Τζιμ Κούριερ: Το κλάμα που άλλαξε την καριέρα του

Έχοντας κερδίσει δύο φορές το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός, ο Τζιμ Κούριερ ήταν ο πλέον ιδανικός να δώσει τις δικές του προβλέψεις για τον νικητή. Τελικά βγήκε αληθινός! Διαβάστε τι είπε πριν από τον τελικό του γαλλικού Όπεν, καθώς και για το... κλάμα που άλλαξε την καριέρα του.

Τζιμ Κούριερ: Το κλάμα που άλλαξε την καριέρα του

Ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε για μια ακόμη χρονιά στον θρόνο του, κατακτώντας για 9η φορά στην καριέρα του το Ρολάν Γκαρός. Ένας παλιός γνώριμος, ο οποίος είχε κερδίσει δύο φορές το περίφημο γαλλικό τρόπαιο, ο Τζιμ Κούριερ, είχε κάνει τις δικές του προβλέψεις πριν από τον μεγάλο τελικό, έχοντας χρίσει φαβορί τον αριστερόχειρα από τη Μαγιόρκα.

Συγκεκριμένα είχε πει: "Έχω επιλέξει τον Ράφα Ναδάλ για νικητή. Πέρυσι είχα επιλέξει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και του έφερα γρουσουζιά, οπότε ελπίζω να μην γίνει το ίδιο και φέτος".

Ερωτηθείς για το ζευγάρι του τελικού, είχε απαντήσει: "Αυτοί οι δύο έχουν παίξει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι σε κορυφαίο επίπεδο. Ξέρουν ο ένας τον άλλον σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει τον έλεγχο. Και οι δύο βγάζουν εξαιρετικές άμυνες. Συνήθως παίζει ρόλο ποιος από τους δύο είναι πιο επιθετικός".

Για το ενδεχόμενο ο Άντι Μάρεϊ να προσλάβει νέο προπονητή είπε: "Ο Άντι έχει δουλέψει με πολλούς κορυφαίους προπονητές και έχει αποκτήσει πολλές γνώσεις. Θα γινόταν και ο ίδιος πολύ καλός προπονητής τώρα. Το θέμα είναι τι χρειάζεται σε έναν προπονητή; Και μόνο αυτός μπορεί να δώσει την απάντηση. Έχουμε δει από κορυφαίους παίκτες όπως ο Ρότζερ Φέντερερ πως μπορούν να αγωνιστούν και χωρίς προπονητή για κάποιο χρονικό διάστημα".

Τέλος για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του στο Ρολάν Γκαρός τόνισε: "Ένα παιχνίδι ξεχωρίζω. Ήταν το 1991, η πρώτη χρονιά που κέρδισα τον τίτλο. Είχα σχεδόν αποκλειστεί από τον Μάγκνους Λάρσον. Βρισκόμουν πίσω στο σκορ με 2-1 σετ και 4-2 γκέιμ. Με το σκορ στο 15-40, την ώρα που ήμουν στο σερβίς, ένα μικρό μωρό άρχισε να κλαίει. Κοίταξα πάνω και λέω: 'ξέρω ακριβώς πως νιώθεις', και για κάποιον λόγο αυτό ήταν το σημείο καμπής. Έσπασα το σερβίς του και κέρδισα το παιχνίδι. Οπουδήποτε κι αν είναι αυτό το παιδί, στα 22-23 του τώρα, δεν νομίζω να ξέρει ότι μου άλλαξε την καριέρα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK