To σούμο έγινε viral χάριν του Κιούτα Καϊμαγκάι

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σούμο, στην κατηγορία U10 ζυγίζει 85 κιλά. Πρέπει να πάρει 20, στην προσεχή διετία αν θέλει να τον δεχθούν στην καλύτερη 'σχολή' του σπορ.

O Κιούτα Καϊμαγκάι έγινε θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα, καθώς είναι το νέο αστέρι του σούμο που είναι για τους Ιάπωνες πολλά περισσότερα από ένα άθλημα.
O Κιούτα Καϊμαγκάι έγινε θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα, καθώς είναι το νέο αστέρι του σούμο που είναι για τους Ιάπωνες πολλά περισσότερα από ένα άθλημα. CNA (ΥΟUTUBE)

To σούμο δεν είναι ένα, κάποιο, όποιο άθλημα για την Ιαπωνία. Εύλογα και οι αθλητές του δεν είναι απλές περιπτώσεις. Για αυτό και έγινε θέμα από την Guardian παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία U10, Kyuta Kymagai (Κιούτα Καϊμαγκάι).

Στο lead του άρθρου που του αφιέρωσε η Guardian μπορείς να διαβάσεις πως ο Κιούτα 'είναι διπλός σε μέγεθος, από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του και κυριαρχεί στο σημείο που νικά αγόρια έξι και επτά χρόνια μεγαλύτερα του, σε ηλικία. Προπονείται έξι μέρες την εβδομάδα (στο αγώνισμα του ή σηκώνει βάρη ή κολυμπά ή τρέχει στον στίβο ή δουλεύει επί της ευλυγισίας του), με την ελπίδα πως μια μέρα θα τον δεχθούν στην υψηλή κύρους ακαδημία του είδους' και εκείνος θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο (yokozuna). Για αυτήν μπορείς να διαβάσεις στο πρώτο link που σου έδωσα.

Το παιδί αυτό που σήμερα είναι 10 χρόνων και ζυγίζει 85 κιλά, αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλητής κόσμου, επικρατώντας παιδιών από διάφορες χώρες -όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία. Μετά τη νίκη του, η οικογένεια μετακόμισε στην περιοχή Φουκαγκάβα του Τόκιο, που φημίζεται για τους παλαιστές του σούμο. Όλη η φαμίλια (οι γονείς του και η 16χρονη αδελφή του) έχουν 'ταχθεί' στον αγώνα του. Ο πατέρας του δήλωσε πως 'δεν πάω στο καζίνο. Αντ' αυτού, στοιχηματίζω τα πάντα στον Κιούτα'. Παρεμπιπτόντως, ο μπαμπάς του, Taisuke είναι ο αντίπαλος του στο τέλος κάθε προπόνησης. Υπήρξε ερασιτέχνης αθλητής του σπορ και εντόπισε τις ικανότητες του αγοριού του, όταν αυτό ήταν ακόμα στο νηπιαγωγείο, όπως είχε πει σε συνέντευξη του στο Reuters.

Εκεί παραδέχθηκε πως 'οι προπονήσεις δεν είναι ακριβώς διασκεδαστικές' μαζί και ότι ο γιος του ξεσπά συχνά σε κλάματα, από την εξάντληση. 'Πιστεύω ωστόσο, πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσει εκεί όπου μπορεί να φτάσει. Διαχειρίζεται το πρόγραμμα του, ώστε να 'χει και χρόνο για τον εαυτό του ή για να παίξει με τους φίλους του. Δεν πιστεύω πως τον πιέζω πολύ' εξήγησε. Το παιδί του είπε στο ίδιο μέσο ότι 'έχουν υπάρξει φορές που περνούσα τόσο δύσκολα, που σκέφτηκα να τα παρατήσω'. Έμεινε γιατί συνέχισε να απολαμβάνει 'να νικάω ανθρώπους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμένα'.

Κάθε μέρα ο Κιούτα καταναλώνει από 2.700 έως 4.000 θερμίδες -πίνει τουλάχιστον ένα λίτρο γάλα και λαμβάνει το ποσοστό της πρωτεΐνης που του 'χουν πει οι ειδικοί. Το αγαπημένο του φαγητό είναι η μπριζόλα. Την απολαμβάνει μετά τις καλές προπονήσεις -ως δώρο που του κάνει ο μπαμπάς του.

Για να καταφέρει να βρει μια θέση μεταξύ των καλύτερων, χρειάζεται να 'πάρει' άλλα 20 κιλά, πριν πάει στο γυμνάσιο -έχει μια διετία μπροστά του. Α, ξέχασα να σου πω ότι στο καθημερινό του πρόγραμμα είναι και το σχολείο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK