Θετικό το πρώτο δείγμα της Εθνικής ανδρών

Το νέο κεφάλαιο της Εθνικής μας ομάδας ανδρών άνοιξε το Σάββατο (29/10) με τον καλύτερο τρόπο. Οι διεθνείς μας υπό την καθοδήγηση του Γκόραν Πέρκοβατς, που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, νίκησαν την Ελβετία με 33-26 σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του Βύρωνα, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Θετικό το πρώτο δείγμα της Εθνικής ανδρών

Το νέο κεφάλαιο της Εθνικής μας ομάδας ανδρών άνοιξε το Σάββατο (29/10) με τον καλύτερο τρόπο. Οι διεθνείς μας υπό την καθοδήγηση του Γκόραν Πέρκοβατς, που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, νίκησαν την Ελβετία με 33-26 σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του Βύρωνα, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Φυσικά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα, καθώς η πρώτη συγκέντρωση έγινε μία μέρα νωρίτερα και ακόμα ο Πέρκοβατς δεν έχει προλάβει να τους εμφυσήσει τη φιλοσοφία του. Σε σύγκριση με την «εποχή Σέφερτ», ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει να ζητάει πιο πιεστική άμυνα και μεγαλύτερη ποικιλία στην επίθεση.

Στο αμιγώς αγωνιστικό τομέα, η Εθνική μας ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Πέρκοβατς, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, να κάνει αρκετές αλλαγές και να δοκιμάζει διάφορα σχήματα. Ελλάδα και Ελβετία θα βρεθούν αντιμέτωπες στο ίδιο γήπεδο και την Κυριακή (30/10, 16:00) στο δεύτερο φιλικό που θα έχει όμως προπονητικό χαρακτήρα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής επεσήμανε: « Όλα είναι πιο εύκολα για μένα, γιατί παρέλαβα μία ομάδα με χημεία και μένει μόνο να δουλέψω στο κοουτσάρισμα. Δεν θέλω να αλλάξω και πολλά. Η ομάδα είναι έκτη στον κόσμο και θα ήμουν χαζός, αν προσπαθούσα να την αλλάξω τελείως. Θέλω να φέρω μια πιο επιθετική φιλοσοφία στην άμυνα. Θα προσπαθήσω στην προετοιμασία του Δεκεμβρίου, γιατί έχουμε γρήγορους παίκτες που τους ταιριάζουν αυτές οι άμυνες ».

Και συνέχισε: « Η ομάδα αυτή έχει μέλλον. Μπορούμε να κερδίσουμε τον όμιλό μας στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά μετά χρειάζεται τύχη στην κλήρωση, για να μην πέσουμε σε πολύ δύσκολο αντίπαλο στα πλέι οφ ».

Αναφορικά με τους νέους παίκτες που κάλεσε στην Εθνική, για τον Δημήτρη Μακρή επεσήμανε: « Είναι ψηλός και δυνατός παίκτης, έπαιξε καλά στην άμυνα, ενώ στην επίθεση σκόραρε δύο φορές και έδωσε 2-3 ασίστ » και για τον Γιώργο Παπαδόπουλο, που αγωνίστηκε ως δεύτερος πλέι μέικερ: « Έπαιξε καλά και, αν συνεχίσει έτσι, θα τον υπολογίζω ». Πρόσθεσε επίσης ότι στο δεύτερο φιλικό με την Ελβετία θα δοκιμάσει και τον Γιώργο Βακάλη, που είναι «… νεαρός και γρήγορος παίκτης και τον πιστεύω πολύ ».

Τα δεκάλεπτα: 6-5, 10-11, 16-14, 24-19, 28-23, 33-26.

Ελλάδα: Τσιλιμπάρης, Καφάτος, Τζιμούρτος, Μακρής 1, Μπαλωμένος 4, Κοκολοδημητράκης 3, Καρυπίδης 3, Ζιβούλοβιτς 5, Παπαδόπουλος 2, Χαλκίδης 2, Σανίκης, Αλβανός 8.
Ελβετία: Μέιστερχανζ, Κουρτχ, Λίνιγκερ 10, Στέτλερ 2, Γιόντερ, Μπρούνγκερ, Έμπιγκερ, Φέλμαν, Φούρερ, Ένγκελερ 4, Γκαούτσκχι 4, Σκχμιντ 5, Τζένι.


Τις εντυπώσεις πάντως και το χειροκρότημα των φιλάθλων έκλεψαν οι Ουλφ Σέφερτ, Γιάννης Αρβανίτης και Νίκος Γραμματικός, οι οποίοι πριν την έναρξη του φιλικού τιμήθηκαν από την ΟΧΕ για την προσφορά τους στην Εθνική.

Στον Σουηδό πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή και τον συνεργάτη του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στέλιος Αγγελούδης έδωσε τιμητική πλακέτα ενώ στον επί χρόνια αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς απένειμε ένα αγαλματάκι. Επίσης, οι Σάββας Καρυπίδης, Αλέξης Αλβανός και Γιώργος Χαλκίδης παρέδωσαν στον Γραμματικό κορνιζαρισμένη τη φανέλα με το νούμερο 11, την οποία φορούσε στην Εθνική.

Ουλφ Σέφερτ: « Όλη αυτή την περίοδο είχαμε χαρές και λύπες, αλλά αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή. Ήταν μία συναισθηματικά δύσκολη κατάσταση. Ένιωσα περίεργα, όταν άρχισε το ματς και δεν καθόμουν στον πάγκο, όμως ευχαριστήθηκα το παιχνίδι. Είναι σημαντικό για τον Πέρκοβατς που ξεκινά με νίκη το ταξίδι για νέες επιτυχίες»

Γιάννης Αρβανίτης: « Η θητεία μου στην Εθνική ήταν μία ωραία περίοδος στη ζωή μου, ένα μεγάλο σχολείο, δίπλα σε έναν σπουδαίο άνθρωπο (σ.σ. Σέφερτ) και με εξαίρετους αθλητές. Η Εθνική έχει το μέλλον μπροστά της και είμαι βέβαιος ότι θα φέρει νέες επιτυχίες στο ελληνικό χάντμπολ»

Νίκος Γραμματικός: « Είναι μία ιδιαίτερη μέρα για μένα. Η ομάδα αυτή δεν έχει κάνει τον κύκλο της. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα»

News 24/7

24MEDIA NETWORK