Είχε προταθεί σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, πάει σε Ανόρθωση

Επιθετικός που έπαιξε δυνατά το όνομα του στο ρεπορτάζ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε δυο διαφορετικές περιόδους, έχοντας περάσει παράλληλα από Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, είναι κοντά σε συμφωνία με την Ανόρθωση στα 31 του χρόνια! Διαβάστε ποιος είναι.

Russia's Sergei Ignashevich, right, fights for the ball with Bulgaria's Valeri Bojinov, during their international friendly soccer match in St.Petersburg, Russia, Wednesday, Aug. 11, 2010. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)
Valeri Bojinov AP IMAGES

Υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη την δεκαετία 2000-2010 και παρότι Βούλγαρος ( γεννήθηκε στην πόλη Γκόρνα Οριαχόβιτσα) έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ιταλία για λογαριασμό της Λέτσε. Όντας βραχύσωμος, γρήγορος και... μπουκαδόρος έκανε καριέρα τόσο ως φορ όσο και ως ακραίος.

Το ξεπέταγμα του ήταν τέτοιο που κατάφερε μέσα σε ελάχιστα χρόνια να αγωνιστεί σε Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Πάρμα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας! Ο δύσκολος χαρακτήρας και το γεγονός πως ήταν... τσακωμένος με την προπόνηση, δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο το πλούσιο ταλέντο του.

Έτσι, ο Βαλερί Μποζίνοφ έγινε γυρολόγος πολυτελείας. Συνολικά έχει υπογράψει σε 14 ομάδες (κάποιες από δυο φορές), ενώ τα τελευταία δυο χρόνια πήγε στην Κίνα για τα... χρήματα.

Τελευταίος του σταθμός η Λοζάνη με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας το καλοκαίρι, όμως τον Οκτώβριο λύθηκε η συνεργασία του! Εδώ και ένα μήνα το όνομα του ακούγεται τόσο για την Super League Σουρωτή όσο και για την Κύπρο, με την Ανόρθωση να μοιάζει ο πιθανότερος σταθμός, κάτι που παραδέχθηκαν και οι άνθρωποι του συλλόγου.

Το όνομα του Μποζίνοφ δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα. Έχει ακουστεί αρκετές φορές για τις ομάδες μας και τις πιο χαρακτηριστικές να είναι το 2012 και το 2013! Την πρώτη φορά ο Βούλγαρος μαζί με τους Μόουτσε και Γιάνκοβιτς είχαν προταθεί στον Ολυμπιακό, όταν ο έμπειρος φορ έπαιζε στην Σπόρτινγκ που προσπαθούσε να τον... ξεφορτωθεί.

Η δεύτερη ήταν την επόμενη περίοδο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο μάνατζερ του παίκτη είχε δηλώσει πως ο παίκτης του έφτασε μία ανάσα από τους "πράσινους", αλλά τελευταία στιγμή χάλασε το deal!

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK