Δυσεντερία στη χώρα της Δημοκρατίας

Δυσεντερία στη χώρα της Δημοκρατίας
Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, το «δημοφιλέστερο και δικαιότερο των πολιτευμάτων» ακολουθεί μια σταθερή πορεία αυτοκατάργησης. Από ιδανικό κατέληξε να είναι μια άνοστη πιπίλα στα στόματα όσων ποδοπατούν συστηματικά κάθε δημοκρατική ιδέα, είναι η λύση που μετετράπη σε πηγή όλων των προβλημάτων μας.

«Δημοκρατικά» ο κύριος Αχιλλέας Μπέος –αυτός ο αγνός φίλαθλος του Πανιωνίου που με δικαστική απόφαση δεν μπορεί να κατέχει κανένα επίσημο πόστο αλλά έχει πλημμυρίσει με την αντιπαθητική φάτσα του τις τηλεοράσεις μας εδώ και μια εβδομάδα– αποφάσισε ότι δεν δίνει, λέει, τα νόμιμα εισιτήρια στους Ολυμπιακούς, θεωρώντας εαυτόν αυτοδιορισμένο πρεσβευτή του Πανιώνιου κόσμου με εκτεταμένες εκτελεστικές υπερεξουσίες.

«Δημοκρατικά» τα καλόπαιδα της «Θύρας 7» αποφάσισαν ότι τα 322 εισιτήρια δεν τους έφταναν κι έτσι είπαν να πάνε ομαδικά στη Νέα Σμύρνη να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Μάλλον δεν βρήκαν την πλατεία, όμως, χάθηκαν και ψάχνοντας βρέθηκαν στο γήπεδο, οπότε είπαν να πάνε στο κυλικείο για frapogalo (ευρωπαϊστί) διασχίζοντας τον αγωνιστικό χώρο, μη χάνουμε και χρόνο με κύκλους... Μιλάμε για ένα προμελετημένο και ανακοινωμένο σχέδιο, που όποιος είχε την ατυχία να χαραμίσει ελάχιστο από τον χρόνο του στις οπαδικές κόκκινες φυλλάδες και τα επιπέδου απόπατου τηλεοπτικά «κανάλια» το ήξερε τουλάχιστον από την περασμένη Πέμπτη.

«Θα πάμε 10.000 λαός να δούμε το ματς από τις καφετέριες της Νέας Σμύρνης κι όποιος έχει πρόβλημα ας έρθει να μας το πει την Κυριακή», φώναζαν συλλήβδην οι αγνοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην εκπομπή του λαοπρόβλητου εγκάθετου Κοκκακολόπαιδου με την πλούσια κόμη και τη βροντερή φωνή, που –ων επίσης αγνός φίλαθλος και μόνο– κόβει βόλτες σε αγωνιστικούς χώρους ποζάροντας ως το ολυμπιακό κακέκτυπο ενός νέου εν δυνάμει Μπέου. Με τον «κόκκινο στρατό» θα πάμε μπροστά κύριοι;

«Δημοκρατικά» σήμερα, όλοι μαζί, αποφάσισαν ότι φταίει η ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που αναμφίβολα ισχύει, αλλά μόνο στον βαθμό της απλής συνέργειας. Το έγκλημα για να γίνει απαιτεί ένα θύμα κι ένα θύτη και στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή βρέθηκαν κάμποσοι για να παίξουν αυτούς τους ρόλους, περισσότεροι και σαφώς πιο αποφασισμένοι από τα λιγοστά όργανα της τάξεως που μάταια πίστευαν ότι κέρδος είναι και το να βλέπεις τσάμπα τον Ριβάλντο –αφού από λεφτά τζίφος, ούτε καν επίδομα επικίνδυνης εργασίας δεν τους δίνουν οι δημοκρατικοί εθνοπατέρες μας και το γήπεδο τη σήμερον ημέρα φαντάζει πιο επικίνδυνο κι από jeeping στο Ιράκ...

Δηλαδή, επειδή ο αγνός φίλαθλος Μπέος θίχτηκε όταν σύσσωμη η κερκίδα του Πανιωνίου συνθηματολογούσε από το πρώτο ημίχρονο με τη Δυναμό Τιφλίδας «ΕΕΕ, ΟΟΟ, δύο στο ημίχρονο και άσο τελικό», έπρεπε να κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί ήρωας στα μάτια των φιλάθλων; Ή παίζει κάτι ακόμη πιο σκοτεινό; Εγώ, προσωπικά, αν είχα μερικά δις κέρδος από αυτό το στήσιμο (κατά πώς μου λένε φίλοι βράζοντες στην ομώνυμη πλατεία), ουδόλως θα ενδιαφερόμουν για το μέλλον του Πανιωνίου, μάλλον θα λιαζόμουν στην Κόπα Καμπάνα. Ο οποίος Πανιώνιος, παρεμπιπτόντως, θα έπρεπε σήμερα να παίζει στη Δ’ Εθνική κατηγορία ως χρεωκοπημένη ΠΑΕ, παρέα με την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και ένας θεός ξέρει πόσες άλλες φυτοζωούσες εις βάρος της άδειας τσέπης μας ΠΑΕ.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιος είναι δηλαδή ο Νέος Πανιώνιος; Τόσο συνηθισμένοι είναι εκεί στη Νέα Σμύρνη (όπως και στο Αιγάλεω, για να μην ξεχνιόμαστε) να βλέπουν ομάδες σαν τη Λάτσιο, τη Νιουκάστλ και τη Μίντλεσμπρο που απαξιούν να κόψουν πάνω από 1.500 εισιτήρια στους αγώνες του ΟΥΕΦΑ; Βλέπουν συχνά παίχτες σαν τον Άλαν Σίρερ στα χωραφάκια τους; Ή μήπως κρατούν τις δυνάμεις τους για να υποδεχτούν τον γαύρο και τον βάζελο; Ομάδες χωρίς κόσμο ίσον ρεντίκολα, το ποδόσφαιρο παίζεται από ομάδες. Αν δεν έχετε κόσμο, κλείστε το συνοικιακό προβληματικό ρημάδι σας κι αφήστε να αναπνεύσει η επαρχία.

Χίλιες φορές να βγάζαμε στην Ευρώπη ομάδες όπως η Ξάνθη, που θα γέμιζε το όμορφο γήπεδό της ακόμη και με τη Δυναμό Τιφλίδας και σίγουρα θα προσπαθούσε να μαζέψει κανένα βαθμό για την χώρα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης αντί να στήνει τα ματς και να στήνεται στα τέσσερα στο χορτάρι για να μας κάνει εθνικά ρόμπα.

Ο σοφός λαός λέει πως «αν θέλεις να σκοτώσεις μια ιδέα, βάλε μια επιτροπή να την επεξεργαστεί».

«Δημοκρατικά», λοιπόν, έχουν ενεργοποιηθεί όλες εκείνες οι επιτροπές που σκοπό έχουν να σκοτώσουν την όποια ιδέα μπορεί να είχε ο Έλληνας πολίτης περί αναβάθμισης του αθλητισμού στη χώρα μας. Υπουργεία, ΕΠΟ, ΕΠΑΕ και λοιποί απατεώνες θα το ρίξουν στις συνεδριάσεις τώρα για να βρουν λύση στο «πρόβλημα». Τον είδαμε ήδη τον κύριο Ορφανό και τις πύρινες δηλώσεις του που θα αλλάξουν, για μιαν ακόμη φορά, το πρόσωπο του μάταιου τούτου κόσμου.

Αν θέλετε κύριε υπουργέ να διορθώσετε κάτι, μηδενίστε αμφότερες τις ομάδες και συλλάβετε μερικές εκατοντάδες από αυτούς τους αγνούς «φιλάθλους», η κεντρική σελίδα του Contra έχει φωτογραφία αμέσως-αμέσως μερικούς από αυτούς. Ξεφορτωθείτε τα λαμόγια μια κι έξω, έχει πλέον αναχθεί στο επάγγελμα του μέλλοντος αντί του γιατρού και του δικηγόρου. Εφαρμόστε, επιτέλους, κάποιον από τους νόμους που ισχύουν σε αυτή την καταραμένη χώρα κι αφήστε τις αμπελοφιλοσοφίες για τα επίσημα δείπνα με τους συναδέλφους σας… Εμείς το φάγαμε το φαΐ που μας σερβίρατε, το χωνέψαμε και ήδη πάσχουμε από δυσεντερία, πρέπει να πεθάνουμε κιόλας; Ψηφοφόροι είμαστε κι εμείς...

News 24/7

24MEDIA NETWORK