Δεν ξεχνώ

Δεν ξεχνώ

Ο Prisoner, όρθιος σε ένα άτυπο standing ovation, αρχειοθετεί μερικές από τις πιο cult χρόνο-στιγμές των ντέρμπι.


16 Μαρτίου 1986 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 1-2. : Εκεί που καίγομαι πολύ…

Ο Μιχάλης Γεροθοδώρος χρησιμοποίει την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου Laplace στον Νίκο Rexona Αναστόπουλο. Ο διαιτητής Γεωργιάδης σημειώνει στο φύλλο αγώνα τον πρωτότυπο τρόπο ελέγχου και στέλνει τον Γεροθόδωρο στον αθλητικό δικαστή για « άσεμνη συμπεριφορά». H φωτογραφία γίνεται πρωτοσέλιδο και σημείο αναφοράς, η ΑΕΚ δωροδοκεί τον Πανσερραϊκό, τις αφαιρούνται 3 βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα και βγαίνει στην Ευρώπη μετά από ένα μπαράζ παρωδία στον Βόλο με τον Ηρακλή που ξεκίνησε το ματς με 10 παίκτες και στο 60 είχε μόνο 6. Ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΟΦΗ, διασύρει με 4-0 τον Ολυμπιακό στον τελικό κυπέλλου και ο νταμπλούχος Πάκερτ απολύεται …


8 Μαΐου 1988 ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-3 pen: Mαθήματα καλών τρόπων...

Ο τελικός κυπέλλου έχει συγκλονιστική εξέλιξη. O Σαραβάκος με πέναλτυ ανοίγει το σκορ στο 31, ο Φούνες με πέναλτυ ισοφαρίζει στο 60’,νέο πέναλτυ του Φούνες και 2-1, γκολ οφ-σάιντ του Χρήστου Δημόπουλου συνοδεύεται από χειρονομία pornostar και ο τελικός πηγαίνει στα πέναλτυ. Ο Νίκος Σαργκάνης πιάνει δύο πέναλτυ ( του Χαντζίδη και το 3ο του Φούνες ), ενώ βάζει και ένα στον Ταληκριάδη. Σε μία έκρηξη χαράς κάνει γνωστό σε όλη την τηλεοπτική Ελλάδα που έβαλε τα λεφτά που του προσέφεραν . (σ.p προφανώς ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τότε,Γιωργος Κοσκωτάς) Το κύπελλο κατακτά ο ΠΑΟ του Μπένγκτσον, ο οποίος κρατά συνεχώς σημειώσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος, η τηλεοπτική κάμερα της ΕΡΤ του ζητάει δηλώσεις. Ο Σουηδός μιλάει για 10-15 δευτερόλεπτα και την μετάφραση αναλαμβάνει ο Καλογεράς. Ο κατάσκοπος του Παναθηναϊκού ξεσπάει σε ένα δίλεπτο παραλήρημα εφάμιλλο σκληροπυρηνικής προπαγάνδας.


14 Οκτωβρίου 1989 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2-2: Λάγιος ο θεός, Λάγιος ισχυρός…

Ο Ιμρε Κόμορα, πεθερός του Λάγιος Ντέταρι , έχει αναλάβει από τις 25 Σεπτεμβρίου τον Ολυμπιακό με την μορφή του τεχνικού διευθυντή. Ο Παπαστόλου παραιτείται και ο Κόμορα οδηγεί τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι. Παρασκευή πριν το παιχνίδι, ακυρώνει την προπόνηση και οδηγεί την ομάδα στην Βουλιαγμένη για φραπέ και καπουτσίνο.. Με το ματς να είναι ισόπαλο 1-1 και τον διαιτητή Νικάκη να καταλογίζει πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟ στο 71, ο Κόμορα είναι έτοιμος να εκραγεί. Ο Σαραβάκος αστοχεί, ο Σαββίδης στο 78 κάνει το 1-2 και ο Σαμαράς στο 82 ισοφαρίζει. Ο Κόμορα αποχωρεί αμέσως μετά την ισοφάριση, πηγαίνει 10 λεπτά καθυστερημένος στην συνέντευξη τύπου και δηλώνει: H άμυνα μας ήταν καμπαρέ… Το καμπαρέ του πεθερού τερματίζει τέταρτο, πρωταθλητής είναι ο ΠΑΟ του Μπόνεφ που αντικατέστησε τον Μπένγκτσον, ο Κιάπε αναγκάζει τον Τριβέλλα να εμφανιστεί με τις πιτζάμες στην τηλεόραση και οι Ούγγροι πανηγυρίζουν το κύπελλο Ελλάδος.


13 Δεκεμβρίου 1992 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 1-0: Ο Μπουκόφσκι των πάγκων

Η πρώτη χρονιά του αθυρόστομου Ιβιτσα Οσιμ στην Ελλάδα με την ακατόρθωτη αποστολή να χτίσει ένα μοντέρνο ποδοσφαιρικά Παναθηναϊκό βάζοντας στο ψυγείο την ιερή αγελάδα των πρασίνων, τον Δημήτρη Σαραβάκο. Ο Οσιμ χάνει το πρώτο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό του Μπλαχίν με σκόρερ τον Προτασόφ, γεγονός που αφήνει τον ΠΑΟ 11 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ 35 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 30 και ο ΠΑΟ 24. Ο Οσιμ απτόητος δηλώνει « καλύτερα που κέρδισε ο Ολυμπιακός, διότι δεν θα χάσει το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον του. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ είχε κέρδος από την μονομαχία μας, τώρα ίσως έχουμε εμείς ένα κέρδος.» Ο Ελληνικός Τύπος και περισσότερο ο πράσινος παίρνει τις γνωστές ελληνικές ανάποδες…Η αδυναμία του στο κρασί γίνεται πρωτοσέλιδο, ενώ ο ίδιος παρουσιάζεται σαν ανίδεος που τα μπλέκει λόγω μέθης και χάνει τα ντέρμπι. Η ΑΕΚ τελικά παίρνει το πρωτάθλημα με ένα μόνο βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟ που κερδίζει και το κύπελλο.


O prisoner μεταφέρει τις συμβουλές του σοφού του τοίχου©για τους πρωταγωνιστές των ντέρμπι : "Aν θέλεις να αφήσεις τα ίχνη σου στην άμμο του χρόνου, μην σέρνεις τα πόδια σου."



News 24/7

24MEDIA NETWORK