Ξεκινά το "test event" του Μπάντμιντον

Ξεκινά το "test event" του Μπάντμιντον
Η Αθλητική Διοργάνωση της Αντιπτέρισης ξεκινά αύριο Πέμπτη (5/2/2004) στο Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί. Ενάμιση μήνα μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Μοντέρνου Πεντάθλου (13-14/12/2003) που αποτέλεσε το Sport Event του συγκεκριμένου αθλήματος, οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Γουδί φιλοξενούν ένα από τα πιο διαδεδομένα σπορ στην ασιατική ήπειρο. Πενήντα οκτώ αθλητές και αθλήτριες, από έξι χώρες συμμετέχουν στην Αθλητική Διοργάνωση του Badminton.

Χωρητικότητας (την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων) 5.000 θεατών το νεότευκτο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γουδίου διαθέτει τρεις κύριους αγωνιστικούς χώρους και έναν χώρο προθέρμανσης και ουσιαστικά εγκαινιάζεται στην Αθλητική Διοργάνωση που αρχίζει την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Η Αντιπτέριση, οι ρίζες της οποίας εντοπίζονται στην Ινδία, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία (στο Badminton House του Δούκα του Beaufort), ενώ συμπεριλήφθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα το 1992 στη Βαρκελώνη. Ο αγωνιστικός χώρος του χωρίζεται με δίχτυ ύψους 1.55μ., ενώ παίζεται με ρακέτες και «φτερό›, το οποίο είναι κατασκευασμένο από φελλό, έχει σχήμα ημισφαιρίου, καλύπτεται από δερμάτινη επένδυση και φέρει πάνω του (τοποθετημένα περιμετρικά) 16 φτερά χήνας. Η ταχύτητα που αναπτύσσει το φτερό μετά το κτύπημα της ρακέτας είναι πολύ μεγάλη και έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 260 χιλιόμετρα την ώρα. Το Badminton απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες μπορεί να διανύσουν ακόμη και 6,5 χιλιόμετρα στη διάρκεια ενός αγώνα και στις περισσότερες ασιατικές χώρες είναι εθνικό σπορ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ, η Κίνα κυριάρχησε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, ενώ χώρες όπως η Κορέα, η Ινδονησία, η Μαλαισία έχουν να επιδείξουν μεγάλες διακρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις. Μια ακόμη ιδιαιτερότητα του Badminton αποτελεί η κατηγορία του Μικτού Διπλού, όπου ένας αθλητής και μια αθλήτρια συγκροτούν από κοινού ένα ζευγάρι. Υπάρχουν ακόμη οι κατηγορίες στο Απλό ανδρών, στο Απλό γυναικών, στο Διπλό ανδρών και στο Διπλό γυναικών.

- Όλες οι Ολυμπιακές κατηγορίες περιλαμβάνονται και στην Αθλητική Διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος. Στους άνδρες ξεχωρίζουν ο Κορεάτης Xyun Il LEE (Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη), ο Δανός Kenneth JONASSEN (Νο 7) κι ο επίσης Κορεάτης Seung Mo SHON (Νο 8). Καλύτερος Έλληνας είναι ο Παύλος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Νο 108 της παγκόσμιας κατάταξης).

- Στο Διπλό των Ανδρών το καλύτερο ζευγάρι θεωρείται αυτό που συγκροτούν οι Κορεάτες Bang Eun YIM και ο Yong Hyun KIM (Νο 11) και ακολουθούν οι Δανοί Thomas LAYBOURN και Reter STEFFENSEN (Νο 23). Από ελληνικής πλευράς οι Θόδωρος ΒΕΛΚΟΣ και Γιώργος ΠΑΤΗΣ βρίσκονται στο Νο 54.

- Στις γυναίκες δεσπόζουν οι Jae Youn JUN (Κορέα, Νο 9 στην παγκόσμια κατάταξη) Tracey HALLAM (Μ. Βρετανία, Νο 11), Kelly MORGAN (M. Βρετανία Νο 15). Καλύτερη Ελληνίδα είναι η Χρύσα ΓΕΩΡΓΑΛΗ (Νο 100).

- Στο Διπλό των γυναικών οι δυο αθλήτριες από την Κορέα, Hyo Jung LEE και Yu Mi HWANG βρίσκονται στο Νο 6 της κατάταξης, οι δυο Βρετανίδες Ella TRIP και Joanne WRIGHT στο Νο 18, ενώ το ελληνικό δίδυμο, Χρύσα ΓΕΩΡΓΑΛΗ και Χριστίνα ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΟΥ στο Νο 57.

- Σε ό,τι αφορά στο Μικτό Διπλό το κορυφαίο ζευγάρι συγκροτούν ο Κορεάτης Yong Hyun KIM και η Hyo Jung LEE.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

-Πέμπτη, 5/2: 13:00-19:00: Προκριματικοί
-Παρασκευή 6/2: 13:00-19:00: Προημιτελικοί
-Σάββατο 7/2: 9.30- 17:30: Ημιτελικοί και Τελικός στο Μικτό
-Κυριακή 8/2: 9.30-14:00: Τελικοί σε Απλό Ανδρών, Απλό Γυναικών, Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών.


Στους αγώνες μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Κορέα, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία και τη Δανία.

Ως κορυφαίοι στην κατάταξη παίκτες τοποθετήθηκαν κατά την κλήρωση οι:

– Άνδρες:

1. Hyun Il LEE (Κορέα)
2. Kenneth JONASSEN (Δανία)
3. Seung Mo SHON (Κορέα)
4. Michael Christensen (Δανία)


– Γυναίκες:

1. Jae Youn JUN (Κορέα)
2. Tracey HALLAM (Μ.Βρετανία)
3. Kelly MORGAN (Μ.Βρετανία)
4. Petya NEDELTCHEVA (Βουλγαρία).


– Διπλό Ανδρών:

1 Bang Eun YIM/ Yong Hyun KIM (Κορέα)
2. Thomas LAYBOURN/Peter STEFFENSEN (Δανία)

– Διπλό Γυναικών:

1. Hyo Jung LEE/ Yu Mi HWANG (Κορέα)
2. Ella TRIP /Joanne WRIGHT (Μ. Βρετανία)

– Μικτό Διπλό:

1.Yong Hyun KIM/Hyo Jung LEE (Κορέα)
2. Nathan ROBERTSON/Natalie MUNT (Βρετανία)

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΟΥΔΙΟΥ

Το Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδί βρίσκεται στη Λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου (συνέχεια της Λεωφόρου Κατεχάκη) δίπλα από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η πρόσβαση στην εγκατάσταση είναι άμεση με το Μετρό (Γραμμή Εθνική Άμυνα-Μοναστηράκι, Σταθμός Κατεχάκη) ενώ μπορεί να γίνει και μέσω των λεωφορείων που διέρχονται την Λεωφόρο Κατεχάκη και τη Λεωφόρο Μεσογείων. Συγκεκριμένα είναι τα λεωφορεία Α5, Β5, Γ5, 408, 419 (στάση ΕΡΤ), 140 (στάση ΓΝΑ), 046, 402, 403, 404,407,416, 418 (στάση Μετρό Κατεχάκη).

News 24/7

24MEDIA NETWORK