Συλλέκτρια μεταλλίων η Στεφανίδη, χάλκινο στο Μπέρμιγχαμ!

Η Κατερίνα Στεφανίδη προσέθεσε ένα ακόμα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της σε μεγάλους αγώνες, κατακτώντας το χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ. Στα 4.80μ το μεγαλύτερο άλμα της στον τελικό του επί κοντώ.

Συλλέκτρια μεταλλίων η Στεφανίδη, χάλκινο στο Μπέρμιγχαμ!

Αν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των μεγάλων αθλητών/τριών είναι η διάρκεια, η συνέπεια και η σταθερότητα, τότε η Κατερίνα Στεφανίδη τα διαθέτει όλα αυτά σε σε υπερθετικό βαθμό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση αφού ξεπέρασε τα 4.80μ στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ, γεγονός που της επιτρέπει να φορέσει το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος.

Η Στεφανίδη, τις προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan, ταξίδεψε στην Αγγλία έχοντας περάσει φέτος τα 4.83μ που ήταν η τέταρτη καλύτερη επίδοση της σεζόν και πάλεψε σκληρά για μία ακόμα κορυφή.

Αυτή δεν κατακτήθηκε, αλλα αυτό όχι μόνο δεν μειώνει την τεράστια προσπάθειά της αλλά μάλλον τονιζει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ήταν αήττητη στους 19 προηγούμενους αγώνες της (!), με το χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου να είναι το μοναδικό μετάλλιο που της λείπει.

Και αυτό γιατί έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της, με την Ελληνίδα "τσαρίνα των αιθέρων" να έχει ήδη χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (στο Ρίο το 2016), χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Όσον αφορά στην πορεία της προς το χάλκινο μετάλλιο στο Μπέρμιγχαμ; Ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.70μ όπου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τον πήχη, στη συνέχεια πέρασε το 4.75μ με τη δευτερη προσπάθεια και το 4.80μ με την τρίτη προσπάθεια εξασφαλίζοντας μία θέση στο βάθρο, για να αποτύχει στη συνέχεια μία φορά στα 4.85μ και άλλες δύο στα 4.90μ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που πέρασε τα 4.95μ ( πρώτο της σε μεγάλη διοργάνωση) ενώ το ασημένιο πήγε στην Αντζέλικα Σιντόροβα που είχε μεγαλύτερο άλμα στα 4.90μ!

Σημειώνεται πως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα ανέβει στο βάθρο για έκτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση (!) ενώ συνολικά αυτό είναι το 12ο μετάλλιο για τα γαλανόλευκα χρώματα στη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK