Παγκόσμιος θρήνος για τον Μοχάμεντ Άλι

Οι αντιδράσεις ανθρώπων του μποξ και γενικότερα του αθλητισμού για τον θάνατο του Μοχάμεντ Άλι.

Παγκόσμιος θρήνος για τον Μοχάμεντ Άλι

Ο θάνατος του Μοχάμεντ Άλι σκόρπισε πένθος σε όλο τον αθλητικό -και όχι μόνο- κόσμο, που έσπευσε να μιλήσει γι' αυτόν και να υποκλιθεί στην εμβέλεια της προσωπικότητάς του.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Τζορτζ Φόρμαν, ο μεγάλος αντίπαλός του στο "Rumble in the Jungle", υποστήριξε ότι ο Άλι ήταν "η μεγαλύτερη προσωπικότητα που πέρασε και θα περάσει ποτέ από τον αθλητισμό. Είναι ένας από αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, που συναντάς ίσως για μόλις μία φορά στη ζωή σου, όπως μία ολική έκλειψη ηλίου. Δεν θα ξαναδούμε κάτι τέτοιο ποτέ. Το μποξ δεν αρκεί για να τον καθορίσει. Ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα στην ιστορία. Ένα μέρος μου, το καλύτερο, έφυγε μαζί του".

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Εβάντερ Χόλιφιλντ, δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος που γνώρισα τον Άλι, επειδή όταν ήμουν οκτάχρονο παιδί, μου είπαν να γίνω σαν κι αυτόν. Το να πεις ότι 'είμαι ο καλύτερος', σε βάζει σε θέση στόχου. Αυτό έκανε ο Άλι. Είναι εκπληκτικό που έγινε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής".

Ο Μάικ Τάισον έκανε διαρκώς tweets και ποσταρίσματα στο facebook, με φωτογραφίες του Άλι και μηνύματα όπως "ο Θεός ήρθε γι' αυτόν τον πρωταθλητή. Αντίο σπουδαίε".

Ο περιβόητος promoter αγώνων, Ντον Κινγκ, του οποίου η πρώτη δουλειά ήταν το "Rumble in the Jungle" στο Ζαΐρ, σημείωσε: "Πάντα ήταν εδώ. Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για το καλό του κόσμου. Ας γιορτάσουμε τη ζωή του. Δεν είναι ώρα για πένθος. Είναι ώρα να προσπαθήσουμε να διαδώσουμε τη δουλειά που έκανε και να κουβαλήσουμε το βάρος που αφήνει πίσω του, να θυμόμαστε ότι οι άνθρωποι είναι οι πιο σημαντικοί".

Ποσταρίσματα για τον Μοχάμεντ Άλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

The Rumble in the Jungle: H νύχτα που ο Μοχάμεντ Άλι έγινε και πάλι "Βασιλιάς του Κόσμου"
"Γροθιά" στον Μοχάμεντ Άλι: η ημέρα που "έπεσε" ένας θρύλος
Τα 10 κορυφαία αποφθέγματα του Μοχάμεντ Άλι
Πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι

News 24/7

24MEDIA NETWORK