Αμετανόητοι!

Αμετανόητοι!
Πάει κι αυτή η αγωνιστική και η σούπα του πρωταθλήματος ανακατεύτηκε σημαντικά, και στην ουρά(με τη νίκη της Καλαμαριάς επι της Κέρκυρας) και στην κορυφή(μετά το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού).Το ενδιαφέρον σίγουρα αυξάνεται και οι επερχόμενες αγωνιστικές προμηνύονται ιδιαίτερα έντονες,τόσο σε συγκινήσεις όσο και σε ανταγωνιστικότητα.

Πάντως, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκτός απο λυπηρά ήταν και αναμενόμενα και αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο. Οτι δηλαδή πρίν και μετά το παιχνίδι της Τούμπας θα υπήρχε ένταση και ανταλλαγή κατηγοριών. Ήταν, δηλαδή,σα να βλέπαμε μια ταινία που περίπου γνωρίζαμε το τέλος. Μήπως αυτό το τέλος δεν παρακολουθούμε τα τελευταία 10 χρόνια στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις?

Θα μου πείτε,ωραία, τι έχεις να προτείνεις. Θα ανταπαντήσω οτι αυτή δεν είναι δική μου δουλειά. Επιτέλους,ας δουλέψουν προς τη σωστή κατεύθυνση αυτοί που πρέπει να δουλέψουν. Αν ολοι βγαίνουμε και κάνουμε τους επικριτές τότε απαλλάσουμε από την ευθύνη αυτούς που πραγματικά την έχουν.Και εδώ, δεν εννοώ μόνο του αρμόδιους της ΕΠΑΕ και της ΚΕΔ, αναφέρομαι κυρίως στα έντυπα του Βορρά και σε αυτά των αθηναικών μεγάλων ομάδων.

Τα μεν έντυπα του Βορρά, εμποτισμένα με ανείπωτη μισαλλοδοξία και ζηλοφθονία για τις ομάδες της Αθήνας, εξαπολύουν κάθε φορά μύδρους(ας μην παραβλέπουμε τον τίτλο εφημερίδος της συμπρωτεύουσας που αναφερόταν στον ΟΣΦΠ ως Όμιλο Στυγνών Φονιάδων ποδοσφαίρου) εναντίον του αθηναικού λόμπι. Αποτέλεσμα να δυναμιτίζουν κάθε φορά το κλίμα στο ήδη φανατισμένο κοινό του ΠΑΟΚ,με συνέπεια την τιμωρία της έδρας και βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Της πλάκας ιστορία δηλαδή. Καλά θα κάνουν οι συμπολίτες μας του Βορρά να καταλάβουν οτι με τη συμπεριφορά τους αυτή, καθιστούν εαυτούς κατώτερους των αντίστοιχων της Αθήνας, αφού αυτή η μισαλλόδοξη τακτική είναι βαθιά κομπλεξική και στην ουσία αποδέχεται τη δήθεν ανωτερότητα των Αθηναίων. Παιδιά, ας καταλάβετε τούτο:Για την αξιοπρέπεια της χώρας αυτής πολέμησαν όλοι ,Βορειοι, Νότιοι Ανατολικοί και Δυτικοί. Και αν κάποιοι πρέπει να αισθάνονται κατώτεροι,αυτοί είναι μόνο όσοι στήσανε την παράγκα τόσα χρόνια και καπηλεύτηκαν τις πραγματικές αξίες της κοινωνικής αυτής εκδήλωσης που λέγεται ποδόσφαιρο.

Ισα ίσα που οι Θεσσαλονικιοί παράγοντες είναι πιο αγνοί από τους Αθηναίους και δένονται περισσότερο με τις ομάδες τους.Δε σταματάτε λοιπόν αυτό το παραμύθι κάθε χρόνο? Σεβαστείτε πρώτα απ'ολα τους εαυτούς σας,μη δείχνετε κατωτερότητα. Όλοι είμαστε Έλληνες,δε μας διαχώρισε κανείς.Βάλτε μυαλό και συνετιστείτε! Επενδύστε στις ομάδες σας, όχι σε οπαδισμούς.

Αυτά είχα να πώ, αγανακτισμένος από όσα βλέπω τόσα χρόνια και γεμίζουν με μιζέρια το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Ας τελειώνουμε επιτέλους με αυτήν τη θλιβερή ιστορία και ας αφήσουμε τους(οπωσδήποτε κατώτερους των περιστάσεων) διαιτητές στην ησυχία τους.

Μάριος Νεμέας

News 24/7

24MEDIA NETWORK