Γιατί μας τα χαλάς Αντώνη;

Γιατί μας τα χαλάς Αντώνη;
Mε τη λήξη του αγώνα Ξάνθης - Ολυμπιακού, είδα με έκπληξη κατ' αρχήν και με λύπη μου στη συνέχεια, τον πρωταθλητή Ευρώπης Αντώνη Νικοπολίδη να διαμαρτύρεται με όσο πιο άκομψο τρόπο μπορούσε προς το βοηθό διαιτητή του αγώνα. Αφορμή ήταν το αμφισβητούμενα επικυρωθέν, υπέρ της Ξάνθης, γκολ. Ακόμη και αν δεχτούμε ότι η υπόδειξη του βοηθού ήταν λανθασμένη, η αντίδραση του κατά τα άλλα αγαπητού προς το ευρύ κοινό διεθνή τερματοφύλακα που δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες, ήταν πέρα για πέρα αδικαιολόγητη.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, μετά την κατάκτηση του Εuro, που το ελληνικό ποδόσφαιρο «ψάχνεται», προσπαθώντας να ξεφύγει από τα επεισόδια στις κερκίδες και τους δρόμους, τα ξυλοφορτώματα των διαιτητών και τα υπόλοιπα έκτροπα των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια. Σ' αυτή την περίοδο και ενώ τα πράγματα δείχνουν τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές να βελτιώνονται, το θέαμα ενός «φρέσκου» πρωταθλητή Ευρώπης να διαμαρτύρεται στο βοηθό διαιτητή πετώντας του τα γάντια(!), είναι το πλέον αποκαρδιωτικό. Ζητάμε από τους υγιείς φιλάθλους να έρχονται στο γήπεδο όμως τέτοια φαινόμενα όχι μόνο δεν επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά αντίθετα ενθαρρύνουν τις αντιαθλητικές εκδηλώσεις όσων πηγαίνουν στο γήπεδο για να σπάσουν και να καταστρέψουν.

Με λίγα λόγια, ο Αντώνης Νικοπολίδης σήμερα έκανε ένα μεγάλο φάουλ. Το φάουλ αυτό δε στρέφεται μόνο κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και κατά του ευνοϊκού κλίματος που υπάρχει αυτό τον καιρό. Κλίμα στη διαμόρφωση του οποίου συνέβαλε και ο ίδιος ο διεθνής πορτιέρο ως βασικό μέλος της ομάδας που το καλοκαίρι μας έκανε υπερήφανους στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Να είναι σίγουρος πως τέτοιες ενέργειες μόνο περήφανους δε μας κάνουν και η δημόσια συγνώμη θα ήταν το πιο συνετό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει από μέρους του, ώστε να αντιστρέψει τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησε.

Τσώλης Βασίλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK