Σε κίνδυνο 200 μέτρα, τριπλούν και σφαιροβολία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020, με την Ολυμπιακή επιτροπή να αποφασίσει σημαντικές προσθαφαιρέσεις. Σε κίνδυνο βρίσκονται αγωνίσματα του στίβου και της κολύμβησης.

Σε κίνδυνο 200 μέτρα, τριπλούν και σφαιροβολία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "theage.com", στην συνεδρίαση της Ολυμπιακής επιτροπής αποφασίστηκε η μείωση των αγωνισμάτων του στίβου με στόχο να επιτραπεί η είσοδος άλλων αθλημάτων στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα αθλήματα του στίβου που φαίνεται να "απειλούνται" είναι τα 200 μέτρα σπριντ, τα 10.000 μέτρα, τα 20.000 μέτρα, η σφαιροβολία και το τριπλούν.

Τα 200 μέτρα αποτελούν έκπληξη, από τη στιγμή μάλιστα που στο συγκεκριμένο αγώνισμα συμμετέχει ο πιο δημοφιλής αθλητής αυτή την εποχή του στίβου, ο Γουσέιν Μπόλτ. Το σκεπτικό της επιτροπής είναι πως από τη στιγμή που υπάρχουν τα 100 και τα 400 μέτρα, θεωρείται περιττή η ύπαρξη και των 200.

Στα 10.000 μέτρα συμμετέχει ο Ολυμπιανίκης Μπρίτον Μο Φάρα, ο οποίος θεωρείται μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του κλασσικού αθλητισμού στην Αγγλία.

Το άθλημα που αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να μείνει εκτός είναι η σφαιροβολία, η οποία σύμφωνα με την επιτροπή δεν "εξιτάρει" το φίλαθλο κόσμο.

Υπάρχουν βέβαια κι αρκετά δημοσιεύματα που αναφέρουν πως και η κολύμβηση κινδυνεύει να χάσει... αγωνίσματα. Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός των 28 αθλημάτων είναι πολύ πιθανό να προστεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 αθλήματα όπως το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK