Το Υπουργείο απαντά για το θέμα των ντοπαρισμένων που διορίζονται

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργείο Αθλητισμού απάντησε σε αθλητική εφημερίδα για το θέμα που προέκυψε με την ύπαρξη αθλητών που είχαν πιαστεί ντοπέ και διορίζονται στο δημόσιο.

Το Υπουργείο απαντά για το θέμα των ντοπαρισμένων που διορίζονται
doping

Το Υπουργείο παραδέχεται ουσιαστικά ότι το ρεπορτάζ του "Goal" ήταν αληθές. Ιδού τι απαντά: "Η Κυβέρνηση είναι αμείλικτη σε θέματα ντόπινγκ και το έχει αποδείξει εμπράκτως με την ψήφιση του νόμου 4373/2016 « Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το νέο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ και άλλες διατάξεις», όπου εισήχθησαν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του προβλήματος και αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο, όπως αναγνωρίστηκε και από τον WADA.

Σε ότι αφορά τον διορισμό διακριθέντων αθλητών που εμπίπτουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις, ξεκαθαρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι: Δεν πρόκειται να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί διορισμός σε περιπτώσεις αθλητών που διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου, ότι υπάρχουν πειθαρχικές ή ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους για χρήση απαγορευμένων ουσιών ή δεν πληρουν τις προϋποθεσεις που οριζει ο νομος. Ο πίνακας που δημοσιεύθηκε ο οποίος πραγματικά συμπεριλαμβάνει αθλητές που παρανόμησαν, δεν αποτελεί διορισμό.

Κατόπιν τούτου, για να μην υπάρχου (ορθά) σκιές και να αμαυρώνονται οι προσπάθειες αθλητών που διακρίθηκαν, θα αποσταλεί εκ νέου –άμεσα- νέος πίνακας με τους διακριθέντες αθλητές που διορίζονται στο Δημόσιο.

24MEDIA NETWORK