Φτάνει πια!

Φτάνει πια!
Κουράστηκα πια να διαβάζω σε εφημερίδες και περιοδικά (έντυπα καιηλεκτρονικά) για την "κατάντεια" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φτάνει πια. Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε και αυτό μπορούμε να έχουμε αυτή την δεδομένη στιγμή.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να γίνεται κριτική για να αλλάξει κάτι επιτέλους σε αυτό το ποδοσφαιρικό τοπίο. Ωστόσο προς αυτή την κατεύθυνση δεν οδηγούν ούτε οι κατακρίσεις των ΜΜΕ, ούτε τα ευχολόγια των παραγόντων, ούτε οι σπασμωδικές αντιδράσεις του κόσμου.

Ηρεμία απαιτείται και σκληρή δουλειά. Θέλουμε επιτέλους να δούμε μπάλα σε αυτή την χώρα; Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι παίζουμε "τόπι" και όχι ποδόσφαιρο. Δεν είναι ψέμματα βέβαια αλλά δεν βοηθάει σε τίποτα η άγονη αυτή κριτική. Παρουσιάστε προτάσεις κύριοι. Προτάσεις - λύσεις στο πρόβλημα.

Φτιάξτε γήπεδα καταρχήν! Για να έχει την απαίτηση ο επιχειρηματίας να επενδύσει και να πάρει μέρος των χρημάτων του πίσω, πρέπει να δει την ΠΑΕ ως επένδυση, ως οργανισμό που πρέπει να έχει πλάνο δράσης και βιωσιμότητας και όχι ως μέσο προσωπικής προβολής. Οι κάθε λογής κυβερνητικοί υπεύθυνοι ας αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους επιτέλους. Οι φίλαθλοι ας αφήσουμε τους διαιτητές να κάνουν την δουλειά τους, ας σταματήσουμε να ζητάμε τα κεφάλια των προπονητών επί πινάκι με κάθε ευκαιρία.

Ας κάνει ο καθένας ότι καλύτερο μπορεί από το πόστο του με καλή πίστη και θέληση και όλα θα αλλάξουν. Αλλά μάλλον αυτό που ζητάω είναι ουτοπία. Κανείς δεν έχει την υπομονή που απαιτείται. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα. Κάποιος πρέπει να μας τραβήξει από το αυτί και να μας βάλει σε σειρά. Έχουμε τις δυνατότητες αλλά δεν τις αξιοποιούμε.

Μήπως πρέπει και εδώ να μας οργανώσει ένας "Γερμανός"; Μήπως τελικά ο Έλληνας θέλει τον Γερμανό του;

Εύχομαι να δώ κάποτε λίγη μπάλα. Γήπεδο δεν θα σταματήσω να πηγαίνω πάντως και δεν ξενερώνω που δεν παίζουμε όπως παίζουν στην Αγγλία και την Ιταλία. Θα παίξουμε και μεις μπάλα κάποτε - αλλά...

Εμμανουήλ Κορακάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK