Τουρνουά μπάσκετ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά στο πλαίσιο της Έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics, με τη συνεργασία EOK και την υποστήριξη της EUROLEAGUE, μεταξύ αθλητριών Special Olympics και αθλητριών από: το Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης, τον Αθλητικό Όμιλο Ελληνικού και τον Αθλητικό Όμιλο Π. Φαλήρου.

Τουρνουά μπάσκετ για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics

Στόχοι της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ είναι η από κοινού άθληση ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία, η προώθηση των Αθλημάτων Κοινωνικής Ένταξης (Unified Sports) και των φιλικών αγώνων. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2004 με το πρωτόκολλο που υπέγραψαν η FIBA Europe, τα Special Olympics Europe/Eurasia και τα Special Olympics Ελλάς στη Ρόδο.

Η Πρόεδρος των Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου καλωσορίζοντας τις ομάδες, τους εκπροσώπους των φορέων και των συλλόγων ανέφερε: " Γιορτάζουμε, όλοι μαζί, τον Αγώνα για σεβασμό στη διαφορετικότητα, για συνύπαρξη, για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αντάξιου της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όλοι εσείς που αγωνίζεστε μαζί με τους αθλητές μας, δώσατε το εναρκτήριο λάκτισμα για να χτίσουμε μια κοινωνία που δεν θα ορίζεται απ’ αυτούς που αποκλείονται αλλά απ’ αυτούς που εντάσσονται".

Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος καλωσόρισε τα Special Olympics Eλλάς και δήλωσε: " Η στήριξη του Δήμου μας προς τα Special Olympics είναι αδιαμφισβήτητη. Φιλοξενούμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης Special Olympics για 2η συνεχή χρονιά και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα μας. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχίσουν να συνυπάρχουν στα γήπεδα αθλητές με και χωρίς διανοητική αναπηρία. Είμαι όλοι μια Ομάδα".

Ο Σύμβουλος Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, Δημήτρης Μπασούρης, τόνισε: " Η στήριξη της Ομοσπονδίας μας προς τα Special Olympics είναι αδιαμφισβήτητη και θα είμαστε σε συνεχή επαφή ώστε η ΕΟΚ και τα Special Olympics να συνεχίσουν δυναμικά την συνεργασία με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή ατόμων με διανοητική αναπηρία στη χαρά που προσφέρει το άθλημα του μπάσκετ".

Στους φιλικούς αγώνες συμμετείχε η Κήρυκας Εθελοντισμού των Special Olympics και πρώην παίκτρια του Μπάσκετ στην ομάδα του Παναθηναϊκού, Ορθούλα Παπαδάκου δίνοντας το παρόν για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Οι αγώνες και οι εκπαιδευτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη.

24MEDIA NETWORK