Επάγγελμα... ποδοσφαιριστής

Επάγγελμα... ποδοσφαιριστής
Εδώ και αρκετό καιρό θέλαμε να μιλήσουμε από κοντά με τον Αντώνη Αντωνιάδη για το αντικείμενο που γνωρίζει καλύτερα από πολλούς άλλους «ειδικούς». Τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Η συνέντευξη μας δυσκόλεψε λίγο μέχρι να προγραμματιστεί, αλλά τελικά ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ πείστηκε να μας μιλήσει για τα προβλήματα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, τα οποία όπως τόνισε και ο ίδιος, δεν «πουλάνε» όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή η Εθνική ομάδα.

Είναι αλήθεια, πως ο κ.Αντωνιάδης σπάνια καλείται να μιλήσει για τον ΠΣΑΠ. «Ποιος να με φωνάξει;» , λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπληρώνει: «Δεν τολμάει κανείς να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί μου και να μιλήσουμε για τα προβλήματα του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Με φωνάζουν μόνο σε κάτι τηλεοπτικά «παράθυρα» για να μιλήσω για άσχετα πράγματα. Τι να συζητήσω για παράδειγμα με τον Κούγια;» . Στο contra.gr, όμως, ο νυν πρόεδρος του ΠΣΑΠ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, μίλησε για όλους και για όλα, αποκαλύπτοντας πως βρίσκεται σε περίοδο αναζήτησης αντικαταστάτη -κάτι πάντως που δεν είναι και εύκολο- ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά σχέδια του Συνδέσμου, τα οποία φτάνουν μέχρι και στην ανάληψη των μεταγραφικών διαπραγματεύσεων των ποδοσφαιριστών, τον ρόλο δηλαδή που έχουν τώρα οι μάνατζερ.


"Δεν σέβονται τον Ελληνα ποδοσφαιριστή"

- Καταρχάς ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές; Και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς των μεγάλων ομάδων…

« Οι ποδοσφαιριστές των μεγάλων ομάδων δεν έχουν προβλήματα. Τα προβλήματα τα έχουν αυτοί που παίζουν σε μικρότερες ομάδες ή σε μικρότερες κατηγορίες. Με αυτά όμως τα προβλήματα δεν ασχολείται κανείς. Βλέπετε, αυτά δεν «πουλάνε». «Πουλάει» ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η Εθνική ομάδα, όχι όμως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Το έχω πει και στο παρελθόν. Αυτοί που παίζουν στις μικρότερες κατηγορίες ή στις ομάδες της Α’Εθνικής που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, είναι «άμαχος» πληθυσμός. Υπάρχουν 9 αθλητικές εφημερίδες και κανείς δεν ασχολείται με τον πρωταγωνιστή του αθλήματος, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ολοι ασχολούνται με τους προέδρους, τους διαιτητές, την επιτροπή διαιτησίας και ένα σωρό πράγματα και όχι με το πιο υγιές «κύτταρο», τον ίδιο τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Βλέπετε, κάθε πρόεδρος έχει και κάποια φιλαρέσκεια. Αν αγαπούσε το ποδόσφαιρο, από το 1979 που έγινε επαγγελματικό, θα είχαμε βελτιωθεί».

- Είμαι ποδοσφαιριστής και παίζω μπάλα στην Ελλάδα. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζω. Είναι το οικονομικό αυτό που με «καίει» περισσότερο;

« Το πρώτο είναι το εργασιακό. Η νοοτροπία των ανθρώπων που διοικούν τις ομάδες. Δεν σέβονται τον Ελληνα ποδοσφαιριστή. Συμπεριφέρονται με αυταρχικό τρόπο και είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Αυτοί προσφέρουν το όποιο θέαμα, αυτοί παίζουν, αυτοί φέρνουν τις επιτυχίες. Πάρτε παράδειγμα την Εθνική ομάδα. Ο κ.Ρεχάγκελ απομόνωσε την ομάδα από τους παράγοντες της ομοσπονδίας και προστάτευσε τους παίκτες του».

- Οι ποδοσφαιριστές είναι «αιχμάλωτοι» των ομάδων τους;

«Όχι, «αιχμάλωτοι» δεν είναι. Όταν μένουν ελεύθεροι μπορούν να διαπραγματευτούν την μεταγραφή τους με όποια ομάδα θέλουν, οπότε δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι «αιχμάλωτοι». Απλώς, όπως είπα και προηγουμένως, δεν υπάρχει η σωστή συμπεριφορά απέναντί τους. Ο ποδοσφαιριστής έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Δεν μπορούν οι ομάδες να τους κοροϊδεύουν. Επαιξα κύριε και θέλω τα λεφτά μου. Τι πάει να πει δεν έχω; Είδα τώρα πως οι ομάδες πήραν πιστοποιητικά για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Πως έγινε αυτό; Χρωστάνε σε παίκτες και τους δίνουν πιστοποιητικό; Στο εξωτερικό όποια ομάδα έχει προβλήματα την υποβιβάζουν. Εδώ όμως δεν γίνεται αυτό. Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, η ΑΕΚ είχαν τόσα οικονομικά προβλήματα και κατάφεραν και εξασφάλισαν την άδεια. Γιατί; Γιατί έχουν κόσμο, άρα έχουν ψήφους οπότε κάποιοι το βλέπουν σαν πολιτικό κόστος αν δεν τους κάνουν το «χατήρι». Ετσι, όμως πλήττεται η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

« Είπαμε φέτος να αλλάξει αυτό, αλλά πάλι τα ίδια βλέπω. Γιατί παρανομείτε κύριε; Δεν είσαστε εντάξει, δεν είσαστε σωστός; Θα τιμωρηθείτε. Πρέπει να σταματήσει αυτή η «καραμέλα» με τις ιστορικές ομάδες. Σήμερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προϋποθέτει οικονομική αυτάρκεια. Δεν έχεις λεφτά; Τότε το μαγαζί «κατεβάζει τα ρολά». Με ιστορίες δεν παίζεις μπάλα. Και ο Εθνικός και η Δόξα Δράμας είναι ιστορικές ομάδες και τώρα που παίζουν; Πρέπει να τελειώσει κάποτε αυτό».

« Ξέρετε τι με στενοχώρησε πολύ; Η περίπτωση του Αρη. Χρωστούσαν σε 19 ποδοσφαιριστές και δεν τους πήραν ένα τηλέφωνο! Αυτό με πείραξε πάρα πολύ. Ο εμπαιγμός έπεφτε «σύννεφο». Σαν φορέας εμένα δεν με νοιάζει αν ο Αρης και ο κάθε Αρης πήρε πιστοποιητικό. Εμένα με νοιάζει η αδιαφορία των ανθρώπων του Αρη σε αυτούς που χρωστάνε. Αντί να τους πούνε κάντε κάτι για να πάρουμε το πιστοποιητικό, τους έλεγαν ότι και να πράξετε εμείς το πιστοποιητικό θα το πάρουμε! Αν ξέρανε ότι δεν θα πάρουν πιστοποιητικό, θα τα βρίσκανε τα λεφτά. Δυστυχώς υπάρχει η νοοτροπία πως αυτός που πληρώνει την Εφορία, το ΙΚΑ, τους παίκτες, είναι βλάκας! Ενώ αυτός που χρωστάει παντού, είναι μάγκας. Και όχι μόνο επιβιώνει, αλλά επιβραβεύεται κιόλας! Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι για να ικανοποιείται το δημόσιο αίσθημα».

- Στις περιπτώσεις που οι ομάδες αποβάλλονται από το πρωτάθλημα, όπως έγινε με την Παναχαϊκή και τον Φωστήρα και οι ποδοσφαιριστές μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς λεφτά, τι γίνεται;

«Όταν μία ομάδα διαλύεται ή υποβιβάζεται στο ερασιτεχνικό, οι ποδοσφαιριστές μένουν άνεργοι. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις με Παναχαϊκή και Φωστήρα, εμείς τους βοηθήσαμε από το ταμείο μας και τους δώσαμε κάποια λεφτά για να ζήσουν. Οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής ήταν άτυχοι. Δεν προβλέπει ο νόμος τι γίνεται όταν μία ομάδα υποβιβάζεται. Κι ενώ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τους υποβίβασε, η ΕΠΟ τους είπε πως δεν μπορεί να τους βάλει σε καμία κατηγορία. Είναι άσχημο πράγμα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να υποβιβάζεις μία ομάδα. Θα έπρεπε να αφαιρεθούν βαθμοί. Αφού στην αρχή της χρονιάς πήραν πιστοποιητικό, η συμμετοχή τους είναι νόμιμη. Δεν μπορείς μετά από πχ 10 αγωνιστικές να αποφασίζεις να τους διώχνεις από το πρωτάθλημα».

- Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές νοιάζονται για τα δικαιώματά τους;

« Νοιάζονται, αλλά εκτός από τον ΠΣΑΠ, δεν έχουν που αλλού να μιλήσουν. Τώρα τελευταία προέκυψε και το «φρούτο» των μάνατζερ και ασχολούνται και με αυτούς. Μπορούσε όμως και ο ΠΣΑΠ να κάνει αυτή τη δουλειά. Να έχει ένα όργανο, όπως γίνεται κι αλλού και να ασχολείται με τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών. Και θα σας αποκαλύψω πως ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο τμήμα. Θέλουμε να εγκαταλείψουν τους μάνατζερ και να έρχονται σε εμάς ώστε να τους έχουμε και κοντά μας. Δεν λέω να αφήσουν όλοι τους μάνατζερ και να έρθουν στον ΠΣΑΠ. Αλλά οι περισσότεροι μπορούν να το κάνουν, ακόμα και τα μεγάλα ονόματα. Ο Καψής για παράδειγμα, δεν έχει μάνατζερ. Με προσωπικές σχέσεις και γνωριμίες τον προωθήσαμε και πήγε στη Γαλλία. Όταν θα διαπιστώσουν πως έχουμε κι εμείς τις γνωριμίες με ομάδες του εξωτερικού, γιατί να μην έρθουν σε εμάς; Εξάλλου, το ποσό που δίνουν οι παίκτες στους μάνατζερ, στον ΠΣΑΠ θα είναι το 1/3. Θα δίνουν ένα συμβολικό ποσό για το ταμείο, οπότε θα επιστρέφουν πάλι σε αυτούς. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που παίζει σε μία μικρότερη ομάδα και έχει κάποια προβλήματα».

- Με τους ξένους ποδοσφαιριστές τι γίνεται; Πολλοί παίζουν στις μικρές κατηγορίες για ένα κομμάτι ψωμί.

«Με τους ξένους παίκτες των μικρότερων κατηγοριών υπάρχει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Γίνεται ένα μεγάλο «σκλαβοπάζαρο»! Οι Αφρικάνοι για παράδειγμα, φεύγουν από τη χώρα τους κι έρχονται εδώ για μία καλύτερη ζωή. Κάποιοι τους παραπλανούν και τους «πετάνε» σε ένα δωμάτιο με ένα πιάτο φαϊ και αν τους «βγει» κάποιος, έχει καλώς. Τους δοκιμάζουν και αν δεν κάνουν τους διώχνουν με άσχημο τρόπο. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε αν δεν είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εχουν γίνει πολλές καταγγελίες, αλλά αυτό είναι θέμα Κράτους. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα».

"Με απογοήτευσε ο Κανελλόπουλος"

- Με το ασφαλιστικό των ποδοσφαιριστών, πως είναι τα πράγματα; Ουσιαστικά οι παίκτες παίζουν ανασφάλιστοι;

«Όχι. Φυσικά και δεν παίζουν ανασφάλιστοι. Απλώς εμείς υποχωρήσαμε σε κάποια πράγματα. Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ μας απογοήτευσε. Ενώ ο νόμος λέει ότι από κοινού πρέπει να δημιουργείται το ασφαλιστικό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών, ο κ.Κανελλόπουλος το ανανέωσε χωρίς να μας ενημερώσει».

- Τι προβλέπει το ασφαλιστικό πρόγραμμα ενός ποδοσφαιριστή;

«Προβλέπει αποζημίωση για θάνατο, για ολική η μερική ανικανότητα, για πρόσκαιρη ανικανότητα, προβλέπει νοσοκομειακή περίθαλψη, γενικά υπάρχουν πολλά πράγματα. Εμείς, όμως, θέλαμε να τα βελτιώσουμε. Δυστυχώς ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ δεν ασχολήθηκε με αυτά. Κατά την περίοδο της θητείας του κ.Κανελλόπουλου, ΕΠΑΕ και ΠΣΑΠ είχαν τη χειρότερη σχέση. Δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Αντί να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε, στέλναμε εξώδικα ο ένας στον άλλον. Αντί να κάτσουμε να μιλήσουμε για ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο και πως μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του, βρισκόμασταν συνέχεια στα δικαστήρια».

- Είστε υπέρ της καθιέρωσης της ελάχιστης αμοιβής στις τρείς επαγγελματικές κατηγορίες;

«Σαφώς και είμαι υπέρ και φυσικά αυτό γίνεται. Ακόμα και για τον «άμαχο» πληθυσμό. Το κατώτατο όριο είναι ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή περίπου 500 ευρώ. Γνωρίζετε πόσα χρόνια ήταν 30.000 δραχμές στη Γ’Εθνική; Και έπρεπε ένας ποδοσφαιριστής με δυο παιδιά να ζήσει με αυτά τα λεφτά. Γι’αυτό κάποιοι αναγκάζονταν να κάνουν κι άλλη δουλειά. Και εμείς καταφέραμε και το αλλάξαμε αυτό, τα τελευταία 5 χρόνια. Καταφέραμε επίσης, να μπορεί ο ποδοσφαιριστής να διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του με άλλη ομάδα, μόλις τελείωνε το συμβόλαιό του».

Ο διάδοχος και τα προσόντα του

- Υπάρχει διάδοχη κατάσταση στη προεδρία του ΠΣΑΠ;

«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι βρίσκομαι σε περίοδο αναζήτησης αντικαταστάτη. Κουράστηκα. Πέρασαν πολλά χρόνια και το βλέπω στον κόσμο, αλλά και στον εαυτό μου πως πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Πρέπει να έρθει κάποιος άλλος. Είμαι από τη πρώτη ημέρα δημιουργίας του Συνδέσμου, είμαι από τα ιδρυτικά μέλη, είμαι 22 χρόνια πρόεδρος και καταφέραμε πολλά πράγματα. Βελτιώσαμε την εικόνα του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Καταξιώσαμε τον Ελληνα ποδοσφαιριστή κοινωνικά. Πετύχαμε πάρα πολλά. Αν δεν ήταν ο ΠΣΑΠ, ο ποδοσφαιριστής ακόμη θα ήταν «σκλάβος». Εχουμε δικά μας γραφεία, έχουμε δυνατότητες να κάνουμε πολλά, μπορούμε να βρούμε χορηγούς. Τώρα, όμως, ψάχνω να βρω αντικαταστάτη. Μέχρι το τέλος της θητεία μου πρέπει να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο. Θα βγάλω και ανακοίνωση, θα κάνω προκήρυξη».

- Ποια προσόντα είναι τα κατάλληλα για αυτή τη θέση;

« Καταρχάς πρέπει να είναι καλό παιδί και να έχει όρεξη. Εχει σημασία αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να θέλει να αναλάβει αυτή τη θέση. Πρέπει να θέλει να έρθει και να μάθει κάποια πράγματα. Απευθύνθηκα στον Κώστα Αντωνίου που είναι δικηγόρος και ξέρει κάποια νομοθετικά πράγματα, αλλά δεν ήταν «ζεστός». Μου είπε κάτι σωστό. Εγώ έχω δουλειά και βγάζω δέκα δραχμές. Αν έρθω εκεί δεν πρέπει να παίρνω κάποια χρήματα; Του είπα να προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγούς, αλλά… Δεν τον είδα «ζεστό». Γενικά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Μην κοιτάς που εμείς το κάναμε για το μεράκι. Σήμερα όλα είναι σε επαγγελματικό επίπεδο. Επίσης, αυτός που θα αναλάβει το προεδρείο, πρέπει να είναι συνέχεια εδώ. Οι εξελίξεις τρέχουν. Χρειάζεται παρουσία ανθρώπου που ξέρει το σύστημα. Εν ενεργεία ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα. Πάντως, εδώ οι πόρτες είναι ανοιχτές. Οποιος θέλει, ας έρθει να το συζητήσουμε».

- Ποιες είναι οι οικονομικές πηγές του ΠΣΑΠ;

«Οι συνδρομές των ποδοσφαιριστών, έχουμε έναν χορηγό για την ετήσια γιορτή του ΠΣΑΠ και μία εταιρία με την οποία εκμεταλλευόμαστε τις φυσιογνωμίες των ποδοσφαιριστών στα λεγόμενα «χαρτάκια», αυτά που μαζεύαμε πιτσιρικάδες. Τώρα βρισκόμαστε στην αναζήτηση γενικού χορηγού. Τις επόμενες ημέρες θα συζητήσω με τον ΟΠΑΠ και πιστεύω θα υπογράψουμε γενική χορηγία. Πιστεύω ότι είναι μία λογική χορηγία, καθώς ο ΟΠΑΠ έχει συνδεθεί με το ποδόσφαιρο. Εδώ και πολλά χρόνια είναι ο «αιμοδότης» του ελληνικού αθλητισμού, όχι μόνο του ποδοσφαίρου».

- Εχουν παρέμβει διοικήσεις ομάδων στο έργο σας;

« Δεν τολμούν να το κάνουν. Ποιος θα τολμήσει να πάρει τηλέφωνο στον ΠΣΑΠ; Γι’αυτό είμαστε «κόκκινο πανί» για πολλούς. Γιατί προστατεύουμε τους ποδοσφαιριστές. Γιατί αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Και αυτό το «πλήρωσα». Σε άλλες δραστηριότητες που είχα, πολιτικού χαρακτήρα, μου έκαναν «πόλεμο». Δεν με βοήθησε κανείς. Αντίθετα, με «έθαβαν». Ο Αντωνιάδης δεν συμβιβάζεται. Κάποιοι λένε ότι δεν είμαι συνεργάσιμος. Τι σημαίνει αυτό; Επειδή δεν συμβιβάζομαι και δεν κάνω υποχωρήσεις, σημαίνει ότι δεν είμαι συνεργάσιμος;»

- Θα ασχοληθείτε με τη πολιτική ξανά;

«Δεν το βλέπω. Εγώ ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους του αθλητισμού που ασχολήθηκα με την πολιτική, πριν 15 χρόνια. Αλλά τώρα δεν βλέπω να επιχειρώ ξανά κάτι τέτοιο. Ο κόσμος με αγαπάει, αλλά δεν με ψηφίζει! (γέλια) Εχω βοηθήσει κόσμο και κοσμάκι, αλλά το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο και πρέπει να παρακαλέσεις, πρέπει να «γλύφεις». Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα κάνω. Δεν τα έκανα παλιά, θα τα κάνω τώρα στα γεράματα;»

- Η μελλοντική αποχώρηση από τον ΠΣΑΠ, σημαίνει και τη γενικότερη αποχώρησή σας από τον χώρο του ποδοσφαίρου; Δεν θα σας ενδιέφερε για παράδειγμα η θέση του προέδρου της ΕΠΟ;

«Δεν το βλέπω. Θα αποχωρήσω από τις διοικητικές θέσεις, αλλά δεν θα σταματήσω φυσικά να βλέπω ποδόσφαιρο. Μα λένε πως δεν είμαι συνεργάσιμος στον χώρο του ποδοσφαίρου και με αυτή τη κυβέρνηση που χρόνια τώρα υποστηρίζεις τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που να πάω; Αν δεν μοιράζεις λεφτά από εδώ και από εκεί, δεν πας πουθενά. Eγώ είμαι μακριά από αυτά. Εξάλλου, ο ΠΣΑΠ δεν φημίζεται για το «μεγάλο» ταμείο του…»

- Δηλαδή δεν πρόκειται να σας δούμε κάποτε πρόεδρο της ΕΠΟ;

«Κοίταξτε, είμαι σε μία ηλικία που δεν προλαβαίνω (γέλια). Πλησιάζω τα 60. Πότε να γίνω πρόεδρος της ΕΠΟ. Στα γεράματα; Πάντως, μου πέρασε από το μυαλό κάποια στιγμή».

"Παρασύρθηκαν οι διεθνείς"

- Μιας που μιλάμε για την ΕΠΟ, πως κρίνεται την περιβόητη υπόθεση των πριμ της Εθνικής για την κατάκτηση του Euro;

«Καταρχάς, η υπόσχεση των πριμ ανήκει στην Ομοσπονδία. Η κυβέρνηση δεν έταξε χρήματα. Εγώ δεν άκουσα κανέναν κρατικό φορέα να υπόσχεται συγκεκριμένο ποσό. Εξάλλου, τα λεφτά από το Euro δεν τα πήρε το Κράτος, αλλά η ΕΠΟ. Και ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Και τώρα είναι στο ταμείο. Γιατί; Για να τα μοιράζουν από εδώ και από εκεί για τις δημόσιες σχέσεις; Αυτά τα χρήματα ανήκουν στους παίκτες και όχι στην ομοσπονδία. Αυτοί πέτυχαν το ακατόρθωτο και όχι οι παράγοντες της ομοσπονδίας. Αυτοί έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους και έγραψαν ιστορία».

- Την στάση των διεθνών πως την είδατε;

« Παρασύρθηκαν από την ομοσπονδία. Εχω την αίσθηση πως η ανακοίνωση που εξέδωσαν ήταν γραμμένη από το γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας. Εγώ μιλούσα με τους παίκτες και τους είπα πως αν θέλετε να βγάλετε ανακοίνωση να μου το πείτε. Θα βγω εγώ να μιλήσω για εσάς. Ξέρω πώς να το χειριστώ. Δεν με άκουσαν, όμως. Και τους τόνισα πως παίζονται πολιτικά παιχνίδια και δεν είναι για εσάς αυτά. Εσείς παίζετε μπάλα, μην ασχολείστε με τέτοια πράγματα. Παρασύρθηκαν όμως».

- Τι κίνηση του Ντέμη Νικολαϊδη να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ, πως την κρίνετε;

«Είναι κάτι καινούργιο στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά δεν έπεσε σε καλή εποχή. Εχει κάποιο ρίσκο αυτή η επιλογή και μακάρι να του βγει σε καλό. Πάντως, έχουν φτιαξει τα πράγματα με τους παίκτες στην ΑΕΚ, αλλά έχουν φύγει πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα. Εχει αλλάξει το κλίμα, ωστόσο οι οφειλές είναι μεγάλες. Τα ποσά είναι τεράστια».

- Και μία τελευταία ερώτηση για να ολοκληρώσουμε. Το φετινό πρωτάθλημα πως το βλέπετε;

« Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το πρωτάθλημα είναι δύο ομάδων. Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οι υπόλοιπες πώς να τους «χτυπήσουν»; Η ΑΕΚ για παράδειγμα, με τέτοιες οφειλές, πώς να φτιάξει ομάδα που να πρωταγωνιστεί;»

News 24/7

24MEDIA NETWORK