο Αλεξ Ντε Αντζέλις της Aprilia, ενώ την 3η κατέκτησε ο Σεμπαστιάν Πόρτο της Honda.

Στα 125cc, νικητής αναδείχθηκε ο Ελβετός Τόμας Λούθι με Honda, ο οποίος έδωσε συγκλονιστική μάχη μέχρι το τέλος με τον Φινλάνδό Μίκα Κάλιο με KTM, πανηγυρίζοντας στο φινάλε την 3ου νίκη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ματία Πασίνι της Aprilia.

News 24/7

24MEDIA NETWORK