Πόσο νόημα βγάζει η μάχη του Μεϊγουέδερ μ' έναν YouΤuber;

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ θα γυρίσει στο ρινγκ για να πυγμαχήσει μ' έναν 26χρονο influencer σ' έναν αγώνα επίδειξης. Μέχρι εκεί, διότι μποξ δύσκολα θα θυμίζει.

Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ ως χλιδάτος θεατής σε αγώνα του ΝΒΑ
Ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ ως χλιδάτος θεατής σε αγώνα του ΝΒΑ AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Φλόιντ Μεϊγούεδερ (κατ)έχει τα πάντα. Κινητά κι ακίνητα. Πλούτο και δόξα. Φήμη και πολυτέλεια. Από τη μία ένα ρολόι που κοστίζει όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου κι από την άλλη ένα γκαράζ σε έπαυλη 10 εκατομμυρίων για να προστατεύει τη συλλογή των πολυτελών και σπάνιων τετράτροχων μοντέλων του. Κι αν θεωρεί ότι του λείπει κάτι, αύριο το αγοράζει με το ρευστό που ενίοτε κουβαλά μαζί του. Ως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών ο 44χρονος υπερπρωταθλητής του μποξ, διαθέτει τέτοια οικονομική ευχέρεια που του είναι εφικτό να ζήσει άλλες δυο ζωές αμέσως με σπατάλες, δίχως στερήσεις και απωθημένα.

Υπό αυτό το status διαβίωσης είναι αναπόφευκτο ν' αναζητείται ο λόγος και η ανάγκη που 'πουλά' τον εαυτό του προκειμένου ένας (δημοφιλής) YouTuber, ο 26χρονος Αμερικανός Λόγκαν Πολ από το Οχάιο, να ικανοποιήσει το 'εγώ' του και μαζί τα εκατομμύρια των ακολούθων του, fans ή haters (διότι έχει αμέτρητους τέτοιους εξαιτίας αμφιλεγόμενων δηλώσεων και ενεργειών του), και να βρεθεί μαζί του στο ρινγκ για έναν αγώνα επίδειξης. Αυτός κανονίστηκε για τις 6 Ιουνίου στο Μαϊάμι. Μέσα στην έδρα των Dolfins του NFL, το 'Hardrock Stadium', και παρουσία κοινού στις εξέδρες. Μεταξύ διαφόρων πόλεων (Λος Άντζελες, Ατλάντα, Ντάλας) επιλέχθηκε η μεγαλούπολη της Φλόριντα, διότι οι περιοριστικοί κανόνες είναι πιο ελαστικοί και δεν θα παρεμποδιστεί η προσέλευση του κόσμου. Αμφότεροι ήθελαν γεμάτη αρένα.

Ήταν ένας αγώνας που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Φλεβάρη, στις 20 του, αλλά το ραντεβού των δύο ανδρών ακυρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να είχε αποφευχθεί ο εκ νέου ορισμός του. Διότι η αξία του event τούτου, ενός αγώνα της πλάκας δηλαδή, ισοπεδώνει και ποδοπατά κάθε άλλο αθλητικό υπόβαθρο και αγγίζει ως ένα σημείο τα όρια της τηλεοπτικής υποκουλτούρας.

Όντως ο Μεϊγουέδερ θα πληρωθεί αδρά. Δωρεάν δεν θα το έκανε. Ο Πολ είπε ότι θα μπορούσε, αν του το ζητούσαν, αφού "θα είναι μια κληρονομιά για μένα", αλλά θα πάρει κι αυτός το κατιτίς του. Ο 'Money' δεν υπήρχε περίπτωση ν' αναιρέσει το χλιδάτο προφίλ του. Δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να κουβεντιάσει για την επανεμφάνισή του ύστερα από το 2018 και το νοκ άουτ στον πρώτο γύρο απέναντι στον (αδύναμο, αλλά αθλητή τουλάχιστον) Γιαπωνέζο kickboxer Τενσίν Νασουκάου χωρίς να έχει εξασφαλίσει εγγυημένα έσοδα. Πόσα θα κερδίσει ούτε ο ίδιος γνωρίζει με ακρίβεια. Το άφησε ανοικτό μιλώντας ως καλεσμένος σε podcast. Ίσως δεν θέλει να το μάθει η εφορία. Το αντίτιμο δεν πρόκειται να είναι μικρότερο των 35 εκατομμυρίων, αλλά δεν αποκλείεται, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, να προσεγγίσει τα 100 εκατομμύρια. Μαζί με ποσοστά. Για 6 γύρους μάξιμουμ.

Τα οκτώ μηδενικά είναι πάρα πολλά. Άρα έχουμε ένα ισχυρό κίνητρο. Παρ' αυτά δεν τα έχει στερηθεί για να κυνηγά άνευ ουσίας ματσαρίσματα. Πού να τρέχει να παίζει ξανά με τον Μάνι Πακιάο, όπως έγραψε εύστοχα ο αναλυτής του Athletic. Δεν ρισκάρει οτιδήποτε και αμέσως-αμέσως αφαιρείται από την εξίσωση η αθλητική υπόσταση του σπορ και κάθε έννοια συναγωνισμού. Το αήττητο σερί των 50 αγώνων δεν θα επηρεαστεί, ακόμη κι αν χάσει. Που δεν θα χάσει, αλλά λέμε τώρα. Οι πρώτες 'εκτιμήσεις' θέλουν τον Λόγκαν Πολ, που υποτίθεται ότι πυγμαχεί και έχει προσωπικό ρεκόρ 0-1, έχοντας ηττηθεί από έναν άλλον YouTuber (τον Βρετανό KSI), να πέφτει στην πρώτη γερή γροθιά που θα δεχθεί. Πιθανόν. Αυτή μάλλον θα 'ναι η μοίρα του. Κι ας του έχει επιτραπεί να ζυγίζει μέχρι και 14 κιλά περισσότερα (όχι πάνω από 72 ο Φλόιντ και έως 86 ο Πολ).

Εκτός κι αν έχουν συνεννοηθεί για την τροπή των πραγμάτων, καθώς, όπως ομολόγησε ο Αμερικάνος μποξέρ, θα κοιτάξουν αμφότεροι, παρέα με την διπλή παραγωγή, να είναι "κάτι πολύ διασκεδαστικό για τον κόσμο που θα το λατρέψει". Show δηλαδή και μόνο. Που 'τρέφει', με όποια έννοια της λέξης, αμφότερους πλέον. Μόνο έτσι θα δικαιολογηθούν, ως ένα βαθμό, τα 49.99 δολάρια για όποιον θελήσει να έχει αποκλειστική τηλεοπτική πρόσβαση στην συμπαραγωγή των Showtime και Fanmio μέσω pay per view και μαζί ένα t-shirt της 'ιστορικής' βραδιάς. Τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν οσονούπω. Προλάβετε.


News 24/7

24MEDIA NETWORK