Πώς οι αθλητές χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κερδίζουν μετάλλια

Η τεχνολογία εξελίσσεται και φυσικά έχει εισβάλλει για τα καλά και στον αθλητισμό αποτελώντας πλέον σημαντικό κομμάτι στην προετοιμασία των αθλητών. Είναι μετά να μην αναρωτιέσαι #poupaeiokosmos;

Πώς οι αθλητές χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να κερδίζουν μετάλλια

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο κάθε αθλητή. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, ένα ρεκόρ, μια συμμετοχή έστω στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Ωστόσο τα δεδομένα πλέον στον αθλητισμό έχουν αλλάξει δραματικά και γι' αυτό οφείλεται η εξέλιξη της τεχνολογίας.

Από τους Ολυμπιακούς του 2012 και έπειτα, οι χώρες επενδύουν πολλά χρήματα σε προηγμένα συστήματα προπόνησης, σε live στατιστικά και σε προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές τους να πετύχουν. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει πλέον συγκεκριμένη συνταγή προκειμένου να φτάσει ένας αθλητής στο μετάλλιο. Πραγματικά είναι να αναρωτιέσαι #poupaeiokosmos.

Για παράδειγμα η εθνική ομάδα πυγμαχίας της Μεγάλης Βρετανίας χρησιμοποιεί μια εφαρμογή που ονομάζεται "iBoxer" και η οποία αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Αυτό που προσφέρει στον αθλητή είναι ένα αναλυτικό αποτέλεσμα της κάθε του προπόνησης, με αποτέλεσμα να γνωρίζει πού υστερεί και πού όχι. Παράλληλα λειτουργεί και ως... σκάουτ του αντιπάλου του! Τρομερό.

Στην ποδηλασία η ομάδα των ΗΠΑ είναι πρωτοπόρος όσον αφορά την τεχνολογία. Χρησιμοποιούν μάλιστα κατά τη διάρκειά της, ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία επιτρέπουν στους ποδηλάτες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την επίδοσή τους.

Επομένως ξέρουν αν χρειάζεται να αυξήσουν ταχύτητα ή όχι για να πιάσουν κάποιο χρόνο. Σοβαρά τώρα, #poupaeiokosmos;

Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως έχει αντίκτυπο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αρκετές χώρες, για παράδειγμα, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν στην προπόνηση των αθλητών τους με καροτσάκι, ένα ειδικό , το οποίο μπορεί να αυξήσει την ταχύτητά τους κατά 20%. Κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Έλα πες την αλήθεια. Διαβάζοντας για όλα αυτά τα τεχνολογικά επιτεύγματα δεν αναρωτιέσαι και εσύ μαζί μας #poupaeiokosmos; Η απάντηση είναι πως πάει στην Τράπεζα Πειραιώς. Για να βρει τους δύο κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς: την ERGO και την ΝΝ HELLAS.

News 24/7

24MEDIA NETWORK