12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Η Τσικνοπέμπτη δεν είναι γιορτή, είναι τρόπος έκφρασης. Για τον Τσόρι, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πολλούς ακόμα νυν και πρώην αθλητές, η Τσικνοπέμπτη είναι άλλη μια μέρα της εβδομάδας.

12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Τσικνοπέμπτη για τους περισσότερους από εμάς θα πει κρεατοκρεπάλη και αποκριάτικο μασκάρεμα. Για τους αυθεντικούς μύστες, Τσικνοπέμπτη θα πει "Μια ευχάριστη Πέμπτη". Για αρκετούς αγαπημένους αθλητές, το κρέας είναι απαραίτητο 'καύσιμο για να αποδίδουν σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Οι αθλητές για τους οποίους θα διαβάσετε παρακάτω, δεν τις φοβούνται τις ποσότητες του κρέατος, δεν βάζουν μέτρο στις παραγγελίες junk food και σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολύ φίλοι μας.

Τσόρι Ντομίνγκες

Κάθε σοβαρός Αργεντίνος αθλητής ξέρει να ψήνει σωστά το κρέας. Όχι δεν αναφερόμαστε σε ψήστες όπως εκείνους που λένε "ΞΕΡΩ ΝΑ ΨΗΝΩ ΚΡΕΑΣ" και παραδίδουν οριακά ωμά πιάτα, αλλά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν το ψήσιμο ως μια σοβαρή κατάσταση, ως μια αφορμή για μαγικά σαν εκείνα που έκανε κάποτε ο Ντίεγκο Μαραντόνα στη μπάλα.

Ο Τσόρι Ντομίνγκες είναι σίγουρα ένας από αυτούς, κάτι που το απέδειξε και με πολλά φωτογραφικά ντοκουμέντα στο Instagram, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα. Ο ορισμός του μερακλή.

Φάνης Χριστοδούλου (και όλη η '90s ομάδα του Πανιωνίου)

12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Η ανάπτυξη μιας ολόκληρης ομάδας, οι διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους πραγματικούς παικταράδες για την Α1 των '90s, όλα συνέβαιναν σε μια ταβέρνα-ψησταριά στην Άνω Νέα Σμύρνη, την Άνοιξη, ή 'Βαλέσας' όπως την ξέρουν οι μυημένοι, λόγω της ομοιότητας του ιδιοκτήτη της με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Λεχ Βαλέσα.

Εκεί ο Φάνης Χριστοδούλου τιμούσε κάθε φορά τα ξακουστά γεμιστά μπιφτέκια με τυρί, από εκεί πέρασαν οι Γιάνκοβιτς, Δενδρινός, Βαρίκας, Κορκίδης, Κορωναίος, Τζούροβιτς, ογκόλιθοι δηλαδή της ιστορίας του Πανιωνίου και το πεντανόστιμο σουβλάκι ήταν απλά η αφορμή για να δημιουργηθούν παρέες και ξακουστές ομάδες που άντεξαν στο χρόνο.

Bonus: O Φάνης είναι τόσο δικός μας άνθρωπος, που έχει διαφημίσει γαριδάκια.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στο σύγχρονο μάρκετινγκ μιλάμε συχνά για ινφλουένσερς και αμπάσαντορς, έννοιες που συχνά περιγράφουν παιδιά που φοράνε μια στέκα στα μαλλιά ή ένα τζιν παντελόνι και φωτογραφίζονται στο Instagram. Τι να πεις όμως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ακόμα και στο Μιλγουόκι δεν ξεχνάει τα τυλιχτά που τον μεγάλωσαν και η ΚΑΕ Ελαφιακός τα τιμάει επίσης με συχνές εμφανίσεις στο επίσημο Twitter της.

Τζέιμς Γκιστ

Ο Γκιστόπουλος είναι ένας πραγματικός μύστης του τυλιχτού, ένας άνθρωπος που έχει μπει πιο μέσα στην κουλτούρα του σουβλατζίδικου κι από τα αστεία για το καλαμάκι με την πίτα και το καλαμάκι του φραπέ. Υποκλινόμαστε στον άνθρωπο που μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές, το πρώτο πράγμα που πόσταρε στο Instagram ήταν μια σακούλα με δυο τυλιχτά με γύρο. Ξέρει τι κάνει.

Μανόλο Χιμένεθ

12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Όταν διοργανώνεις ημέρα μπάρμπεκιου για τους παίκτες και το προπονητικό σου τιμ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι ξέρεις τι θα πει 'οικογενειακή ατμόσφαιρα' και πως να την δημιουργήσεις. Ο Μανόλο στην έναρξη και λίγο πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς σκάρωσε ένα περιποιημένο μπάρμπεκιου για όλους, παίκτες, διοίκηση και προπονητικό τιμ.

Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον λογικό: πρωτάθλημα!

Ερίκ Ραμπεσατρατανά

12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Όποιος έχει πιστέψει έστω και λίγο μέσα του ότι ο Ερίκ είχε όντως έρθει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο, είναι ένας ρομαντικός που αξίζει να ξαναδεί την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Ο Ερίκ θα μείνει στην ιστορία για την επική παρουσίαση από τον Μάκη Ψωμιάδη, που ποτέ δεν καταλάβαμε αν ήταν τρολ ή αν όντως το εννοούσε.

Ο Ερίκ επίσης θα μείνει στην μνήμη όσων σύχναζαν στα μεζεδοπωλεία της Νέας Φιλαδέλφειας για όλες τις φορές που τον είδαν εκεί να μοιράζει πόνο σε κοψίδια.

Μεσούτ Οζίλ

Arsenal's Mesut Ozil smiles on the bench during the International Champions Cup match between Arsenal and Atletico Madrid in Singapore, Thursday, July 26, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim)
Arsenal's Mesut Ozil smiles on the bench during the International Champions Cup match between Arsenal and Atletico Madrid in Singapore, Thursday, July 26, 2018. (AP Photo/Yong Teck Lim) AP

Ο μέσος της Άρσεναλ έχει δυο διαφορετικούς πολιτισμούς να κυλάνε στο αίμα του, από την Γερμανία και την Τουρκία αντίστοιχα. Στο μουντό και τουριστικό Λονδίνο, Ο Οζίλ έχει βρει το δικό του τρόπο για να ξεφεύγει από τη ρουτίνα και το άγχος των αγώνων, συχνάζοντας σε τούρκικα κεμπαμπτζίδικα. Μάλιστα πέρυσι σε ένα από αυτά, ανέλαβε δράση και πέρασε πίσω από τον πάγκο, όπου με τις σπάτουλες στα χέρια ξεκίνησε να κόβει ντονέρ και να πειραματίζεται πάνω σε πίτες.

Άντερσον Σίλβα

12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Σεβόμαστε τον άνθρωπο που ξεφτίλισε σε τόσο ακραίο βαθμό την έννοια της δίαιτας, που σύμφωνα με το Bleacher Report, "έτρωγε δυο Big Mac πριν ανέβει στη ζυγαριά και άλλα δυο αφού κατέβει."

Όλη η Wolves

Huddersfield Town's Alex Pritchard, right, and Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves battle for the ball during the Premier League match at the John Smith's Stadium, Huddersfield, Tuesday February 26, 2019. (Martin Rickett/PA via AP)
Huddersfield Town's Alex Pritchard, right, and Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves battle for the ball during the Premier League match at the John Smith's Stadium, Huddersfield, Tuesday February 26, 2019. (Martin Rickett/PA via AP) AP/MARTIN RICKETT

Το 2013, ο κόουτς Σόντερς έβλεπε τους Γούλβς να παραπαίουν στο βρετανικό πρωτάθλημα και ήξερε ήδη το λόγο. Ο θρύλος λέει πώς ήταν τόσοι πολλοί οι παίκτες που είχαν βρεθεί υπέρβαροι και σε απευθείας σύνδεση με καταστήματα ΜcDonald's, που ο προπονητής αναγκάστηκε να επιβάλει 'ΜcDonald's ban' σε όλη την ομάδα.

Τζέρεμι Λιν

Ο άνθρωπος που όταν τρώει πρόστιμο, ξέρει ήδη με πόσες τζάνκ παραγγελίες αυτό ισοδυναμεί. Πολύ φίλος μας.

Γιουσέιν Μπoλτ

12 αγαπημένοι αθλητές που γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη κάθε μέρα

Κάποιοι αθλητές έχουν για καύσιμο την αγάπη των οπαδών τους, ώστε να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και να σημειώνουν ρεκόρ. Κάποιοι άλλοι, που ζουν στην πραγματικότητα στηρίζονται σε καλό, μερακλίδικο φαγητό. Ο Μπολτ ποτέ του δεν έκρυψε ότι πριν από πολλούς αγώνες όπου έφτασε με άνεση στην πρώτη θέση, είχε καταναλώσει μερικά (αμέτρητα) nuggets κοτόπουλο.

Φλόιντ Μεϊγουέδερ

Boxer Floyd Mayweather Jr. talks on the phone during the second half of an NBA basketball game between the Los Angeles Lakers and the Minnesota Timberwolves on Thursday, Jan. 24, 2019, in Los Angeles. The Timberwolves won 120-105. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Boxer Floyd Mayweather Jr. talks on the phone during the second half of an NBA basketball game between the Los Angeles Lakers and the Minnesota Timberwolves on Thursday, Jan. 24, 2019, in Los Angeles. The Timberwolves won 120-105. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP/MARTIN RICKETT

Αυτά που τρώει σε μια τυπική μέρα ο δημοφιλής πυγμάχος, είναι η κρεατοφαγία ενός μέσου ανθρώπου σε ένα 15μέρο. Το καθημερινό του γεύμα περιλαμβάνει:

1. Hot Dogs (πολλά)

2. Σοκολάτες

3. Μπισκότα

4. Γεύματα από Burger King

5. Γεύματα από McDonald's

6. Αναψυκτικά (όσα περισσότερα γίνεται)

(Photo Credits: AP/Frank Augstein)

News 24/7

24MEDIA NETWORK