X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Παρόντων Ελλήνων έγινε το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας στα σπορ

Πραγματοποιήθηκε με ελληνική παρουσία το μεγαλύτερο συνέδριο της τεχνολογίας στα σπορ το 8ο Asia - Pacific Congress on Sports Technology (APCST) στο Τελ Αβίβ

Το τριήμερο 16-19 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Χίλτον του Τελ Αβίβ το μεγαλύτερο συνέδριο της τεχνολογίας στα σπορ για το 2017, το όγδοο Asia-Pacific Congress on Sports Technology (APCST).

Σύνεδροι απ' όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία), τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι καλύτερες start up του Ισραήλ συμμετείχαν στο event, το οποίο καλύπτει τεχνολογίες όπως η αποκατάσταση με 3D printing tech, wearables, applications, sports shoe tech, biomaterials, motion analysis,high speed cameras, sports medicine apps και πολλούς ακόμα τομείς.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Γιώργος Κακάβας PT DC, ήταν συντονιστής (chairperson) στην ενότητα Injury Prevention in Sports, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν καινοτόμοι μέθοδοι αποκατάστασης και επαναφοράς στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό.

Τη δεύτερη ημέρα, ο V.P. της NIKE και Ηead of the NIKE RESEARCH LAB, παρουσίασε την προσπάθεια μέσω της αθλητικής επιστήμης να πέσει το όριο τερματισμού του μαραθωνίου κάτω απ’ τις δύο ώρες. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γ. Κακαβάς, ο οποίος ανέλυσε το πρόβλημα των τραυματισμών στα σπορ, το κόστος τους και πιθανούς τρόπος για τη μείωσή του. Επίσης, παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο πρόγνωσης των τραυματισμών μέσω ενός web application και τρόπους που αυτό μπορεί να εφαρμοστεί αλλά και τη δυνατότητα να συνδυαστεί η αθλητική επιστήμη με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την καλύτερη πρόγνωση των τραυματισμών.

Την τρίτη ημέρα, η παρουσίαση που ξεχώρισε ήταν αυτή του HEAD OF SPORTS SCIENCE της USA OLYMPIC COMMITTE, DR Randy Wilber. O κ. Wilber, ανέλυσε πώς η αθλητική τεχνολογία βοήθησε την Ολυμπιακή ομάδα των Η.Π.Α να πάρει μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Την ίδια μέρα, έγινε ξενάγηση και στο NIELSEN INNOVATE, ένα τεχνολογικό πάρκο στο οποίο τα startup του Ισραήλ αναπτύσσονται σ’ ένα High Tech Incubator. Το Ισραήλ διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο start up community και πολλά τεχνολογικά πάρκα στο Τελ Αβίβ.

24MEDIA NETWORK