Us Open: Έκανε το repeat ο Φέντερερ

Us Open: Έκανε το repeat ο Φέντερερ
Το δεύτερο συνεχόμενο Us Open και έκτο grand slam της καριέρας του πανηγυρίζει από την Κυριακή ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος κατάφερε να νικήσει για 23ο συνεχόμενο τελικό στον οποίο πήρε μέρος. Ο Ελβετός τενίστας, επικράτησε στον τελικό του μονού ανδρών του Αντρέ Άγκασι με 3-1 (6-3, 2-6, 7-6, 6-1) σετ και άφησε τον 35χρονο αντίπαλό του στις οκτώ συνολικές επιτυχίες. Πλέον, ο 24χρονος Φέντερερ "συγκατοικεί" με τους Στέφαν Έντμπεργκ και Μπόρις Μπέκερ, ενώ επτά κατακτήσεις έχουν να επιδείξουν οι Τζον ΜακΕνρόου και Ματς Βιλάντερ. Στην κορυφή ο Πιτ Σάμπρας με δεκατέσσερις.
Από την άλλη, ο Άγκασι σκέφτεται πλέον ανοικτά το ενδεχόμενο της απόσυρσης από την ενεργό δράση.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ελβετός δεν είχε πρόβλημα στο πρώτο σετ το οποίο και κατέκτησε με 6-3. Με ποικιλία επιθετικών ενεργειών και σωστή ισορροπία τόσο στο φιλέ όσο και στη baseline, έδειξε από νωρίς στον Αμερικανό ποιος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Βέβαια, η κλάση και η απαράμιλλη ποιότητα του Άγκασι φάνηκε στο δεύτερο σετ (6-2), ενώ και στο τρίτο βρέθηκε μπροστά με 4-2 στα games. Ο Φέντερερ όμως οδήγησε το σετ στο tie break και εκεί, με επτά συνεχόμενους πόντους, πήρε το προβάδισμα.

Το τέταρτο σετ έμελε να είναι και το τελευταίο, καθώς ο Άγκασι δεν είχε περαιτέρω αποθέματα. Πάντως, το προαναφερθέν δεν τον εμπόδισε να γίνει ο γηραιότερος φιναλίστ του Us Open τα τελευταία 31 χρόνια.

Αμέσως μετά τον αγώνα, οι δύο αθλητές δήλωσαν:

Ρότζερ Φέντερερ: " Πιθανότατα αυτός ήταν ο πιο σπουδαίος τελικός grand slam της καριέρας μου. Είναι όνειρο να παίζω στη Νέα Υόρκη και με αντίπαλο τον Αντρέ. Έπρεπε να παίξω ένα άψογο ματς και το έκανα στον τελικό, ως συνήθως. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω αλλά το συναίσθημα είναι εξαιρετικό".

Αντρέ Άγκασι: " Ήταν μία δύσκολη πορεία αλλά μία υπέροχη πορεία. Ο Ρότζερ όμως έπαιξε πολύ καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, ιδιαίτερα στην ηλικία των 35. Ήταν προνόμιό μου να αγωνιστώ απέναντι στους κορυφαίους για 20 χρόνια. Ο Φέντερερ συγκαταλέγεται στους πιο συναρπαστικούς αντιπάλους που είχα. Νέα Υόρκη, σε ευχαριστώ για τις δύο υπέροχες δεκαετίες".


News 24/7

24MEDIA NETWORK