Ενας Φλάβιο δεν φέρνει την άνοιξη

Ενας Φλάβιο δεν φέρνει την άνοιξη
Επειδή οι απαιτήσεις μας και τα όνειρά μας για τονΠαναθηναϊκό είναι πολύ μεγάλα κι επειδή οι μέχρι τώρακινήσεις της τωρινής διοίκησης δεν έχουν φανείαντάξιες αυτών των απαιτήσεων και ονείρων, θέλω ναεπισημάνω τα ακόλουθα:

Ο Φλάβιο Κονσεισάο είναι ένας παίκτης πουανταποκρίνεται κατ' αρχήν στις προσδοκίες του ΠΑΟ.

Και λέω κατ' αρχήν διότι, όπως ξέρουμε πολύ καλά, έχειμεν μία σημαντική καριέρα πίσω του, η οποία όμως έχεισημαδευτέι από μία σειρά ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΫ. Επειδή αυτό το μοτίβο μας θυμίζει Σόουζα(και ίσως ΑΝΤΕΡΣΟΝ;;;; Μήπως και ΟΛΙΣΑΝΤΕΜΠΕ;;;;;Μήπως και ΣΑΝΜΑΡΤΕΑΝ;;;;;;;;;;;;;;), αξίζει νααναρωτηθεί κανείς πόση σοβαρότητα δείχνει η διοίκησηστο ζήτημα των τραυματισμών.

Ο ερασιτεχνισμός αυτός δεν φαίνεται μόνο στο ζήτηματων τραυματισμών, αλλά απλώνεται και στο ακόμησημαντικότερο ζήτημα της ύπαρξης ολοκληρωμένου ρόστερ.Από την εποχή που ο Τζίγγερ ανέλαβε, έχουμε μία φλύαρηπολιτική μεταγραφών, που άλλοτε υποδεικνύεται απόδήθεν δημιουργία υποδομής και άλλοτε από ηχηρά ονόματα(ΠΑΟΥΛΟ ΣΟΟΥΖΑ, ΒΛΑΟΒΙΤΣ, ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ κλπ). Προτούλοιπόν τρέξουμε σύσσωμοι στα αεροδρόμια για ναπανηγυρίσουμε την άφιξη της "πτήσης από την Πόλη", αςπροβληματιστούμε σοβαρά για το πιο επίκαιρο ζήτημα τηςδημιουργίας ολοκληρωμένου ρόστερ:

Στο σημείο αυτό, πρέπει να γίνει σαφές ότιολοκληρωμένο ρόστερ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ένας-δύο μεγάλοιπαίχτες, περιστοιχισμένοι από μία σειρά πειραμάτων ήπαικτών που καλύπτουν εξ ανάγκης διάφορες θέσεις.Ειδικότερα ο φετινός Παναθηναϊκός έχει βασική έλλειψηστο κέντρο της άμυνας. Αυτή η έλλειψη δεν είναι ημοναδική, αλλά είναι ίσως η πιο σημαντική για τηδημιουργία μεγάλης ομάδας: Αρα αφού με τον Κονσεισάοκαλύφθηκε η θέση του παίχτη που θα δώσει το "κάτιπαραπάνω" στο κέντρο, είναι εξίσου σημαντικό να βρεθείκαι ο αντίστοιχος παίχτης στην άμυνα.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να γκρινιάζουμε αλλά ούτε ναπανηγυρίζουμε προκαταβολικά για τη μεγάλη αυτήμεταγραφή πριν δούμε το συνολικό προγραμματισμό τουΠαναθηναϊκού για φέτος.

Από την άλλη δεν θέλω ένα ηχηρό όνομα να αποτελέσειαφορμή για παραληρήματα ενθουσιασμού και υποδοχές σεαεροδρόμια... Διότι οι "κράχτες", οι "μάγοι" και οι"λάτιν" δε συνεπάγονται δημιουργία μεγάλης ομάδας.Διότι ένας Φλάβιο δεν φέρνει την άνοιξη.

Διατηρώ το δικαίωμα να είμαι επιφυλακτικός μέχρις να δω τον φετινό Παναθηναϊκό (με Φλάβιο και όλους τουςνέους παίκτες που θα αποκτηθούν), μετά τη λήξη τηςπροετοιμασίας, να αγωνίζεται στο γήπεδο πλήρης σε όλεςτις θέσεις, δυνατό σε όλες τις γραμμές, χωρίς ναμπατάρει αριστερά ή δεξιά, μπρος ή πίσω, στο ψηλό ήστο χαμηλό παιχνίδι.

Ως τότε, η διοίκηση μου έχει δώσει το δικαίωμα, καιρότώρα, να αμφισβητώ ενίοτε το κίνητρο και ενίοτε τησοβαρότητα των κινήσεων της. Ελπίζω φέτος να μεδιαψεύσει.

Σπύρος Μανιάς

News 24/7

24MEDIA NETWORK