Hackney Marshes

Hackney Marshes

Ο prisoner σας παρουσιάζει το συλλεκτικό του ταξίδι του συνδέοντας τις πόλεις που επισκέφτηκε με τις ιστορίες που μάζεψε. Η σύντομη περιοδεία του ολοκληρώνεται με την τρίτη και τελευταία ποδοσφαιρική ιστορία από το Λονδίνο.


Στάση Τρίτη: Λονδίνο

Κάποια Κυριακή πρωί, ο prisoner αποφάσισε να δει ένα από τα σημαντικότερα – και ευτυχώς ακόμα σχετικά άγνωστα- ποδοσφαιρικά σημεία του πλανήτη. Στο ανατολικό Λονδίνο, αρκετά κοντά στο White heart Lane απλώνεται ο cult παράδεισος ποδοσφαίρου Hackney Marshes.

H φυσική έδρα για περίπου 200 ομάδες που αγωνίζονται κάθε σαββατοκύριακο στα πρωταθλήματα των 9 κατηγοριών που διεξάγονται στα 87 διαφορετικά γήπεδα του Hackney Marshes. Ομάδες που εκπροσωπούν χώρες και μειονότητες, παιδικές ομάδες, γυναικείες ομάδες με ποδοσφαιριστές όλων των μεγεθών, χρωμάτων και ικανοτήτων προσκυνούν κάθε Κυριακή πρωί την θεότητα του ποδοσφαίρου. 87 αγώνες ποδοσφαίρου ταυτόχρονα σε 87 διαφορετικά γήπεδα με ομάδες βγαλμένες από κάθε γειτονιά αποτελούν την απόλυτη αποθέωση της ποδοσφαιρικής δημοκρατίας.

Από τα γήπεδα έχουν περάσει ως πιτσιρίκια ο Paul Ince, ο David Beckham και ο Terry Venables όπως διηγούνται οι παλαιότεροι θεατές των αγώνων. Η εικόνα των ποδοσφαιρικών αγώνων που απλώνεται όσο φτάνει το μάτι αποτελεί τον ύστατο φόρο τιμής στο συγκεκριμένο άθλημα και την ειλικρινή προσέγγιση στο we care about football.


Ο prisoner επιστρέφει στην ενεργό δράση παρέα με τον προσωπικό του guru, τον σοφό του τοίχο: “ Aν θες το ουράνιο τόξο, θα πρέπει να συνηθίσεις να τα βάζεις με την βροχή.»

News 24/7

24MEDIA NETWORK