Αλλαγή εδώ και τώρα

Αλλαγή εδώ και τώρα
Φέτος είναι μια "περίεργη" χρονιά για τον Παναθηναϊκό... Πιο περίεργη από τις δυο τελευταίες με τις πολλές και ποικιλοτρόπως σχολιασθέντες χρονιές...

Σαν οπαδός του Τριφυλλιού τόσα χρόνια έμαθα να βάζω την ομάδα μου πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις περνώντας πρώτα από μεγάλες πίκρες και απογοητεύσεις όσων αφορά το "πήγαινε-έλα" ποδοσφαιριστών. Βιώνοντας τον ερχομό και την αποχώρηση παικτών όπως ο Ζάετς, ο Σαραβάκος, ο Μαραγκός, ο Μπορέλι από την ομάδα είχα την ευκαιρία να ταυτιστώ πολύ περισσότερο με την ομάδα και να ξεπερνώ τα πρόσωπα. Οι 4 παίκτες παραπάνω μόνο τυχαία δεν αναφέρονται από μέρους μου.

Ο Ζάετς λατρεύτηκε ως Θεός σαν ποδοσφαιριστής, λοιδορήθηκε όσο λίγοι σαν προπονητής και Τεχνικός Διευθυντής. Ο Σαραβάκος πήγε κι υπέγραψε στον Ολυμπιακό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κι όμως όλοι το αφήσαμε πίσω και τον λατρεύουμε ακόμα και σήμερα. Ο Μαραγκός έκανε την πράσινη φανέλα μέρος του κορμιού του και την ψυχή του καταπράσινη κι όμως τον διώξαμε οι ίδιοι οι οπαδοί σαν άρρωστο σκυλί. Ο Μπορέλι λοιδορήθηκε και κράχτηκε περισσότερο από κάθε άλλο ξένο πριν πατήσει ακόμα Ελληνικό έδαφος και στο τέλος της καριέρας του στο Τριφύλλι κάναμε επεισόδια γιατί έφυγε.

Είμαστε περίεργη ράτσα και το ξέρουμε οι Παναθηναϊκοί, αλλά το θέμα είναι πόσο καλό κάνουμε στην ομάδα και τους εαυτούς μας με το να μην κάνουμε υπομονή, να μην δούμε κάτι πρώτα και μετά να κρίνουμε και μονίμως να ακούμε "δημοσιογραφικές κρίσεις" και να βγάζουμε άμεσα συμπεράσματα με αποτέλεσμα στο τέλος να είμαστε απένταντι σε όλα και όλους καχύποπτοι.

Αφορμή για την επιστολή είναι η επικείμενη αποχώρηση του Μπασινά και του Κωνσταντίνου. Δυο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις που σαφέστατα ουδεμία σχέση έχουν με τους Φύσσα, Νικοπολίδη, Καραγκούνη, Κυργιάκο κτλ. Όλους αυτούς τους παίκτες κάποιοι δημοσιογράφοι τους έχουν τσουβαλιάσει ως γενιά της Ριζούπολης και κατηγορούν τον Βαρδινογιάννη ότι του τρώει από την ομάδα. Προσωπικά αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα ήμουν πιο ήσυχος για την ομάδα αλλά δεν ισχύει κι είναι προφανές.

Ο Φύσσας πήγε στο εξωτερικό όπως ήθελε,ο Κάρα το ίδιο ενώ είχε πρόταση 1 εκ. ευρώ το χρόνο από τον Φιλιππίδη, ο Νικοπολίδης είχε πρόταση μεγαλύτερη της αξίας του αλλά ήταν από μικρός "ΜΕΛΟΣ" και εκπλήρωσε το όνειρο του, ο Κυργιάκος έγινε πλούσιος σ' ένα βράδυ
- "Με πίεσαν να παίρνω 400 εκ. το χρόνο" είπε - και ξέχασε τα πάντα. Ποιος; Ο Σωτήρης! Όσο για τον Μπασινά νομίζω πως πρόσφερε τα μέγιστα, έκανε όσα ήξερε και μπορούσε, πήρε και 3-4 εκ. ευρώ και τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να κάνει και το κέφι του.

Με τις ειλικρινείς ευχές μου, αν και ήταν πάντα απόμακρος από τον κόσμο και γι' αυτό πάντα τ' άκουγε. Ο Κωνσταντίνου είναι αυτό που λένε "Να τον αγκαλιάσω ή να του δώσω μια κλωτσιά να τελειώνουμε"; Η πιο περίεργη περίπτωση ποδοσφαιριστή κατ' εμέ αφού πάντα μοχθούσε αλλά τίποτα δεν τον πήγαινε. Είτε κάποιοι ΣΟΥΠΕΡ προπονητές (Μαρκαριάν) δεν έβλεπαν την μύτη τους, είτε κάποιοι ΚΟΛΛΗΤΟΙ του (Λυμπερόπουλος) έπρεπε να κάνουν νέο συμβόλαιο, είτε γιατί αυτοί που τώρα τον θέλουν σαν τρελλό στο ΛΙΜΑΝΙ τον βάπτισαν παλτό και έχωναν τη μύτη τους ακόμα και στην προσωπική του ζωή, τον κρατούσαν στην αφάνεια. Όταν "καθάρισε" η Παιανία ο Μιχάλης ήταν αυτός που αγόρασε ο Παναθηναϊκός πριν 4 χρόνια... Προσωπικά λοιπόν κανένας και τίποτα δεν με στενοχωρεί όσον αφορά το ποιος φεύγει και ποιος έρχεται στην ομάδα μου. Ας φύγουν όλοι κι ας πάνε όπου θέλουν.

Ας πάνε στο ΛΙΜΑΝΙ να τους εξηγήσουν πως και δεν πέτυχαν κανέναν με τα πιστόλια στη Ριζούπολη, ας πάνε να διαπρέψουν στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Ας έρθει όποιος θέλει επίσης και μόλις βάλει την πράσινη φανέλα θα γίνει μεγάλος... Είτε Κονσεισάο είτε Λεοντίου εγώ διαρκείας θα έχω. Ο Αλεξούδης κι ο Καπουράνης έπαιξαν ημιτελικό CHAMPIONS LEAGUE κι ο Καρεμπέ με τον Τζιοβάνι ακόμα μετράνε στα "ΤΟΡΙΝΑ" κάθε ευρωπαϊκής γωνιάς.

Τέλος ένα πράγμα θα πω. Όσοι Θεοποιήθηκαν από μας και κονόμησαν από μας, μόλις μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό κάποια Πόρτσμουθ βρέθηκε να τους ζητήσει και κάποια Ρέιντζερς τους ήθελε μόνο ως ελεύθερους, ενώ άλλοι δεν βρήκαν καν ομάδα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ένα πράγμα φαίνεται διαχρονικά. Ότι αυτό που στ' αλήθεια έχει βάρος στην Ευρώπη: Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ κι όχι ακριβώς ποιος θα την φορέσει για να μπει στο γήπεδο. Κι όποιος την πονέσει στ΄αλήθεια και ο κόσμος έχει το αισθητήριο να το δει και μέσα στο χρόνο δικαιώνεται.

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα προσέφεραν την τελευταία 10 ετία στην ομάδα μου οι Πάολο Σόουζα, Σίλβιο Μάριτς, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γιώργος Καραγκούνης, Τάκης Φύσσας, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Γκόραν Βλάοβιτς και κάποιοι άλλοι που λίγοι τόλμησαν να τους το πουν....

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΕΡΗΣ

News 24/7

24MEDIA NETWORK