Απολαύστε το, όσο κρατάει...

Απολαύστε το, όσο κρατάει...

Ξέρετε τι με χαλάει ρε μάγκες; ότι αυτό που φτιάχνει ο Ρεχάγκελ - γιατί ο Ρεχάγκελ το φτιάχνει και ουδείς άλλος - κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει.

"Γιατί ρε φίλε;" θα μου πεις...

Τι έκανε ο Ρεχάγκελ, πρώτο από όλα;. Οργάνωσε την δουλειά στην εθνική ομάδα. Έβαλε κάτω μολύβια και χαρτιά και έφτιαξε τα πλάνα του σαν Γερμανός που είναι. Κάτι που εδώ δεν γίνεται. Μετά; Πέταξε από τα αποδυτήρια όλους τους παράγοντες, παραγοντίσκους και λοιπούς ξεφτίλες που φτιάχνουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μετά τα σύο πρώτρα ματς των προκριματικών τα πήρε στο κρανίο όταν του είπαν να παρατήσει το παιχνίδι με την Ισπανία έξω, για να χτυπήσουμε - είπαν - τα άλλα για την δεύτερη θέση. Και τους έκανε την μούρη κρέας! Τώρα, την έστειλε στην Πορτογαλία για να τρελάνει τον κόσμο.

Δεν ξέρω αν θα περάσουμε στην άλλη φάση. Δεν με ενδιαφέρει. Ας παίξει η ομάδα την μπάλα που παίζει εδώ και 1-1,5 χρόνο και ας μην περάσουμε. Αλλά; Φτιάξαμε ποδόσφαιρο; Τρίχες!!!

Ο Kόκκαλης θα αλλάζει πουκάμισα πιο σπάνια από προπονητές. Το Bαρδινογιαννέικο θα δουλέύει τον κοσμάκη - και είμαι βάζελος, τρομάρα μου - και με τα ντουφέκια θα παίρνει παιχνίδια. Η ΑΕΚ θα βολοδέρνει εδώ κι εκεί, όπως και ο ΠΑΟΚ και οι έξυπνοι θα κερδοσκοπούν.Οι Ακράτητοι θα δηλητιαριάζουν τα νερά και θα ετοιμάζουν φέρετρα. Η κάθε Ξάνθη θα φτιάχνει 5 πράγματα και το κέντρο και η Σαλονίκη θα την καταστρέφει. Και πάει λέγοντας. Απ κοντά, οι "παιχταράδες" μας θα νομίζουν ότι παίζουν μπάλα και θα ζητάνε τα άντερά τους για να στραβοκλοτσάνε το τόπι, την ώρα που κι ο Θεός πεινάει.

Μήπως έχετε την εντύπωση ότι τα ελληνικά γήπεδα θα γεμίζουν, επειδή η εθνική παίζει μπάλα; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκτά υποδομές με την επιτυχία της εθνικής; Ξέχάστε το.

Ο Όττο μας δείχνει το τι μπορεί να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο μάξιμουμ της απόδοσής του, εφόσον αποκτήσει γερές βάσεις. Ας το απολαύσουμε τώρα και ας μελαγχολήσουμε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κι όταν οι ομάδες μας πάνε να παίξουν στην Ευρώπη.

Ο Όττο δείχνει τον δρόμο, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαίρου σκέφτονται μόνο πόσο θα ζητήσουν για μεταγραφές των παικτών της εθνικής στο εξωτερικό.

Μάγκες, πάρτε το πρέφα. Τελευταία φορά που είδατε πραγματική μπάλα ήταν όταν πιτσιρίκια παίζατε στους δρόμους της γειτονιάς σας.

Γειά σου ρε Όττο.

Οι ήρωες είναι ήρωες γιατί δεν υπάρχουν άλλοι σαν αυτούς.


Βαγγέλης Καραδήμας

News 24/7

24MEDIA NETWORK