Πόλο: Βγήκαν τα γκρουπ δυναμικότητας

Πόλο: Βγήκαν τα γκρουπ δυναμικότητας
Οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης των ανδρών της Ιταλίας και της Σερβίας-Μαυροβουνίου θα είναι αυτές που θα μπουν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση που θα γίνει στην Αθήνα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έκπληξη προκάλεσε ότι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και νικήτρια του World League Ουγγαρία τοποθετήθηκε στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Ισπανία. Οι 12 ομάδες που έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα σχηματίσουν δύο Ομίλους των 6 ομάδων, στους οποίους θα αγωνιστούν όλοι με όλους.

Οι δύο πρώτοι των ομίλων θα περάσουν απευθείας στα ημιτελικά, ενώ ο 2ος και ο 3ος θα αγωνιστούν χιαστί, ο 2ος του Β΄Ομίλου με τον 3ο του Α΄ και ο 3ος του Α΄με τον 2ο του Β΄. Οι ομάδες του ίδιου γκρουπ δυναμικότητας δεν θα μπορούν να συναντηθούν μεταξύ τους τόσο στους αγώνες της προκριματικής φάσης όσο και στη συνέχεια στους αγώνες για την τετράδα.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ιταλία- Σερβία Μαυροβούνιο
2ο γκρουπ: Ισπανία-Ουγγαρία
3ο γκρουπ: ΗΠΑ-Αυστραλία
4ο γκρουπ: Καζακστάν-Αίγυπτος
5ο γκρουπ: ΕΛΛΑΔΑ-Κροατία
6ο γκρουπ: Γερμανία-Ρωσία




Η κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, στις 17.30 στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004›. Τη διαμόρφωση των γκρουπ δυναμικότητας σχολίασε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Κώστας Λούδης: «Πρωταρχικός μας στόχος, όπως βέβαια και όλων των ομάδων, είναι η 1η θέση στον όμιλο, ώστε να μπούμε απευθείας στα ημιτελικά και να αποφύγουμε την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ για την πρόκριση στην 4άδα. Αυτό σημαίνει μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης και απαλλαγή από το άγχος. Επομένως, κάθε παιχνίδι στην Α΄ φάση είναι τελικός και δεν υπάρχουν περιθώρια για στραβοπατήματα. Ομάδες είναι δύσκολο να επιλέξουμε. Με εξαίρεση την Αίγυπτο και το Καζακστάν όπως παρουσιάστηκε στο τουρνουά της Νάπολι, όλες οι υπόλοιπες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο›.

Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας΄διαθέτει την εμπειρία ώστε να αποφεύγει να επιθυμεί αντιπάλους: «Θα ήταν καλό να έχουμε μια ευνοϊκή κλήρωση, ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για την 1η θέση, αλλά αν δεν καταφέρουμε σε αυτήν την περίπτωση να βγούμε πρώτοι, τότε θα αντιμετωπίσουμε μια ισχυρή ομάδα μετά. Αντίθετα μια δύσκολη κλήρωση στην Α΄ φάση, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσουμε μια θέση στην πρώτη 3άδα του ομίλου και κατ΄ επέκταση στην 6άδα των Αγώνων, μπορεί να μας φέρει έναν πιο βατό αντίπαλο στο χιαστί›.

News 24/7

24MEDIA NETWORK