Προσπαθεί να προσελκύσει ομάδες η FIA

Προσπαθεί να προσελκύσει ομάδες η FIA
Η FIA, κοινοποίησε ανακοίνωση τη Τρίτη, με την οποία γνωστοποιεί τις προθέσεις της για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, δίχως πάντως να κάνει αναλυτική αναφορά στα απαιτούμενα μέτρα. Αναλυτικά...

" Την Δευτέρα, η FIA πήρε απάντηση από έναν αριθμό ομάδων που συμμετείχαν στο meeting της 31ης Αυγούστου στο Μιλάνο. Παρά το ότι η δομή της επιστολής ήταν ενδιαφέρουσα, δεν περιείχε κάτι νέο. Για την ακρίβεια, ουδεμία πρόταση μείωσης του κόστους.

Όσες ομάδες έχουν σκοπό να μπουν στο πρωτάθλημα το 2008, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να το κάνουν αν το κόστος δε μειωθεί δραστικά, κάτι με το οποίο συμφωνούν οι ήδη υπάρχουσες ομάδες. Ως εκ τούτου, η FIA μελετά εντατικά ποια και πόσα μέτρα μπορούν να παρθούν ώστε τα ποσά να πέσουν αλλά να μην σταματήσει η εξέλιξη, την οποία καρπώνεται ο καθένας.

Στόχος είναι να μειωθεί το μπάτζετ μίας κορυφαίας ομάδας από τα πάνω από 300.000.000 ευρώ που είναι τώρα στα 100.000.000. Και πάλι, βέβαια, ένα τέτοιο ποσό είναι τεράστιο αν το συγκρίνουμε με άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα επαφίεται στις ομάδες. Οι κανονισμοί του οφείλουν να της επιτρέπουν να επιβιώνουν και να αναπτύσσονται. Αν οι κατασκευαστές θέλουν να συμμετάσχουν, τόσο το καλύτερο. Πάντως, το καθήκον της FIA είναι ξεκάθαρο: Πρέπει να εξασφαλίσει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχίσει με συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.

Αν κάποιοι από τους κατασκευαστές θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα με το κόστος να είναι απεριόριστο, τότε η FIA θα τους παράσχει κάθε βοήθεια. Θα ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα αλλά επικίνδυνο για τη Formula 1. Το κόστος θα ανέβει σε τεράστια ύψη.

Η FIA όμως είναι αισιόδοξη πως μέχρι το 2008 θα είναι σε θέση να θεσπίσει νέους κανόνες, ώστε τα απαιτούμενα χρήματα να είναι λιγότερα και οι αγώνες πολύ πιο ενδιαφέροντες. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα του 2008 μπορεί να έχει 12 ομάδες, 24 μονοθέσια και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK