Δύο από τα σημεία-κλειδιά του σκεπτικού που "έκαψαν" τον ΠΑΟΚ

Το σκεπτικό της απόφασης για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι πολυσέλιδο. Ξεχωρίζουν πολλά σημεία από τα οποία σας παρουσιάζουμε δύο συγκεκριμένα για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε η Μαρία Σκολαρίκη.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Garcia travmatismos EUROKINISSI

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό της απόφασης για την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Δικέφαλο του Βορρά έχουν ενδιαφέρον δύο από τους ισχυρισμούς της πρωτοδίκη Μαρίας Σκολαρίκη.

Και τα δύο εστιάζουν στο ότι αφενός ο κανονισμός δεν ασχολείται με το αν ο τραυματισμός είναι σοβαρός. Επίσης το φύλλο αγώνα χαρακτηρίζεται ως ευανάγνωστο και σαφές και η αξία του είναι μοναδική και ανυπέρβλητη.

Τα χαρακτηριστικά κομμάτια

* Ο, δε, ισχυρισμός που επικαλείται η ενιστάμενη-εγκαλούμενη ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., ότι στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο περί τραυματισμού, σοβαρού, ικανού να επιφέρει την οριστική διακοπή του αγώνα, και ως εκ τούτου η απόφαση περί μη τέλεσης του αγώνα δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένη, είναι μη νόμιμος ισχυρισμός που δεν έχει έρεισμα στην προαναφερόμενη διάταξη, αφού δεν αξιώνεται για την εφαρμογή αυτής σοβαρός τραυματισμός, αλλά απλώς και μόνον τραυματισμός που να οφείλεται σε υπαίτια συμπεριφορά των οπαδών των ομάδων και όχι σε εξωτερική ενέργεια. Με βάση, επομένως, τα ως άνω αποδεικνυόμενα πραγματικά περιστατικά, ο διαιτητής του αγώνα έλαβε την νυν προσβαλλόμενη απόφασή του, περί της μη τέλεσης του επίμαχου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ΠΑΕ, διαλαμβάνοντας επαρκείς και ορισμένες προς τούτο αιτιολογίες στο φύλλο αγώνος που συνέταξε. Ως εκ τούτων, η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ευθύνεται αντικειμενικώς για την ανωτέρω πράξη του φιλάθλου της, η οποία είχε ως συνέπεια την μη τέλεση του επίμαχου αγώνα.

* Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι το φύλλο αγώνος, είναι σαφές, ευανάγνωστο, και επαρκώς λεπτομερές, αναφορικά με τον επισυμβάντα τραυματισμό, ώστε η απόφαση του διαιτητού να ελέγχεται απόλυτα αιτιολογημένη, και η αποδεικτική του αξία, αναφορικά με το κύρος του αγώνα, μοναδική και ανυπέρβλητη. Η δε εικόνα του ελαφρού τραυματισμού δεν καθιστά την απόφαση περί μη τέλεσης του αγώνα αντικανονική και αναιτιολόγητη, και τούτο καθόσον η διάταξη του άρθρου 15 παρ. 3 περ. ε΄ δεν απαιτεί για την εφαρμογή της, συγκεκριμένου βαθμού σοβαρότητα τραυματισμού, αλλά αρκείται σε τραυματισμό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK