Παραμένει η απαγόρευση για τους Ρώσους αθλητές

Το απαγορευτικό στους Ρώσους αθλητές του στίβου ενόψει Ρίο παραμένει σε ισχύ.

Παραμένει η απαγόρευση για τους Ρώσους αθλητές

Ως έχει παρέμεινε η ποινή για τους Ρώσους αθλητές του στίβου οι οποίοι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

H IAFF μετά τη συνεδρίαση της την Παρασκευή στη Βιέννη αποφάσισε ομόφωνα να επικυρώσει την ποινή που που είχε επιβληθεί μερικούς μήνες μετά από ανεξάρτητη έκθεση η οποία αποδείκνυε κρατική εμπλοκή στα συνεχή κρούσματα ντόπινγκ Ρώσων αθλητών.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία δεν πληροί ακόμα τα κριτήρια έτσι ώστε να αρθεί η ποινή, η αλήθεια είναι όμως ότι για να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση υπήρξαν και διεθνείς πιέσεις.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι αφήνεται ένα παράθυρο ανοιχτό συμμετοχής για τους Ρώσους αθλητές οι οποίοι δεν έχουν ανιχνευτεί ποτέ θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα συνεδριάσει σχετικά μ' αυτό το Σάββατο και στη συνέχεια το λόγο θα έχουν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και των αντι-ντόπινγκ οργανισμών που θα συναντηθούν στη Λωζάννη την προσεχή Τρίτη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK