Γίνεται "Έλληνας" άμεσα ο Βιγιαφάνιες

Τι άλλαξε και "τρέχουν" ξανά οι διαδικασίες για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα... α-λα Ζέκα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει μία ενδεχόμενη μεταγραφή σε σύλλογο της Ευρώπης.

Γίνεται "Έλληνας" άμεσα ο Βιγιαφάνιες
villafanies EUROKINISSI

Η επιθυμία του Λούκας Βιγιαφάνιες να πάρει (και) την ελληνική υπηκοότητα και να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Ελλάδος δεν είναι κάτι… νέο. Το έχει παραδεχθεί εδώ και δύο χρόνια ο 25χρονος μεσοεπιθετικός του "τριφυλλιού" και πλέον δεν δείχνει να είναι και τόσο… μακρινό όνειρο. Ο προπάππους του "Βίγια" ή με άλλα λόγια, ο παππούς της μητέρας του, ήταν Έλληνας και λεγόταν Δημήτρης Πετρινόλης.

Γεννήθηκε το 1898 στον Πειραιά και έφυγε από τη ζωή στην Αργεντινή το 1976, όταν ο Βιγιαφάνιες ήταν ακόμη αγέννητος. Με αφορμή ωστόσο, τον προπάππου του, ο βραχύσωμος αλλά… θαυματουργός άσος, ξεκίνησε εδώ και μήνες μία μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και να μπορέσει να αποκτήσει (α-λα Ζέκα) ελληνική υπηκοότητα, παίρνοντας αντίστοιχα ελληνικό διαβατήριο.

Προσέλαβε δε μέχρι και ιδιωτικό ερευνητή για να του βρει τα απαιτούμενα χαρτιά που είχαν… χαθεί σε αρχείο με το πέρασμα των χρόνων στο Μπουένος Άιρες και βρήκε σχεδόν όλα χρειάζονταν για να αποδείξει την ταυτότητα του προπάππου του και να "τρέξει" ακόμη περισσότερο την όλη διαδικασία. Ενώ λοιπόν τα πράγματα φαίνονταν ως ένα σημείο… δρομολογημένα, μία σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες "πάγωσαν" προσωρινά το όλο ζήτημα, με τον "Βίγια" να ενημερώνεται πως δεν θα μπορούσε να γίνει "Έλληνας" πριν από τον Απρίλιο με Μάιο.

Την τελευταία εβδομάδα ωστόσο, υπήρξαν νεότερες εξελίξεις, το όλο ζήτημα ξεμπλόκαρε σε μεγάλο βαθμό από τα γραφειοκρατικά "γρανάζια" και η εκτίμηση που υπάρχει κι απ’ την πλευρά του παίκτη, είναι πως μέσα στον Ιανουάριο, ο Βιγιαφάνιες θα μπορέσει να ορκιστεί Έλληνας πολίτης και παράλληλα να πάρει το ελληνικό διαβατήριο. Με τις… ευλογίες και του Μίκαελ Σκίμπε θα συμπληρώναμε…

Τώρα, εάν όλο αυτό σταθεί ικανό, εκτός από την πόρτα της εθνικής Ελλάδος, να του… ανοίξει και μεταγραφικές "πόρτες", αφού από τούδε και στο εξής, με το που γίνει Έλληνας, ο Βιγιαφάνιες θα λογίζεται κι ως κοινοτικός στα μεγάλα πρωταθλήματα της ευρώ-ζώνης, αυτό είναι κάτι που θα φανεί σύντομα…

Στη Γερμανία πάντως, η Μάιντς ουδέποτε τον έβγαλε από το "μικροσκόπιό" της. Κι αν ο Λούκας γίνει… Λουκάς, ίσως επανέλθει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK