Υποκλίθηκε στο «θηρίο» ο Αθηναϊκός

Υποκλίθηκε στο «θηρίο» ο Αθηναϊκός

Το καλό του «κοστούμι» φόρεσε το Σάββατο (01/10) ο Αθηναϊκός, όμως η…απρόσεχτη Πιβοβάρνα Λάσκο αποδείχτηκε… ανεπίδεκτη μαθήσεως και το «λέρωσε». Πιο απλά, οι «λόρδοι», στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση, υποκύπτοντας στις ορέξεις της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, Πιβοβάρνα Λάσκο με 21-30 (ημ. 9-15) στο κλειστό του Βύρωνα.

Από την έναρξη κιόλας η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ορατή. Τα πράγματα πάντως θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τους νταμπλούχους Ελλάδος αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι και δεν έκαναν βιαστικές ενέργειες στην επίθεση. Οι ταχύτατοι Σλοβένοι δεν άφησαν τις αρκετές ευκαιρίες που τους δόθηκαν ανεκμετάλλευτες και έτσι περιόρισαν από νωρίς την ελληνική ομάδα σε δευτερεύοντα ρόλο.

Τα δεκάλεπτα: 1-5, 5-10, 9-15, 12-19, 17-24, 21-30.

Αθηναϊκός: Ευσταθιάδης 4, Μαρτάνοβιτς 3, Μάξιτς 2, Μπένε 6, Γλουσίδης, Γκλαβόπουλος, Κουλούρης, Τρουπής 1, Μακρής 3, Νταμιάνοβιτς, Κοκκώνης 2, Λεωνίδας, Γκουτς, Κωνσταντίνου.
Πιβοβάρνα Λάσκο: Γκάλιτς 1, Κοζομάρα 1, Μπρούμεν 5, Μλάκαρ 1, Χρίμπαρ, Σκοφ, Χάρμποκ 8, Κόζλινα, Λόργκερ, Ιβάνκοβιτς 1, Γκόρενσεκ, Νάτεκ 1, Κοκτσάροφ 6, Ζόρμαν 6.


Στο Τσάλεντζ Καπ ανδρών, ο Διομήδης Άργους κατάφερε στην παρθενική του εμφάνιση στην Ευρώπη να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Για τον Α΄ όμιλο, που λαμβάνει χώρα στο Λουξεμβούργο, η ομάδα του Γιάννη Βαρελτζή νίκησε αρχικά την οικοδέσποινα Ντουντελάντζε με 37-27 (ημ. 16-17) και στη συνέχεια την αγγλική Γκρέιτ Νταν με 32-25 (ημ. 16-11). Στο φινάλε του πρώτου γύρου, ο Διομήδης αντιμετωπίζει την Κυριακή (02/10, 16:30) την τούρκικη Κανκάια με φόντο την πρωτιά στον όμιλο.


Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανδρών, ο Φίλιππος Βέροιας ηττήθηκε στην Πορτογαλία από την Μπράνγκα με 21-25 στον πρώτο τους αγώνα για τον δεύτερο γύρο, με τον Μπαντή και τον Τζιμούρτο να ξεχωρίζουν, πετυχαίνοντας 8 και 7 τέρματα αντίστοιχα.

Θεωρητικά η ομάδα του Νίκου Μάντζου έχει ελπίδες να περάσει, όμως το γεγονός ότι θα δώσει και τη ρεβάνς την Κυριακή (02/10, 18:30) κάνει πιο δύσκολο το έργο της.


Στο Τσάλεντζ Καπ γυναικών, οι Ελπίδες Δράμας εξασφάλισαν από το Σάββατο (01/10) το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο, καθώς στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στον Α΄ όμιλο, που διεξάγεται στην Αυστρία, πέτυχαν ισάριθμες νίκες.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα επικράτησαν της οικοδέσποινας MGA Handball Βιέννης με 32-21 (ημ. 16-9) με την νεοαποκτηθείσα Βουλγάρα Ζαπριάνοβα να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια με 12 τέρματα. Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή, αφού έκαναν περίπατο κόντρα στην αδύναμη Εσκαλάντα Κισινάου από τη Μολδαβία, φτάνοντας ξεκούραστα στο 42-21 (ημ. 25-11).

Την Κυριακή (02/10, 10:00) ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης αντιμετωπίζοντας την πορτογαλική Κολέγιο Ντε Γκάια, η οποία επίσης έχει προκριθεί, ούσα αήττητη όπως και οι Ελπίδες.


Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γυναικών, ο Παναθλητικός γνώρισε βαριά ήττα στην Ουκρανία από την Σπαρτάκ Κιέβου με 10-31 στον πρώτο τους αγώνα για τον δεύτερο γύρο. Η διαφορά των 21 τερμάτων δεν αφήνει περιθώρια στην ελληνική ομάδα για πρόκριση και έτσι η ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τυπική διαδικασία.

**Την Κυριακή (02/10, 19:00) η Αναγέννηση Άρτας αντιμετωπίζει στα Σκόπια την Κάλε Κίσεβο για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας γυναικών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK