Αντικειμενικό...

Αντικειμενικό...
(Άρθρο προς απάντηση του τελευταίου άρθρου (Αχ ρε Πανάθες)

Αγαπητέ κύριε Σκαλέρη,
Υποστηρίζω τον Ολυμπιακό αλλά θεωρώ ότι είμαι αντικειμενικός φίλαθλος.Γιαυτό θα ήθελα να σου πω ότι όταν κάποιος συμπαθεί και υποστηρίζει μια ομάδα τα πάντα τα βλέπει από την δική του σκοπιά.Το κακό με εμένα είναι ότι από το καλοκαίρι έβαλα δορυφορική κεραία και όπως καταλαβαίνεις βλέπω και ξένα ¨έργα της μπάλας¨.

Όταν λοιπόν βλέπεις ένα ντέρμπι της Γερμανίας ή ένα της Ιταλίας ή ένα της Ισπανίας, καταλαβαίνεις κατ΄αρχήν ότι στα ντέρμπι, οι ομάδες του εξωτερικού δεν παίζουν καταστροφικό ποδόσφαιρο. Ανοίγονται παίζοντας ποδόσφαιρο και κερδίζει η ομάδα που είναι πιο καλοδουλεμένη και η ομάδα που αντέχει να τρέξει και τα 90 λεπτά. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι παίκτες, για έναν περίεργο λόγο, σε κάθε παιχνίδι αποφεύγουν τα φάουλ.
Πάνε για την μπάλα, δεν πάνε για τα πόδια. Περίεργο για τα Ελληνικά δεδομένα.....

Για τους φίλους Ολυμπιακούς (μέσα σε αυτούς και εγώ) θα ήθελα να πω ότι καλή η ομάδα η φετινή αρκετά δυνατή, αλλά ομάδα διάρκειας το πολύ 60 λεπτών. Αν κάποιος κοιτάξει τους παίκτες έναν έναν τότε καταλαβαίνει ότι όλοι είναι παντρεμένοι με παιδιά και πάνε σύντομα για σύνταξη. Και επειδή είναι καλό να έχεις έμπειρους παίκτες στην ομάδα, αλλά πρέπει να έχεις και 6-7 που τρέχουν, δυστυχώς ο Ολυμπιακός έχει αστέρια (στη δύση τους), και 3-4 παίκτες φρέσκους που τρέχουν. Αυτό που έγινε στο Λίβερπουλ είναι ενδεικτικό της φρεσκάδας....

Στον Παναθηναϊκό αυτό που βλέπω εγώ είναι μια ομάδα καλύτερη ηλικιακά, αλλά στα ίδια, μέτρια επίπεδα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Και αυτό δε φαίνεται από το ντέρμπι, αλλά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στις οποίες, απλά επιβιώνει (συνήθως στο τελευταίο λεπτό).
Όσο για το ντέρμπι, το άθλιο ποδοσφαιρικά αυτό παιχνίδι, όπου και οι δυο ομάδες παίζανε για το μισό γκόλ, δε νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε. Γιατί πραγματικά δεν υπήρξε καλύτερη ομάδα. Όσο για τη διαιτησία, έχουμε όλοι νομίζω βαρεθεί να λέμε τα ίδια πράγματα. Εγώ θα πρότεινα να βγουν οι μικρές ομάδες να μιλήσουν για διαιτησία. Να βγεί η Χαλκηδόνα το Αιγάλεω η Ξάνθη και άλλες τέτοιες. Και αυτό γιατί καταλαβαίνετε ότι οι δυο αιώνιοι, έχουν και οι δυο τις συμπάθειές τους. Θα πρότεινα να γίνουμε κατ΄ουσίαν Ευρωπαίοι σε όλα μας, και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι το ποδόσφαιρο, βγάζοντας την καχυποψία από πάνω μας, κοιτάζοντας ο καθένας την ομάδα του και καταδικάζοντας και τους μικρούς και ανόητους ¨κακούς¨ της κάθε εξέδρας.

Το ότι πήραμε το Ευρωπαϊκό λέει πολλά, γιατί εκεί παίζανε μόνο Έλληνες παίκτες, και στον πάγκο ήταν Γερμανός προπονητής. Άρα αυτό που μας λείπει δεν είναι το ταλέντο, ή η κλάση. Μας λείπει η οργάνωση, η υπομονή και μια δόση ¨τσαμπουκά¨ αλλά για την ουσία, όχι για το περιτύλιγμα και τις εντυπώσεις.

Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ η οποία προσπαθεί να κάνει αυτό που πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες κάνουν. Με νέους παίκτες και καλή οργάνωση να φτιάξει ¨ομάδα¨. Εύχομαι επιτέλους ένας σύλλογος να καταφέρει να ανέβει από τα χαμηλά, για να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους και να ξυπνήσουν, παίζοντας μπάλα για 90 λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Υ.Σ. Κομμένα τα κολλήματα του κάθε προπονητή του στυλ : ¨Δεν παίζει καλά, αλλά δεν τον βγάζω έξω γιατί είναι φίλος του προέδρου και θα μου την πεί.¨ Δουλεύουμε για την ομάδα και σε όποιον αρέσει....
(Γειά σου ρε Αναστόπουλε..........)

Με εκτίμηση σε όλους,
Τάσος

News 24/7

24MEDIA NETWORK