Boerne Race: Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, κερδίζουν μόνο οι μπύρες και τα ντόνατς

Βλέπεις δρομείς και τους λυπάται η ψυχή σου; Έχουμε για εσένα ένα event που θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη, με μπύρες πριν την εκκίνηση και σταθμό με καφέ και ντόνατς. Το καλύτερο όλων, είναι η απόσταση.

Boerne Race: Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου, κερδίζουν μόνο οι μπύρες και τα ντόνατς
Στιγμιότυπο από τον τερματισμό του 39ου Μαραθωνίου του Λονδίνου (29/4/2019). AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Δεν ξέρω αν έχεις παρατηρήσει, αλλά από την εποχή που οι Έλληνες (στην πλειοψηφία μας) δεν περνούσαμε έξω από γυμναστήρια , έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που η άθληση έχει μπει στη ζωή των περισσότερων. Με τον όποιον τρόπο. Για κάποιους, μπορεί να είναι το πιο hard core πρόγραμμα. Για άλλους, πιο ζεν καταστάσεις, όπως το Pilates και η Yoga.

Στη γυμναστική ισχύει ό,τι και στο φαγητό: όσοι πελάτες, τόσα γούστα και πλέον υπάρχει κάτι για όλους όσοι θέλουν να ζήσουν τα θετικά του φυσικού παυσίπονου του οργανισμού, που είναι και το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης. Δηλαδή, των ενδορφινών, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης. Αν αυτά είναι ψιλά γράμματα για εσένα, κράτα ότι οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες της ευτυχίας και τα επίπεδα της αυξάνονται με τη συστηματική άσκηση.

Στο Τέξας λοιπόν, διοργανώνουν τα δυο τελευταία χρόνια έναν αγώνα δρόμου που είναι για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε για όλους. Στην πόλη Boerne τρέχουν το 0.5Κ (500 μέτρα), με τη διαδικασία να αφορά και φιλανθρωπικό σκοπό που 'χει συγκεντρώσει ήδη 46.000 δολάρια, 1200 βιβλία και 400 βάζα με φυστικοβούτυρο, τα οποία προσφέρθηκαν σε μη προνομιούχους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έρευνα που είναι δημοσιευμένη στο site της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Blessings in a Backpack που είναι πίσω από το θέμα μας, δείχνει πως 1 στα πέντε παιδιά στην Αμερική δεν έχουν ως δεδομένο το φαγητό και στηρίζονται απόλυτα στο γεύμα που λαμβάνουν στο σχολείο τους.

Η επιτυχία του αγώνα είναι τέτοια που υπάρχουν πια, 35 σπόνσορες, ενώ έχει δημιουργηθεί και λίστα αναμονής, για το 2020. Μπορείς να πας μόνο ή με ομάδα. Αρκεί να ντυθείτε ένα 'θέμα' (σαν το Καρναβάλι της Πάτρας). Αν ήθελες να τρέξεις φέτος, λυπάμαι αλλά ο αγώνας έγινε στις 5/5.

Οι συμμετοχές για το φετινό event ξεπουλήθηκαν σε 37 λεπτά. Είκοσι πέντε (25) δολάρια είναι αρκετά για να σε βάλουν σε αυτήν την φανταστική εμπειρία. Υπάρχει και η επιλογή να δώσεις 25 δολάρια, για να πάρεις μια θέση στους VIP. Που σημαίνει ότι μπαίνεις σε ένα παλαιάς κοπής βαν της Volkswagen που κάνει τη διαδρομή για εσένα και στο τέλος παραλαμβάνεις το μεγαλύτερο μετάλλιο που υπάρχει. Δηλαδή, δωρεάν μπύρες!

Οι διοργανωτές αντιλαμβάνονται το υπερβολικό της χρήσης 'race' και για αυτό προτιμούν το “running event for the rest of us”. Όπου “the rest of us” όσοι δεν θέλουμε να τρέχουμε για χιλιόμετρα. Μεταξύ του υλικού που παίρνουν οι μετέχοντες είναι και ένα αυτοκόλλητο “που μπορείτε να βάλετε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας για να μάθουν όλοι πόσο badass είστε”.

Το “Boerne 0.5K” δεν αρκείται μόνο στο event. Έχει οργανώσει πολλά, γύρω από αυτό. Όπως οι μπύρες πριν την εκκίνηση και μετά τον τραυματισμό, ενώ στα μέσα της διαδρομής (δηλαδή, στα 250 μέτρα) υπάρχει χώρος καπνιζόντων και άλλος με ντόνατς και καφέδες. Δηλαδή, εκεί που σε άλλους αγώνες βρίσκεις νερά και ισοτονικά ποτά, στο έπος των events έχει καφέ και γλυκά!

Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος: το “Boerne 0.5K” είναι επισήμως αναγνωρισμένο από την DRS. Όπου DRS είναι οι λέξεις Dead Runners Society, μια παγκόσμια online κοινότητα δρομέων που υπάρχει από το 1991.

Περιττό να σου πω ότι όλοι παίρνουν μετάλλια, γιατί όπως λένε οι διοργανωτές “όλοι αξίζουν μια αναγνώριση για τις επιτυχίες τους στο event, ανεξάρτητα από το πόσο κακοί είναι, γιατί έχουμε ως προτεραιότητα την αυτοεκτίμηση και τη θετική ενέργεια”. Μόλις περάσει τη γραμμή του τερματισμού, μπορείς να καθίσεις στο πρώτο τραπέζι που θα βρεις στο εστιατόριο που ξεκινά ένα μέτρο μετά τη finish line.

News 24/7

24MEDIA NETWORK