Ηταν σφαλιάρα

Ο Κώστας Καϊμακόγλου γράφει από τη Λιθουανία για το contra.gr μετά την ήττα από την ΠΓΔΜ και δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Ηταν σφαλιάρα

Τι να πεις ύστερα από ένα τέτοιο παιχνίδι; Κάναμε πολύ κακή εμφάνιση, φάνηκε από την αρχή ότι μπήκαμε χαλαρά στο παρκέ, δεν παίξαμε δυνατά, αγωνιζόμασταν λες και το παιχνίδι ήταν φιλικό. Για μας θεωρώ ότι είναι ένα πάθημα που πρέπει να μας γίνει μάθημα. Αν είμαστε χαλαροί, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν.

Εννοείται ότι όλες οι ομάδες δικαιούνται ένα κακό βράδυ στην επίθεση. Είναι σαφές ότι μέσα από την άμυνα μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι που δεν σου βγαίνει στην επίθεση. Και εμείς δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Για να λες ότι παίζεις καλή άμυνα δεν πρέπει να δέχεσαι 27 πόντους από έναν και μόνο παίκτη, από τον ΜακΚάλεμπ σήμερα.

Ξέρουμε πάντως ακριβώς τι συνέβη. Ηταν μία σφαλιάρα. Δεν είμαστε χαζοί ούτε χθεσινοί στο μπάσκετ. Στο επόμενο παιχνίδι με τον Μαυροβούνιο, που πλέον είναι κομβικό για μας, θα πρέπει να μπούμε από την αρχή πολύ δυνατά χωρίς να δώσουμε δικαιώματα. Για να μην μπούμε και σε άλλες περιπέτειες. Υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα για μας και αυτό είναι η νίκη.

Στα αποδυτήρια οι πιο παλιοί επιχείρησαν να ανυψώσουν την ψυχολογία των υπολοίπων: "Ναι παίξαμε άθλια", είπαν "αλλά έτσι είναι τα ευρωμπάσκετ. Μην τρελαίνεστε, κοιτάμε το επόμενο ματς". Χρειαζόταν αυτό γιατί στο ρόστερ υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά και οι μεταπτώσεις είναι πολλές. Πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας.

Δεν κρύβω ότι μας πείραξε που χάσαμε από τα Σκόπια διότι έχουμε ποιοτικότερη ομάδα από τους αντιπάλους μας. Εγώ νιώθω ότι δεν κάναμε αυτό που μπορούσαμε σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK