Ρογκ κατά ντόπινγκ

Κοντά στην ανακάλυψηενός ακόμα ειδικού ελέγχου αντιντόπινγκ που απευθύνεται σε μια ακόμα "θαυματουργή" και "αόρατη" ουσία που προσφέρει "παράνομη δύναμη" στους αθλητές είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Οπως δήλωσε από την Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, τα εργαστήρια της Επιτροπής εργάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας να ανιχνεύεται και ένα νέο είδος στεροειδούς αναβολικού, η hGH (hormone growth hormone).

Ρογκ κατά ντόπινγκ
Σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, που αυτήν την εποχή βρίσκεται ακόμη υπό έρευνα, για μία νέα "θαυματουργή" και "αόρατη" ουσία, θα υποβάλλονται πιθανότατα οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του τύπου ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Πρόκειται για ένα τεστ που θα αποκαλύπτει αν οι αθλητές έχουν κάνει χρήση της hGH (human growth hormone), μιας ουσίας που λειτουργεί ως στεροειδές αναβολικό, το οποίο προσφέρει ανάπτυξη των μυών και βοηθά τους αθλητές να ανακάμπτουν γρήγορα από την σωματική καταπόνηση της σκληρής προπόνησης. Η πρόκληση στην δημουργία ενός αποτελεσματικού τεστ ανίχνευσης της hGH είναι το γεγονός πως πρόκειται για μια ουσία που παράγει φυσικά και ο ανθρώπινος οργανισμός, συνεπώς θα πρέπει να διαπιστώνεται αν πρόκειται για τη φυσική ή την συνθετική μορφή της.

Ωστόσο ακόμα η πρόοδος για την δημιουργία του ειδικού ελέγχου αντιντόπινγκ που χρειάζεται για την ανίχνευση της παραπάνω ουσίας δεν έχει ακόμα φτάσει στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως όταν και αν αυτό επιτευχθεί δεν θα ανακοινωθεί στον κόσμο: "Αν το τεστ είναι έτοιμο μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τότε θα το χρησιμοποιήσουμε. Πάντως δεν πρόκειται να το ανακοινώσουμε, αφού σκοπός μας είναι να «τρομοκρατήσουμε» τους αθλητές. Συμβουλή μου πάντως θα ήταν να αποφύγουν το ρίσκο οποιασδήποτε ουσίας".

Εκτός αυτών ο Ζακ Ρογκ μίλησε και για το σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες με την τετραϋδρογεστρινόνη(THG) γνωστοποιώντας ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας οι αθλητές θα υποβάλλονται για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων σε έλεγχο για την συγκεκριμένη ουσία.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε ότι σκοπός της Επιτροπής είναι ο καθαρός και αγνός αθλητισμός: "Ολοι δουλεύουμε σκληρά για να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK