Η... ανησυχία που οδήγησε στον πάγκο τον Βράνιες

Ο Ογκνιέν Βράνιες είδε από τον πάγκο το ματς κόντρα στον ΠΑΣ και τα ερωτήματα όσον αφορά το μέλλον αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Η ρήξη στις σχέσεις του με διοίκηση και... αποδυτήρια και το κρίσιμο διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
vranies EUROKINISSI

Αποτελεί γεγονός πως ο Ογκνιέν Βράνιες ενώ είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και "δένεται" με τις ομάδες που συνεργάζεται. Κάτι συμβαίνει τελικά κι αυτές οι σχέσεις χαλάνε στο εξάμηνο, άντε χρόνο. Έτσι θα τελειώσει και η ιστορία του στην ΑΕΚ ή θα ξεπεραστούν τα εμπόδια;

Αυτό δεν το λένε τώρα στην ΑΕΚ. Είναι κάτι που ακολουθεί τον Ογκνιέν Βράνιες από τότε που έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αποτυπώνεται στο βιογραφικό του. Εναλλαγές ακόμη και δύο ομάδων μέσα σε μία σεζόν μόνο τυχαίες δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις.

ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΑΛΛΑ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΠΑΙΔΙ

Φταίει ο ίδιος; Φταίνε τα κλαμπ που συνεργάζεται ή μήπως οι άνθρωποι που έχει στο περιβάλλον του ως συμβούλους; Σίγουρα, πάντως, οι οργανισμοί, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι έχουν τη λιγότερη ευθύνη. Δεν γίνεται όπου πάει ο Βράνιες να μην τον ικανοποιούν και να φεύγει.

Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει ρήξη στις σχέσεις του παίκτη με την ΑΕΚ. Κι όταν λέμε ΑΕΚ δεν εννοούμε τον κόσμο, αλλά τη διοίκηση και όχι μόνο. Φημολογείται πως υπάρχουν ζητήματα και εντός των αποδυτηρίων.

Ακούγεται επίσης πως ο Βόσνιος βρίσκεται ανάμεσα στα αγαπημένα παιδιά του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά όπως έχει πει και ο ίδιος: " Πάνω απ' όλα η αξιοπρέπεια της ΑΕΚ..." και θα το τηρήσει οποιοδήποτε και να βρεθεί απέναντί του από τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο μέχρι και τη διοίκηση.

Η αγάπη του κόσμου και ειδικότερα των οργανωμένων προς τον Βράνιες που επίσης νιώθει για τον οργανισμό πράγματα, δεν γεμίζουν τσέπες και ο Βόσνιος στην ηλικία που βρίσκεται (28) εννοείται πως θα κοιτάξει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Ο Βράνιες, το συμβόλαιο... ζωής θέλει να το πάρει από την ΑΕΚ. Αυτό είναι αλήθεια και διαρρέεται εκ του περιβάλλοντός του, ωστόσο αυτή η... βιασύνη που παρουσιάζουν οι άνθρωποι του, πιέζοντας προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε τρόπο, ενδεχομένως να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να καθίσει ο Χιμένεθ τον αμυντικό στον πάγκο, σ' ένα πολύ κρίσιμο ματς και τη στιγμή που η τριάδα στα μετόπισθεν δεν ήταν στα καλύτερά της.

Ο Ισπανός, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει ότι οι παίκτες που δεν είναι εγκεφαλικά 100% συγκεντρωμένοι στην ομάδα δεν θα παίζουν και ο "εξολοθρευτής" στην προκειμένη περίπτωση είναι... αλλού.

Όχι με τη σκέψη να πάρει μία μεταγραφή εδώ και τώρα. Τον απασχολεί όμως -και πιθανόν αυτή η ανησυχία του να διογκώνεται από το μανατζερικό του περιβάλλον -το γιατί δηλαδή καλούνται να συζητήσουν άλλοι για ανανέωση ή αναπροσαρμογή κι αυτός ακόμη... περιμένει!

Αυτή λοιπόν η βιασύνη σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα του Βράνιες στην καθημερινότητα, "ανάγκασε" τον Χιμένεθ να κάνει αυτό που έκανε που είναι άλλωστε -όπως τονίσαμε και παραπάνω- βασικός τρόπος να αντιδρά όταν κάποιος εκ των παικτών του "πετάει".

Οι επόμενες 15 ημέρες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για το μέλλον του διεθνούς στόπερ. Για την ΑΕΚ, πάντως, εάν τον πουλήσει στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε το πρόσημο της ενέργειας αυτής θα είναι θετικό, αφού τον πήρε χωρίς χρήματα και σε λιγότερο από έναν χρόνο μπορεί να βγάλει και κέρδος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK