Από την Μαρσέιγ και την ΑΕΚ, στην Γ' Εθνική

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της προηγούμενης δεκαετίας και για... πάρτη του η ΑΕΚ ξόδεψε 600.000€ για να τον αποκτήσει σε μικρή ηλικία. Στα 31, ο Αντώνης Ρίκκα είδε την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα και πλέον συνεχίσει στην τρίτη κατηγορία.

Από την Μαρσέιγ και την ΑΕΚ, στην Γ' Εθνική
rikka ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γεννημένος στην Μασσαλία στις 3 Μαρτίου του 1986, ο Έλληνας άσος έμαθε τα... μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Μαρσέιγ. Το 2005 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, όμως δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα.

Έτσι, το 2006 αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης και η αλήθεια είναι πως έδειξε σπουδαία πράγματα στο γήπεδο ως κεντρικός μέσος. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2008 πληρώνοντας 600.000€ στους Ακρίτες.

Η ατυχία, ωστόσο, του χτύπησε την πόρτα και με την έναρξη της περιόδου υπέστη ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να μην επανέλθει ποτέ σε υψηλό επίπεδο. Ακολούθησαν δυο δανεισμοί σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα για να επιστρέψει στην Γαλλία το 2013 και την Ρεντ Σταρ. Το 2014 γύρισε στην πατρίδα μας για Αιγινιακό και Χανιά για να υπογράψει τώρα στον Ιαλυσό της Ρόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Διοίκηση τουΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας τηςμε τον ποδοσφαιριστή ΑΝΤΩΝΗ ΡΙΚΚΑ

ΟΑντώνηςείναι γεννημένος στις 3 Μαρτίου 1986 έχει ύψος 1,79 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.

Ξεκίνησε τη καριέρα του στην ομάδα της Μαρσέιγ, ενώ αγωνίστηκε σε Σκόντα Ξάνθη, Νίκη Βόλου, ΑΕΚ, Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα, RedStar Γαλλίας, Αιγινιακό και Χανιά. Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες".