Σάκκαρη-Σινιάκοβα: Η Μαρία έχασε στο κορτ, κέρδισε στο στιλ

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε και έχασε ύστερα από 3 ώρες αγώνα. Για ακόμα μια φορά κατάφερε και κέρδισε τα βλέμματα με την εντυπωσιακή ενδυμασία της.

Η Μαρία Σάκκαρη σε προσπάθεια της ενάντια στην Τσέχα Σινιάκοβα στο Γαλλικό Όπεν
INSTAGRAM

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε για 3 ώρες και 10 λεπτά, δίνοντας έναν αγώνα γεμάτο έντονες συγκινήσεις, ένα ρολερκόστερ τενιστικής δράσης και εναλλαγής συναισθημάτων. Έπειτα από μια επική μάχη, η Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα από το Ρολάν Γκαρός. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 29 στον κόσμο, είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όμως υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη και είχε χαμηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς. Όλα αυτά της προκάλεσαν εκνευρισμό, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση σε καθοριστικά σημεία του ματς.

Αντιθέτως, η Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα, νούμερο 42 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε πιο καθαρό μυαλό σε κρίσιμα σημεία φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη με 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3), τη δεύτερη εναντίον της Σάκκαρη σε σύνολο 3 αγώνων σε grand slam.

Στο 1ο σετ, η Σάκκαρη με όπλο το σερβίς της, κατάφερε αρχικά να φτάσει στο 5-1, βγάζοντας έντονο ενθουσιασμό στο τερέν. Όμως στη συνέχεια η νεαρή αθλήτρια προδόθηκε από αβίαστα λάθη, σκορπίζοντας 4 διαδοχικά games. Το 5-5 έμοιαζε με απονομή δικαιοσύνης ανάμεσα στις δυο τενίστριες. Το σετ ολοκληρώθηκε στο tie break, με τη Σινιάκοβα να δείχνει πιο ψύχραιμη, επικρατώντας με 7-6.

Όσο για το 2ο σετ της αναμέτρησης, αυτό θα μπορούσε να περιγραφεί όπως μια αμερικάνικη 'μπλοκμπαστερική' ταινία. Οι εναλλαγές. Το 'με το καλημέρα' 2-0 κατά της Σάκκαρη ισοφαρίστηκε σε 2-2, φτάνοντας στο δεύτερο σερί break (3-2). Η Σινιάκοβα στη συνέχεια ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε ξανά το προβάδισμα με 4-3. Με όπλο το εξαιρετικό σερβίς της, η Σάκκαρη έμεινε στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 4-4, αλλά η Σινιάκοβα δεν είχε ρίξει 'λευκή πετσέτα'. Το 5-4 υπέρ της Τσέχας έγινε 5-5, στη συνέχεια το 6-5 έγινε 6-6, ώσπου φτάσαμε ξανά στο tie break. Το τελικό 10-8, ύστερα από 86 λεπτά παιχνιδιού, ήταν η ευκαιρία της Σάκκαρης να δώσει μια απάντηση, να φωνάξει "ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ".

Το 3ο σετ ήταν το επικό φινάλε μιας μάχης από τις πολλές που αναμένεται να δώσει στο μέλλον η νεαρή τενίστρια. Η Σάκκαρη το πάλεψε, φτάνοντας ως το 3-3 με εκρηκτική παρουσία, προσπαθώντας να περιορίσει λάθη και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το σερβίς της. Η Σινιάκοβα είχε μεγαλύτερη συνέπεια στο παιχνίδι της και το 6-3 ως τελικό αποτέλεσμα, είναι ο 'καθρέφτης' της επίδοσης των δυο αθλητριών. Στον επόμενο γύρο, η Σινιάκοβα θα αντιμετωπίσει την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, Ναόμι Οσάκα.

Είναι μια ήττα για το ελληνικό τένις αυτό το αποτέλεσμα της Σάκκαρη, αλλά είναι επίσης μια ήττα για τους οπαδούς του καλού γούστου. Μπορεί να μην το έκανε με τον γδούπο που συνέβη με τη Σερένα Γουίλιαμς, όμως για ακόμα μια φορά δικαίωσε τις προσδοκίες των θεατών που είναι λάτρεις του καλού τένις αλλά και του καλού ενδυματολογικού γούστου.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί στα τερέν των διοργανώσεων κορυφαίου επιπέδου, ας θυμηθούμε ξανά πως εμφανίστηκε αρχικά στο σημερινό παιχνίδι και σε όσα έχουν προηγηθεί.

Σήμερα νίκησε έστω, η αισθητική που μας πείθει να συντονιζόμαστε στις οθόνες μας για να θαυμάσουμε μια ξεχωριστή αθλήτρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Words can’t describe the feeling of winning this trophy! First @wta title in Rabat #sakkattack @hajarbenomar

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sakkari (@sakkattack7) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Main Draw vibes #ibi19 @internazionalibnlditalia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sakkari (@sakkattack7) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@tomhill95 #peahen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Sakkari (@sakkattack7) στις

News 24/7

24MEDIA NETWORK