'Θέλημα λαού' να γίνει το Νουρμαγκομέντοφ-Φέργκιουσον στο UFC

Ο Ντέινα Ουάιτ ανακοίνωσε πως δεν διατίθεται να αναβάλει μια εκ των πιο πολυαναμενόμενων 'μαχών, αυτή του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ με τον Τόνι Φέργκιουσον εκτός και αν 'κλείσει' γενικά το κράτος που λέγεται ΗΠΑ.

O Tόνι Φέργκιουσον θεωρείται εκ των καλύτερων μαχητών στην ιστορία της κατηγορίας lighweight στο UFC. Και μετά τέσσερις ακυρώσεις,... μάλλον θα αντιμετωπίσει τον Χαμπίμπ Νουρμπαγκομέντοφ στις 19 του μήνα. Τουλάχιστον αυτό θέλει το αφεντικό του UFC.
O Tόνι Φέργκιουσον θεωρείται εκ των καλύτερων μαχητών στην ιστορία της κατηγορίας lighweight στο UFC. Και μετά τέσσερις ακυρώσεις,... μάλλον θα αντιμετωπίσει τον Χαμπίμπ Νουρμπαγκομέντοφ στις 19 του μήνα. Τουλάχιστον αυτό θέλει το αφεντικό του UFC. AP PHOTO/JOHN LOCHER

Στις ΗΠΑ το CDC (Centers for Disease Control and Prevention -το κορυφαίο ινστιτούτο δημόσιας υγείας) συνέστησε πριν λίγες ώρες την ακύρωση όλων των events που περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση περισσοτέρων από 50 ανθρώπων. Ναι, ο λόγος είναι ο κορονοϊός.

Πριν λίγες ώρες (χρονικά μετά την ανακοίνωση του CDC, το UFC ειδοποίησε ότι ο αγώνας του Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ με τον Τόνι Φέργκιουσον θα γίνει. Ο κόσμος να χαλάσει. Το φαινόμενο 'Ντέινα Ουάιτ' έχει αναλυθεί εκτενώς στο Contra.gr. Οφείλουμε όμως, να επανέλθουμε μετά το νέο επίπεδο του μενταλιτέ 'τσιφλίκι μπαξέ' με το οποίο διαχειρίζεται το UFC.

Τον Ουάιτ, φίλοι μου, δεν τον σταματά κανείς. Ούτε ο κορονοϊός. Για αυτό και ο αγώνας για τη ζώνη στην κατηγορία lightweight θα γίνει (την Κυριακή 19/4). “Εκτός και αν υπάρξει γενικό 'κλείσιμο' της χώρας και οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει στην Ιταλία”, δήλωσε το αφεντικό στη USA Today. Η χώρα στην οποία αναφέρεται είναι οι ΗΠΑ. Η μεγάλη μάχη είχε προγραμματιστεί για το Μπρούκλιν, όπου επιβλήθηκε καραντίνα, ομοίως και η Νεβάδα που ήταν δεύτερη στη λίστα 'και τώρα αναζητούμε τον τόπο όπου μπορεί να φιλοξενηθεί ο αγώνας. Αν δεν βρούμε σύντομα ένα μέρος, θα φρικάρουν οι φαν. Αλλά ας μην ανησυχούν. Ο αγώνας θα γίνει'.

Αρχικά επισήμανε πως προέχει πάντα η υγεία των αθλητών και των φαν “και έχουμε ζητήσει τη συνδρομή αρμόδιων φορέων”. Οι δημοσιογράφοι υπέθεσαν ότι το επόμενο βήμα θα ήταν να γίνει ό,τι έχει γίνει με τα κορυφαία πρωταθλήματα διαπλανητικώς: η επ' αόριστον αναβολή.”Όχι. Δεν θα ακυρώσουμε το event” απάντησε και έδωσε το 'ίσως' του γενικού κατ' οίκον περιορισμού. Aν διερωτάσαι 'άντε και βρίσκει γήπεδο, ποιος θα πάει', έχω μια εικόνα για εσένα. Προχθεσινή, από τη συναυλία των Stereophonics.

Η συνάντηση του Νουρμαγκομέντοφ με τον Φέργκιουσον είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες. Πέραν του ότι είναι κορυφαίοι αθλητές στην κατηγορία lightweight, είχαν προγραμματίσει να βρεθούν άλλες 4 φορές. Ακύρωσαν από δύο -λόγω τραυματισμών και θεμάτων με το βάρος τους. Η ζώνη ανήκει στον Νταγκεστανό, ο οποίος θα την υπερασπιστεί για τρίτη φορά.

O 'Cucuy' (βλ. Φέργκιουσον) θεωρείται από τους καλύτερους, στην ιστορία της κατηγορίας του. Έχει αήττητο 12 αγώνων (όσες μετρά και ο αντίπαλος του), έχει 'βγάλει' 2.184.000 δολάρια, στην καριέρα του στις διοργανώσεις του Ουάιτ, από το 2011 όταν έκανε ντεμπούτο μέχρι σήμερα. Στο μεσοδιάστημα έδωσε 28 αγώνες και έχει χάσει 3 φορές -εκ των οποίων μόλις μια με υποταγή. Το μεγαλύτερο ποσό που 'χει πάρει μόνο που συμφώνησε να αγωνιστεί, ήταν τα 530.000 δολάρια όταν είπε το 'ναι' για να μπει στο οκτάγωνο μαζί με τον Κέβιν Λι, στις 17/7. To 'γεράκι' πήρε 6.000.000 δολάρια, μόνο από τη νίκη του επί του Πουαριέ.

H φήμη του Νουρμαγκομέντοφ προηγείται του ιδίου. Εξήγησε πως δεν έχει θέμα να γίνει ο αγώνας με τον Φέργκιουσον κεκλεισμένων των θυρών 'και όλοι θα αναγνωρίσουν τον πρωταθλητή'. Ο Ουάιτ δεν 'ψήθηκε' και τώρα ψάχνει να βρει πού θα στήσει το οκτάγωνο, με την οδηγία που είχε να απευθύνει ο Πλανητάρχης (και φίλος του Ουάιτ) Ντόναλντ Τραμπ στους πολίτες του τόπου του να είναι 'να προσέχετε, αλλά συνεχίστε να ζείτε τη ζωή σας'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK