Α'Εθνική: Απαραίτητη η ποδοσφαιρική διάθεση

Α'Εθνική: Απαραίτητη η ποδοσφαιρική διάθεση

Η μεμψίμοιρη άποψη μερικών ότι οι εναλλαγές στη βαθμολογία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική είχαν να κάνουν με το χαμηλό θέαμα που προσέφεραν οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες αντικρούεται με την άλλη άποψη πως το φετινό πρωτάθλημα θα μείνει στην ιστορία γιατί οι «μικροί» έβαλαν τα γυαλιά στις τρεις ομάδες του ΠΟΚ, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Εσείς διαλέγετε και παίρνετε. Το δεδομένο είναι πως την φετινή περίοδο είχαμε όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζαμε τις άλλες χρονιές, αλλά και αυτά για τα οποία οι υπεύθυνοι κάνουν προσπάθειες (φιλότιμες ή όχι θα το κρίνει η ιστορία) για να εξαλειφθούν από τα ελληνικά γήπεδα.

Ωραία γκολ, κόσμος στις εξέδρες, πολιτική εναρμονισμού του πρωταθλήματος με την επιτυχία του Euro αλλά και σοβαρά επεισόδια συνέθεσαν την εικόνα της Α’Εθνικής. Ο Ολυμπιακός εν μέσω τιμωριών, γκρίνιας και συνεχιζόμενης προπονητολογίας επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός με τέσσερις προπονητές κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν κατάφερε να διατηρήσει τα περσινά σκήπτρα, ενώ η «οικογενειακή» και πολλά υποσχόμενη ΑΕΚ «ξεφούσκωσε» στην κρισιμότερη καμπή, έμεινε τρίτη, αλλά ικανοποίησε τον πρόεδρο Ντέμη Νικολαϊδη που δεν είχε στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ξάνθη αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς παίρνοντας με άνεση το εισιτήριο για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο Εργοτέλης και η Κέρκυρα έπεσαν όπως ανέβηκαν -οι Κρητικοί θα έχουν να λένε για το fair play κόσμου και διοίκησης- ενώ ο Αρης έμεινε με την πικρία του υποβιβασμού και της βαριάς τιμωρίας, έχοντας για προπονητή τον… Μιγιάγκι του ελληνικού πρωταθλήματος, Γιώργο Χατζάρα.

Το contra.gr μάζεψε τα κομμάτια της Α’Εθνικής και σας προσφέρει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για όσα ζήσαμε, «μπολιάζοντας» με χιούμορ και καλή διάθεση τις θετικές και αρνητικές στιγμές της περιόδου που μας πέρασε.

Εν αρχή είναι οι MVP. Ο Βασίλης Παπαχριστοδούλου, ο Σταμάτης Βούλγαρης, ο Πάνος Κιαπεκάκης, ο Γιάννης Ζωιτός και ο Νίκος Γιαννόπουλος ψήφισαν τον καλύτερο του φετινού πρωταθλήματος, αναλύοντας με… υποκειμενικό τρόπο την επιλογή τους.

Στην γνωστή ταινία «Seven» ο Μπραντ Πιτ και ο Μόργκαν Φρίμαν αναζητούσαν τον serial killer που σκότωνε με βάση τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Ο Πάνος Κιαπεκάκης πήρε το πληκτρολόγιο –αντί όπλου- και σύγκρινε την Λαιμαργία, την Απληστία, την Νωθρότητα, την Οργή, την Φιλαυτία, την Λαγνεία και τον Φθόνο με ισάριθμες καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αποτέλεσμα μετράει.

Ο Γιάννης Ζωιτός συγκέντρωσε τις 10 ξεχωριστές στιγμές του ελληνικού πρωταθλήματος (ήταν πολλές πανάθεμά τες) και δημιούργησε το… αυτόνομο και ξεχωριστό top10 για να θυμούνται όσοι ξέχασαν και να μαθαίνουν… όσοι έχασαν.

Ο Σταύρος Καραΐνδρος ζήλεψε λίγο από την δόξα των προπονητών και με τον μανδύα του οπαδού έφτιαξε την δική του ενδεκάδα βάσει των όσων θα ήθελε να δει από μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά των όσων είδε ολόκληρη τη χρονιά. Χωράνε στο ίδιο σχήμα ο Μινχ, ο Μάλμπασα, ο Ανατολάκης και ο… Λαζανάς; Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Τέλος, οι… λάτρεις των στατιστικών Κώστας Μπράτσος, Γιώργος Μακρής και Παντελής Λουκίδης μάζεψαν τους αριθμούς του φετινού πρωταθλήματος και σας τoυς παρουσιάζουν σε «ζεστό» πιάτο κατευθείαν για κατανάλωση.


Επιμέλεια: Σταύρος Καραΐνδρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK