Γι' αυτό μαζεύτηκε η Εθνική του Euro 2004 στις Βρυξέλλες

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες επισκέφθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αρχηγού της ομάδας, κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη. Αλλά υπήρχε σοβαρός λόγος.

Γι' αυτό μαζεύτηκε η Εθνική του Euro 2004 στις Βρυξέλλες

Τα μέλη της εθνικής ομάδας συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε o ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, με θέμα: «Τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών στην Ευρώπη. Η υπόθεση Bosman και οι νέες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο παλαίμαχος Βέλγος ποδοσφαιριστής κ. Jean-MarcBosman, o Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro) για την Ευρώπη κ. Tony Higginsκαι ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) κ. Κώστας Πούλιος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, ο οποίος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τη μαζική προσέλευση του κόσμου δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξαναδεί αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο «ασφυκτικά γεμάτη». Η προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αγάπη που τρέφουν Έλληνες και ξένοι για την ιστορική Εθνική Ελλάδος του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι διεθνών φορέων του αθλητισμού, καθώς και πολλοί ξένοι ευρωβουλευτές.

Ο κ. Bosman, τόνισε στην εισήγησή του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσφυγή του στα δικαστήρια, αλλά και το πώς συνέβαλλε η «υπόθεση Bosman» στην εξέλιξη του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ευρώπη. Με την σειρά του, ο κ. Higgins, παρέθεσε τα στοιχεία που διαμορφώνουν το εργασιακό πλαίσιο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τα βασικότερα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Πούλιος επεσήμανε τα σημαντικά βήματα του Συνδέσμου για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και τις δράσεις που οργανώνει ανά την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Ζαγοράκης ευχαρίστησε θερμά τους πρώην συμπαίκτες του που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, καθώς και τον κόσμο που αγκάλιασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αθλητών στην Ευρώπη είναι απλοί εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι εργάζονται πολύ συχνά κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Ο κ. Ζαγοράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά του αθλητισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο, η οποία φτάνει τα 298 δις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής: «Θα αρκούσε λιγότερο από το 1% αυτού του ποσού για να έχουν οι αθλητές στην Ευρώπη, πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη. Να αφιερωθεί λιγότερο από το 1% στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Στους ίδιους τους αθλητές».

News 24/7

24MEDIA NETWORK