Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Γκατσιούδης

O Kώστας Γκατσιούδης θα έχει τελικά την τιμή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Ο Έλληνας πρωταθλητής του ακοντισμού, όπως αποφάσισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα είναι αυτός που θα παραλάβει πρώτος την Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, ύστερα από την τελετή της Αφής που θα διεξαχθεί στις 25 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία. Τελευταία λαμπαδηδρόμος η Κατερίνα Θάνου

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Γκατσιούδης
Μία από τις πιο τιμητικές ημέρες για τον Κώστα Γκατσιούδη θα είναι η 25η Μαρτίου. Όπως αποφάσισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Έλληνας πρωταθλητής του ακοντισμού θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελετή της Αφής ύστερα από την οποία ο Γκατσιούδης θα παραλάβει την Φλόγα από τα χέρια της πρωθιέρειας Θάλειας Προκοπίου, θα λάβει χώρα στην Αρχαία Ολυμπία.

Μεγάλη τιμή και για την Κατερίνα Θάνου, η οποία θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος και αυτή που θα μπει με τη Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 31 Μαρτίου. Η Φλόγα θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 4 Ιουνίου πριν ξεκινήσει το μακρύ το μακρύ ταξίδι των πέντε ηπείρων.

Τους δύο κορυφαίους αθλητές μας θα πλαισιώσουν και εξέχουσες προσωπικότητες της ΔΟΕ και παλαιοί Ολυμπιονίκες, όπως επίσης και Έλληνες πρωταθλητές. Αυτοί είναι οι:

Τα μέλη της ΔΟΕ : Αλεξάντερ Ποπόφ, Γκι Ντρι, Σεργκέι Μπούμπκα, Μανουέλα Ντι Τσέντα, Μανουέλ Εστιάρτε, Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ, Πρίγκιπας Αλβέρος του Μονακό
Οι Ελληνες Αθλητές : Περικλής Ιακωβάκης, Αντζελα Μαρία Κωνσταντινίδου, Βασίλης Δημητριάδης, Κώστας Λούδης, Τασούλα Κελεσίδου, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει προτείνει στους Κιπ Κέινο και Βαλερί Μπορζόφ να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία, όμως ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάουτόνισε: " Σκεφτήκαμε πολύ και επιλέξαμε ομόφωνα ο πρώτος αθλητής να είναι ο Κώστας Γκατσιούδης. Είναι μεγάλος αθλητής που είχε πολλές ατυχίες. Πιστεύουμε ότι απο εδώ και πέρα θα πάει ακόμη καλύτερα. Ο ίδιος δε γνωρίζει την απόφασή μας και θα τη μάθει από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ολοι οι άλλοι Ολυμπιονίκες θα έχουν τη χρυσή ευκαιρία να βάλουν υποψηφιότητα για το τελευταίο κομμάτι της λαμπαδηδρομίας την ημέρα της Τελετής Έναρξης. Η ΕΟΕ, πιστεύοντας στη συναδέλφωση των λαών κι επειδή αυτή η λαμπαδηδρομία με την παγκοσμιότητά της αποκτά ξεχωριστή σημασία, αποφάσισε να συμπεριλάβει επτά ξένους Ολυμπιονίκες που θα μεταφέρουν τη φλόγα σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ".

*** Η ιερή φλόγα θα περάσει από 34 πόλεις σε διάστημα 35 ημερών πριν επιστρέψει στην χώρα μας για το τελικό στάδιο περιφοράς της, το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο.










News 24/7

24MEDIA NETWORK