"Πελάτες" στο Τορόντο

"Πελάτες" στο Τορόντο

Τι και αν είναι επίσημος αγώνας ή φιλικό προετοιμασίας, οι Toronto Maple Leafs φαίνεται ότι έχουν πάρει το πάνω χέρι των «αιωνίων» αντιπάλων τους, Montreal Canadiens, κερδίζοντας την «πρώτη» παρτίδα μεταξύ των δυο μεγάλων ιστορικών ομάδων του χόκει με 4-3, παρουσία 19,000 οπαδών τους στο Air Canada Centre.

Η νίκη απονέμεται αποκλειστικά στην αγωνιστική ικανότητα στο σκοράρισμα του βετεράνου παίκτη Steve Thomas, που θέλει να αποδείξει στους ιθύνοντες της ομάδας ότι μπορεί να παίζει χόκει ακόμα και εάν τον έχουν πάρει τα χρόνια. Ο Thomas έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ σε δυο φιλικά παιχνίδια των Leafs στην διάρκεια της προετοιμασίας, όμως ο γενικός διευθυντής της ομάδας, John Ferguson Jr δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα υπογράψει τον 42χρονο σέντερ ή θα προτιμήσει τον πολλά υποσχόμενο νεαρό, Kyle Wellwood.

«Πρέπει να συνεχίσω την σκληρή προσπάθεια. Σε κάθε αγώνα πρέπει να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Προσπαθώ να βρω τα κατάλληλα πατήματα, αλλά σιγά-σιγά θα έρθει και αυτό» τόνισε ο Steve Thomas.

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι Leafs ξεκίνησα πιο δυναμικά, πίεσαν τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 14ο λεπτό με τον McKabe να νικά τον νεαρό πορτιέρο των φιλοξενούμενων, Yann Danis. Οι Canadiens κατάφεραν να ισοφαρίσουν δυο λεπτά αργότερα με τον Τσέχο Jan Bulis να νικά τον Jean Francois Racine με ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 4ο λεπτό της δεύτερης περιόδου, ο 22χρονος Wellwood(πέρυσι έπαιζε με την δεύτερη ομάδα των Leafs) έβαλε τους Leafs μπροστά στο σκορ με 2-1.

«Είμαι σίγουρος πως εάν συνεχίσω και πραγματοποιώ αυτές τις εμφανίσεις μου μέχρι το τέλος των φιλικών αγώνων, ο προπονητής μου θα με χρησιμοποιήσει και στα επίσημα. Είμαι αισιόδοξος για την δύσκολη συνέχεια» τόνισε ο μικρός των Leafs.

Στο 14ο λεπτό, ο Steve Thomas έβαλε ένα πανέμορφο τέρμα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Οι οπαδοί των γηπεδούχων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και αποθέωσαν τον προ τριετίας αρχηγό της ομάδας του.

«Αυτό το τέρμα που σημείωσε, μπορούσε να το πετύχει και το 13χρονος υιός μου. Ήμουν αρκετά τυχερός, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος από το παιχνίδι μου σήμερα(χθες)» τόνισε ο ίδιος μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Thomas την περασμένη σεζον αγωνίστηκε με τους Detroit Red Wings, μόλις σε 44 παιχνίδια λόγω προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζε. Είχε σκοράρει 10 τέρματα και είχε κάνει 12 ασίστς. Ο Weelwood σε επίδειξη υψηλής τεχνικής, 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της περιόδου θα γράψει το 4-1, δίνοντας τέλος στην παράσταση.

Στην τρίτη περίοδο , οι φιλοξενούμενοι με τον Thomas Plekanec μείωσαν σε 4-2, ενώ τρία λεπτά πριν το φινάλε του φιλικού έγραψε το τελικό 4-3, ο Pierre Dagenais. Στον αγώνα είχαμε 19 power-play(με παίκτη παραπάνω) και για τις δυο ομάδες. Οι Leafs είχαν 1 στα 11, ενώ οι Habs 2 στα 8.


Μικρά –Μικρά

Ο προπονητής των Leafs, Pat Quinn, δεν συμπεριέλαβε στο ρόστερ του χθεσινού αγώνα, τους Edie Belfour, Mats Sundin, Eric Lindros, Jeff O’Neal, Tie Domi, Aki Berg, Wade Belak, Jason Allison, Ken Klee, ενώ ο τεχνικός των Canadiens άφησε εκτός τους Jose Theodore, Sheldon Souray, Saku Koivu, Alex Kovalev, Radenk Bonk, Richard Zednik, M Ryder.

Οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Σάββατο το βράδυ, όπου οι Montreal Canadiens υποδέχονται τους Toronto Maple Leafs στο Bell-Centre.


Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τους Tampa Bay Lighting στα φιλικά προετοιμασίας, αυτή την φορά από τους Carolina Hurricanes με 5-2.O Josef Vasicek σκόραρε εις διπλούν, ο Eric Cole είχε 4 ασίστς, ο Chad Larose σκόραρε ένα πέναλτι, Danny Richmont και J Boulerice είχαν από ένα τέρμα. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Afanasenkov και Sydor.

News 24/7

24MEDIA NETWORK