Τον "έφαγε" ο Δήμας τον Λεωνίδη ή όχι; Η Ομοσπονδία απάντησε...

Τι έγινε με τη σύμβαση του Βαλέριου Λεωνίδη και γιατί δεν ανανεώθηκε; Πώς παρουσιάστηκε η μετακίνησή του σε άλλο πόστο και τι ισχύει με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά; Η Ομοσπονδία της άρσης βαρών απάντησε με ανακοίνωσή της.

Τον "έφαγε" ο Δήμας τον Λεωνίδη ή όχι; Η Ομοσπονδία απάντησε...

Ο Πύρρος Δήμας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την πληροφορία ότι ο Βαλέριος Λεωνίδης δεν θα ηγείται πλέον του προπονητικού τιμ της εθνικής ομάδας και αντ' αυτού αναλαμβάνουν Χρήστος Κωνσταντινίδης και Οδυσσέας Δήμας. Κυρίως σχολιάστηκε το γεγονός πως δεν υπήρξε επικοινωνία δυο στενών φίλων και πρώην συναθλητών, αλλά η ενημέρωση έγινε μ' ένα απρόσωπο ηλεκτρονικό γράμμα.

Ποια η θέση της Ομοσπονδίας, στο ΔΣ της οποίας προεδρεύει ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, σ' όλο αυτό;

Η δική της θέση εκφράστηκε μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης.

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα καθώς και κακόβουλα σχόλια μικρής μερίδας των ΜΜΕ που αναφέρονται σε επιλογές για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τόσο των Εθνικών της κλιμακίων όσο και των προπονητικών κέντρων της ευθύνης της, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και για την αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτει τα ακόλουθα:

- Με βάση τη διαπίστωση ότι τον τελευταίο χρόνο η λειτουργία και παρουσία του αθλήματος σε αγωνιστικό επίπεδο είχε αγγίξει το χαμηλότερο σημείο του και τα εμπόδια και οι δυσλειτουργίες που είχαν επέλθει ακόμα και στην ανάπτυξή του ήταν παραπάνω από ορατά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΒ με την νέα σύνθεση του αποφάσισε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με άμεσο στόχο την επαναφορά του αθλήματος εκεί που πραγματικά αξίζει και επιβάλλει η ιστορία του.

- Είναι γνωστό, ότι μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου η προηγούμενη διοίκηση δεν έστειλε κανέναν αθλητή, η Εθνική ομάδα έκλεισε τον αγωνιστικό της κύκλο για το 2017. Με βάση τον αγωνιστικό σχεδιασμό τα νέα Εθνικά και Προεθνικά κλιμάκια θα συγκροτηθούν τον Φεβρουάριου με βάσει τα αποτελέσματα του πρόσφατου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους αγώνες επιλέκτων οι οποίοι θα διεξαχθούν. Οι αθλητές που είχαν συγκροτήσει την Εθνική ομάδα με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν να προπονούνται στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά . Η ΕΟΑΒ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε Εθνική Ομάδα εν λειτουργία τους επέτρεψε να μείνουν στα καταλύματα του Αγίου Κοσμά, καθώς θα κατέβαλε το ενοίκιο έως το τέλος του χρόνου με βάση το συμβόλαιο το οποίο τη δέσμευε. Με το τέλος του έτους 2017 έπρεπε να «αδειάσουμε» τα καταλύματα, καθώς δεν έχουμε ανανεώσει ακόμα τη σύμβαση μας για το 2018.

- Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του γυμναστηρίου έκαναν προπόνηση και άλλοι αθλητές , χωρίς να έχουν κάνει κανένα αίτημα και πολύ περισσότερο χωρίς την άδεια της ΕΟΑΒ. Ορισμένοι εξ αυτών δεν είχαν το δικαίωμα, λόγω τιμωριών, να χρησιμοποιούν Εθνικές Αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο δε αυτών των αλλαγών οι οποίες στοχεύουν στην επανεκκίνηση του αθλήματος και λόγω του ότι το βάρος θα πέσει στις μικρές ηλικίες αθλητών, αποφασίστηκε η προαγωγή στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ομοσπονδίας του πλέον κατάλληλου ανθρώπου για τον σκοπό αυτό, του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού και Ολυμπιονίκη Βαλέριου Λεωνίδη.

- Εντός των ημερών δε το νέο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών θα προβεί στην επανασύσταση, με νέους κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας της Εθνικής Ομάδας, η οποία θα βασίζεται πλέον σε μία ομάδα νέων σε ηλικία αθλητών και θα λειτουργεί ως προεθνική ομάδα με απώτερο στόχο την επάνοδο του αθλήματος στις υπερδυνάμεις και στην κατάκτηση διακρίσεων στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

- Επίσης θα υπάρξει επαναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα του προπονητηρίου της Εθνικής Ομάδος στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με συγκεκριμένες νέες προδιαγραφές.

- Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων ελπίζει σε καλύτερες μέρες, και έχει την πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές τις οποίες ενδεχομένως θα ακολουθήσουν κι άλλες θα αποφέρουν καρπούς και αποτελέσματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK